Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 3-12-2013

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Εύβοια και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις ορεινές περιοχές και νωρίς το πρωί σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να «κλείσει» το κέντρο για τα ΙΧ

Την πρόθεση της διοίκησης του δήμου να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ΙΧ στο κέντρο της πόλης επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την αλλαγή του συστήματος στάθμευσης στο δήμο.

Θρίλερ με την απαγωγή 12 ελληνορθόδοξων μοναχών

Στα χέρια τζιχαντιστών ανταρτών βρίσκονται από χθες το βράδυ η Ηγουμένη Πελαγία και πιθανόν έντεκα ακόμη ελληνορθόδοξες μοναχές από την Ιερά Μονή της Αγίας Θεκλας, στην πόλη Μααλούλα της Συρίας. Την τραγική αυτή είδηση μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού επικαλούμενο τον Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην χώρα.

ΗΠΑ: 21.000 οι υπογραφές για να μη μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί

HELLENIC AMERICAN LEADERSHIP COUNCIL
Κοντά στις 21.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, το ψήφισμα της ομογενειακής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), με αίτημα να μην μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί.

Στο πειθαρχικό έστειλε τον Πελεγρίνη ο Αρβανιτόπουλος

Στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, επιβεβαιώνοντας έτσι σχετικό ρεπορτάζ του κυριακάτικου Εθνους.

Χρυσή Αυγή: Θέατρο από τους υπαλλήλους των τοκογλύφων Σαμαρά-Βενιζέλο

Γραφείο Τύπου
Οι πιστοί υποτακτικοί των διεθνών τοκογλύφων Σαμαράς και Βενιζέλος συνεχίζουν να παίζουν θέατρο εις βάρος του ελληνικού λαού και έχουν ήδη αποφασίσει νέες απολύσεις και αιματηρά, αντιλαϊκά μέτρα.

H αστυνομία διέκοψε τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που διοργάνωσε η επιτροπή κατοίκων κέντρου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, διέκοψε χθες το πρωί έπειτα από καταγγελίες η αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου στήνονταν οι πάγκοι των παραγωγών βρέθηκαν από νωρίς αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αυτή η αυτοσχέδια λαϊκή αγορά είναι παράνομη, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει δώσει σχετική άδεια για την κατάληψη του χώρου.

Ποδαρικό με βροχή αλλά και χιλιάδες κόσμου στην αναπλασμένη νέα παραλία

Η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν στάθηκαν αρκετές, για να κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς μακριά από τη νέα παραλία, η οποία από χθες το πρωί αποδόθηκε κι επισήμως στη χρήση τους, μετά από τα δυόμισι χρόνια που ήταν αποκλεισμένη -εξαιτίας των έργων ανάπλασης που εξελίσσονταν στην περιοχή.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Μπαλάκι οι ευθύνες για τις 69 ύποπτες άδειες των λαϊκών

Ανεξιχνίαστη παραμένει ακόμη η υπόθεση με τις ύποπτες άδειες πωλητών λαϊκών αγορών του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης (ΟΛΑΘ) σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την παραπομπή της στη δικαιοσύνη.

Του Νίκου Ηλιάδη

Προφυλακίστηκε ο 33χρονος που σκότωσε τη 43χρονη στην Πάτρα

Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος το πρωί της περασμένης Παρασκευής δολοφόνησε, καθ΄ ομολογία, με μαχαίρι τη 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας.

Θεσσαλονίκη: Απαλλάσσεται ο Μ. Ζορπίδης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Απηλλάγη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδεόταν με την υπεξαίρεση 'μαμούθ' στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Νέα υπηρεσία ταχυδρόμησης με ιπτάμενα ρομπότ ετοιμάζει η Amazon

Η Amazon ετοιμάζει μία νέα υπηρεσία αποστολής δεμάτων στους χρήστες, με ιπτάμενα ρομποτάκια σε διάστημα 30 λεπτών από την παραγγελία του χρήστη…
Ο Jeff Bezos, το αφεντικό της Amazon παρουσίασε το νέο σχέδιο αποστολής δεμάτων της εταιρίας που ακούει στο όνομα Prime Air.

Κατέρρευσε τοίχος κτίσματος στην Πομπηία

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΩΝ ΒΡΟΧΩΝ
'Ενα ακόμα κτίσμα ενός από τους πιο φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους τον κόσμο, της Πομπηίας, υπέστη σοβαρές ζημιές, μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Η κακοκαιρία θα χτυπήσει ανατολικά και νότια – Χιόνια και στα ορεινά της Αττικής και τσουχτερό κρύο

Μπορεί στην Αττική ξαφνικά να βγήκε ήλιος, αλλά τα... δεινά από την κακοκαιρία δεν έχουν τελειώσει.

