Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Θεοχάρης: Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών – συνταξιούχων


Τι τονίζει ο Χ. Θεοχάρης αναφερόμενος στις εκτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την πορεία των εσόδων

Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μια πηγή εισοδήματος ανακοινώνει μέσω της Καθημερινής της Κυριακής ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Δώρο Χριστουγέννων 2013: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα το λάβουν

Δώρο Χριστουγέννων για το 2013 παίρνουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί του Δημοσίου και συνταξιούχοι όλων των ταμείων δεν λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων.

Εξαίρεση αποτελούν οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο μεταξύ 16 και 23 Δεκεμβρίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντά για την επίμαχη φωτογραφία

Δέλτιο τύπου

"Συνταρακτικές αποκαλύψεις" έκανε σήμερα πάλι το "'Εθνος" για το υπερόπλο του Ηλία Κασιδιάρη (οπλοπολυβόλο RPK σύμφωνα με τους έγκυρους αναλυτές Ψαρά και Μπιντέλα).

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 8-12-2013

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερο αυξημένες στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013. Το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλονίκη: «Αστερόκοσμος» από την Κυριακή 8/12 η ΔΕΘ

Ο «Αστερόκοσμος», η χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες του και από το πρωί, μέσα σ' ένα γιορτινό και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο κλίμα, υποδέχεται, παρέα με ξωτικά, μάγους, νεράιδες και τον αγαπημένο όλων Αϊ Βασίλη, τους πρώτους επισκέπτες.

Τα Χωριά των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα

Τα Χωριά των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα

*Του Βασίλειου Καλόγηρου

Πάγωμα δανείων για ανέργους και μη έχοντες

Είτε απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, είτε όχι, οι τράπεζες θα κινούνται βάσει δικών τους κριτηρίων, τα οποία θα είναι κυρίως εισοδηματικά και περιουσιακά, θα αφορούν την πραγματική οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού και δεν θα σχετίζονται με την αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας.

ΕΛΛΑΔΑ Διώχνει τους ταλαντούχους

Στη λαβωμένη από την οικονομική κρίση Ελλάδα, όπου η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 60%, δεν υπάρχει πεδίο δράσης για τα ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενα παιδιά. Όσα έχουν τη δυνατότητα αναδεικνύουν τις ικανότητές τους στο εξωτερικό, αλλιώς... χάνονται και μαζί τους βγαίνει διπλά χαμένη η πατρίδα τους, που δεν μπορεί να επενδύσει επάνω τους.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Χρυσή Αυγή: " Κατέπεσε η σκευωρία τους και προσπαθούν να διασωθούν με γελοίες διαρροές"

Γραφείο Τύπου
Κάποιοι γελοίοι τώρα που κατέπεσε παταγωδώς η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής παρουσιάζουν ως δήθεν ντοκουμέντα ασήμαντα στοιχεία που είναι γνωστά εδώ και μήνες. Ακόμα πιο απαράδεκτο είναι ότι προτού πάρουν οι βουλευτές μας στα χέρια τους τα στοιχεία της δικογραφίας αυτά έχουν διαρρεύσει από τις ίδιες τις ανακρίτριες στον Τύπο.

Μέτρα για την ελληνική φέτα από τους θεσσαλούς κτηνοτρόφους

Τρία μέτρα για να προστατευθεί η ελληνική φέτα στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος με τη σειρά του δεσμεύτηκε να τα προωθήσει στην κυβέρνηση αλλά και να συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο.

ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ Διαδραστικές παιχνιδομηχανές όπλο για την άνοια

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει και στη χώρα μας η νόσος Αλτσχάιμερ, καθώς οι πάσχοντες φτάνουν τις 200.000, ενώ στην Ευρώπη τα 10 εκατομμύρια και στην Αμερική τα 5,4 εκατ.


Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Σύλληψη οδηγού ταξί για μεταφορά παράνομων μεταναστών

Οδηγός ταξί συνελήφθη κοντά στους Ευζώνους Κιλκίς, διότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διευκόλυνε την έξοδο δύο παράνομων μεταναστών από τη χώρα.
Πρόκειται για 42χρονο, ο οποίος έπεσε, χθες το βράδυ, σε αστυνομικό "μπλόκο", κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με το ταξί του, δύο μη νόμιμους μετανάστες, κατά δήλωσή τους, έναν Σύριο κι έναν Αφγανό.

Τέλος στις διακοπές ρεύματος - Οι προϋποθέσεις για να ζητήσετε επανασύνδεση

- Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος
- Διαβάστε τις προϋποθέσεις για να μην σας κόψουν το ρεύμα ή για να σας το ξανασυνδέσουν
- Δίνουν δωρεάν ρεύμα σε κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης για να μην χρησιμοποιούν τζάκια και ξυλόσομπες – Αναλυτικά ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται από το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω έργων ασφαλτόστρωσης που είναι σε εξέλιξη στην οδό Μητροπόλεως, η οποία είναι αποκλεισμένη για τους οδηγούς. 

Νεκρός 83χρονος από ανάφλεξη θερμαντικού σώματος

ΕΙΣΕΠΝΕΥΣΕ ΚΑΠΝΟΥΣ
Ένας 83χρονος έχασε την ζωή του, από εισπνοή καπνών, όταν προκλήθηκε φωτιά στο σπίτι του από ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που το χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί.


Όλο το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων - Ποιοι απαλλάσσονται


- Περιορίζονται οι επιβαρύνσεις για τις “ακριβές” κατοικίες
- Περισσότεροι φόροι για όσους έχουν οικόπεδο ή αγροτεμάχιο
- Την Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο. Μικρότερες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών προκύπτουν με το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη στη Βουλή.

Πλανήτης στην πιο μακρινή τροχιά που έχει ποτέ παρατηρηθεί

Μια ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε ένα γιγάντιο πλανήτη 11 φορές μεγαλύτερο από το Δία, ενώ βρίσκεται στη μεγαλύτερη τροχιά που έχει ποτέ παρατηρηθεί. Ο HD 106906 b περιφέρεται γύρω από το μητρικό του άστρο, σε απόσταση 650 φορές μεγαλύτερη από τη μέση απόσταση Γης-Ήλιου.

Εκδήλωση για τα ορυκτά του Αιγαίου στη Θεσσαλονίκη

Τον υπέροχο κόσμο των ορυκτών και πετρωμάτων, των υλικών που συνθέτουν τη γη και μαγεύουν με την ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του ΝΟΗΣΙΣ, μέσα από την εκδήλωση με τίτλο "Ο μαγικός κόσμος των ορυκτών του Αιγαίου", που διοργανώνεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.