Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 9-12-2013

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, περιμένουμε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013. Το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Οι τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με... τακτική άσκηση συντελούν στην καλή διατήρηση της καρδιάς, και της υγείας μας γενικότερα. 
Το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. 
Ας γνωρίσουμε τους «σύμμαχους» της καρδιάς μας!

"Λουκέτο" σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες - Πού θα μεταφερθούν οι καταθέσεις

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών συνεταιριστικώντραπεζών, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι καταθέτες των τραπεζώνείναι πλήρως εξασφαλισμένοι, καθώς το σύνολο των καταθέσεων- οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ - μεταφέρεται στην Alpha Bank.Μετά την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και στη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων στην Alpha Bank κατόπιν προσφοράς τής τελευταίας σύμφωνα με την κατά νόμο διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου.

Κραυγή αγωνίας για τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ

“Το παιδί μου έφυγε. Δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Αλλά είναι κρίμα για τα άλλα παιδάκια που μένουν πίσω. Αυτά που είναι εκεί μέσα ή θα πάνε εκεί, δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσουν. Το τμήμα δεν έχει την αναγκαία υποδομή κι αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά η πολιτεία αδιαφορεί”.

Της Νικολέττας Μπούκα

ΟΑΣΘ Αυξήσεις εισιτηρίων αντί μειώσεις δαπανών

Στα ίδια επίπεδα με την προ κρίσης εποχή διατηρούνται τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ και οι μισθοί των εργαζομένων, παρά τις συστάσεις του υπουργείου Υποδομών για μείωση των λειτουργικών δαπανών του οργανισμού.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Χρυσή Αυγή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα Έλληνα αστυνομικού

Δελτίο τύπου
Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα Έλληνα αστυνομικού που έπεσε εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενος την ασφάλεια της πατρίδας μας απέναντι σε πάνοπλους αλβανούς εγκληματίες εισβολείς. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων που αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας.

Πέντε κορυφαίοι προορισμοί για περιπετειώδεις αποδράσεις


Μοναδικές τοποθεσίες στην Ευρώπη για τις μεγαλύτερες συγκινήσεις
Αναζητάτε την απόλυτη περιπέτεια και θέλετε να φτάσετε την αδρεναλίνη σας στα όρια της; Μπορεί η Γηραιά Ήπειρος να είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για τον πολιτισμό, την ιστορία και την κουζίνα της, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να σας προσφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις!

Διευκρινίσεις Θεοχάρη για τις αποδείξεις

O γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, έσπευσε να προβεί σε διευκρινίσεις μετά τη συνέντευξή που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, σε σχέση με τις αποδείξεις του 2013.

Νεκρός ένας αστυνομικός και δύο κακοποιοί σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

Νεκρός ένας αστυνομικός και δύο κακοποιοί σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

- Πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού ο 43χρονος αστυνομικός Ηλίας Κωστένης που έπεσε νεκρός
- Η συμπλοκή έγινε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα
- Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κακοποιούς σε καλύβα
- Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών - Δείτε όλο το χρονικό

Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη – Έρχεται η κακοκαιρία από τη Βόρεια Ευρώπη


Οι καιρικές συνθήκες της Βόρειας Ευρώπης που τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργήσει τεράστιες καταστροφές και έχει κοστίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους, έρχεται και στη χώρα μας.

Όλο το σχέδιο για το ρεύμα: Ποιοι γλιτώνουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Τι αποφασίστηκε

'Αμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού.

Με 153 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ
Με 153 «ναι», 142 «όχι» και 1 «παρών» εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.