Την ώρα που όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη από τον άδικο χαμό μιας 54χρονης γυναίκας από τη Σερβία που πνίγηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Άργος, την πόλη που «βούλιαξε» από την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε χθες το βράδυ, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Εξώδικο Κασιδιάρη κατά Real News - Διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί διάσπασης στην Χρυσή Αυγή

Δελτίο τύπου
Με τον Αρχηγό και 2 βουλευτές μας παράνομα προφυλακισμένους, με το ανθελληνικό σύστημα της διεθνούς τοκογλυφίας να μας πολεμά μανιωδώς, η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα ενωμένη και πιο ισχυρή από ποτέ. Η πολιτική ισχύς μας βασίζεται στην ενότητα, στην πίστη όλων μας στην ηγεσία του Κινήματος και στην αγάπη του ελληνικού λαού.

Το αμάξι σκαρφάλωσε στο προστατευτικό διάζωμα. Δείτε εικόνες



Ένα απίστευτο τροχαίο συνέβη στην Εγνατία Οδό, μετά την έξοδο για Σιάτιστα. Το αυτοκίνητο που "κατάφερε" να σκαρφαλώσει στο προστατευτικό διάζωμα, χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός εξαφανίστηκε.

Δυο ληστείες με θύματα τρεις ηλικιωμένους στα Φάρσαλα

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τρεις ηλικιωμένοι που έγιναν στόχοι επιδρομής συμμορίας ληστών μέσα στα σπίτια τους σε οικισμό στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί αποδείχθηκαν εξαιρετικά βίαιοι καθώς έδεσαν τα θύματά τους, αλλά η λεία τους ήταν πενιχρή. Όταν αποκαλύφθηκαν οι ληστείες, οι δράστες είχαν από ώρες εξαφανιστεί.

Πλειστηριασμοί: Ποιοι ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο τρόπος με τον οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών, με πρωτεργάτη τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Π. Τόμσεν, αντιμετωπίζουν τις αιτιάσεις και τις διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης (και του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας) στο θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, δημιουργεί σκέψεις ως προς το αρχικό στάδιο των συζητήσεων – και οπωσδήποτε πριν από το καλοκαίρι.

Φοροδιαφυγή 13.500 € σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα

ΑΠΟ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Φοροδιαφυγή ύψους 13.578 ευρώ, από μη έκδοση αποδείξεων, διαπιστώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, στη διάρκεια ελέγχων της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Βάζουν ξανά μπόνους επιστροφής φόρου με τις αποδείξεις!


Το... ανέκδοτο με τις αποδείξεις συνεχίζεται. Τώρα από τηνκυβέρνηση μελετάται το Πορτογαλικό μοντέλο, e-fatura, που έχει ήδη αυξήσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ. Το μοντέλο προβλέπει ηλεκτρονική έκδοση αποδείξεων και μπόνους στους φορολογούμενους με επιστροφή φόρου. Ουσιαστικά το μοντέλο προβλέπει οι πολίτες να περνούν ηλεκτρονικά τις αποδείξεις τους με τα βασικά στοιχεία, το ΑΦΜ και την επωνυμία της επιχείρησης και το ποσό.

Η υπερβολική ταχύτητα σκότωσε τον Πολ Γουόκερ

Η υπερβολική ταχύτητα συνετέλεσε στο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον ηθοποιό Πολ Γουόκερ, γνωστό από τις ταινίες "The Fast and the Furious" ("Οι Μαχητές Των Δρόμων"), το Σάββατο στη Νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Όλυμπο

Τα ίχνη τριών ορειβατών έχουν χαθεί από χθες στον Όλυμπο.

Οι ορειβάτες ανέβηκαν στον Όλυμπο την Παρασκευή και αναμένονταν να επιστρέψουν το μεσημέρι της Κυριακής.
Το γεγονός ότι δεν επέστρεψαν, αλλά και ότι δεν υπήρχε καμία επικοινωνία μαζί τους, θορύβησε τους οικείους τους στην Αθήνα, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τραγικό τέλος για 13χρονη στη Θεσσαλονίκη

ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΜΑΓΚΑΛΙΟΥ
Ενα 13χρονο κορίτσι, σερβικής καταγωγής, έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του στην περιοχή Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού υπήρχε στο σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της.