Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 10-12-2013

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές στο Αιγαίο και χιονόνερο ή χιόνι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης, καθώς και επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κεντρική Στερεά με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013.

Αύριο Τρίτη η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πεφάνη για τον δήμο Πατρέων

Την αυτόνομη κάθοδό του στης επερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοινώνει στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Δημήτρης Πεφάνης.

70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών, της πόλεως και των χωριών, από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής το Δεκέμβριο του 1943, τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, πραγματοποιώντας χθες Κυριακή 8/12/2013 το καθιερωμένο Μνημόσυνο στον κατάμεστο Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών, παρεκκλήσι της Αγίας Λαύρας.

ΛΑΡΚΟ: Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό

Ένας 41χρονος από την Μαλεσίνα, πατέρας 3 παιδιών είναι το τελευταίο θύμα στον μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων στο μεταλλευτικό εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της βάρδιας «πάγωσαν» όταν είδαν τον συνάδελφό τους να πέφτει από ύψος 20 μέτρων στο κενό.

Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.Το περιστατικό συνδέθηκε με την 'κόντρα' που είχε ξεσπάσει εκείνο το διάστημα ανάμεσα σε οργανωμένους συνδέσμους του «Δικεφάλου του Βορρά» και της Χρυσής Αυγής,

Έριξαν στα σκουπίδια 200.000 ευρώ κατά λάθος

Ενα ολόκληρο 24ωρο έμειναν στη διάθεση... των περαστικών τα χρήματα, ωστόσο οι ρακοσυλλέκτες που έψαξαν το σημείο προτίμησαν τα σίδερα, χωρίς να αντιληφθούν το θησαυρό που έκρυβε ένα απλό χαρτόκουτο.
Απρόσμενη... αγωνία προκάλεσε η ανακαίνιση κεντρικού υποκαταστήματος τράπεζας στο Ναύπλιο την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν τοπικά site.

Η "Ελληνική Φωνή" στο διαδίκτυο

 Συντακτική Ομάδα της Ομογενειακής Εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι πλέον μπορείτε να την διαβάζετε και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ellinikifoni.gr.
Η οικονομική κρίση που πλήττει την Πατρίδα μας  δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας  και να βοηθήσουμε στην οικονομική της ανασυγκρότηση.

Χαμόγελο. Αποτελεί ένα καλό δώρο για τον εαυτό μας

«Ρυθμίζει» την υψηλή πίεση και το στρες, ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι για το ωραίο χαμόγελο.
Αυτό το καθημερινό μας  χαρούμενο «διαβατήριο»  είναι εφικτό  να αποκτηθεί γρήγορα, τελείως ανώδυνα και οικονομικά χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής  προσθέτουν από την πλευρά τους  οι  οδοντίατροι !
Αποτελεί δε ένα καλό δώρο για τον εαυτό μας καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μνημόνιο και λαθρομετανάστες οι προσεχείς εκπτώσεις του υπό κατασκευή κυβερνητικού σχήματος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Χωρίς καμιά διάθεση να ασκήσω κριτική επί των δημοσκοπήσεων (για το θέμα έχω άποψη, αλλά δεν είναι της στιγμής), περιορίζομαι σε μερικές σκέψεις σχετικά με την τελευταία της εταιρίας Pulse για το bankingnews.gr, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παίρνει για πρώτη φορά τόσο «μεγάλο κεφάλι» από τη Νέα Δημοκρατία.

Με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11%, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το τελικό, πραγματικό ποσοστό κάλπης, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό.

Ημερίδα διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Αποτίμηση των Επιπτώσεων 100 Νομοθετικών και Κανονιστικών Ρυθμίσεων στην Πολιτική Ισότητας των Φύλων», η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Νομοθεσία και Φύλο: Προβλήματα, Προκλήσεις, Προοπτικές». 

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας

Στο Σταυρό Θεσσαλονίκης έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα

Παρουσία πλήθους κόσμου, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Σταυρού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που ευθύνεται για το 1% όλων των καρκίνων


ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ερευνητές στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες επιστήμονες, ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το οποίο «καθοδηγεί» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων σε τουλάχιστον 1% όλων των ασθενών. Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνο και μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο στόχο των στοχευμένων φαρμακευτικών θεραπειών.

Προσοχή στους δρόμους! Παγετός σε πολλά σημεία στη Βόρεια Ελλάδα

Στους 3 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ξυπνούν μνήμες... Ξεκινάει η δίκη για την τραγωδία στη Marfin

Εφιαλτικές μνήμες για τους συγγενείς των τριών θυμάτων αλλά και για όλη τη χώρα ξυπνούν σήμερα, αφού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκινά η δίκη για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλά και για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Στο eurogroup κρίνεται 1 δισ. για την Ελλάδα

Αν και όλα δείχνουν ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τα ΕΑΣ το σημερινό eurogroup είναι κρίσιμο για την εκταμίευση της δόσης που εκκρεμεί εδώ και μήνες. Ο Ι. Στουρνάρας πάει στην σημερινή συνεδρίαση χωρίς συμφωνία με την τρόικα που τελικά... επιστρέφει αύριο, παρά τον πόλεμο νεύρων. Αν και πέρασε από σαράντα κύματα το ραντεβού κλείστηκε τελικά για την Τρίτη. Οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μαζί με τον Ι. Στουρνάρα από το eurogroup.