Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΜΠΗ Επικίνδυνα για ακόμη δύο χρόνια!

Ένας τόπος μοναδικής φυσικής ομορφιάς με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία και μυθολογία.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Το κύριο πέρασμα από τον Βορρά προς τον Νότο, από την εποχή της αρχαιότητας. Την ίδια ώρα είναι από τους πλέον αιματοβαμμένους δρόμους της χώρας με πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα.

Μύρισαν Χριστούγεννα σε Λαγκαδά, Δράμα, Στρατώνι και Βέροια

Οι καμινάδες των σπιτιών καπνίζουν, γαργαλιστικές μυρωδιές αναδίδονται, τα ξωτικά έχουν στήσει τρελό χορό έξω από το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, τα γρανάζια του μαγικού τρένου λαδώνονται και η μηχανή είναι σχεδόν έτοιμη, για να ξεκινήσει το ταξίδι στον ονειρεμένο κόσμο των Χριστουγέννων.

Της Μαριάνας Παπαδάκη

Κίεβο: Συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων φιλοευρωπαίων διαδηλωτών

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της ΕΕ πραγματοποιούν σήμερα πορεία στο κέντρο του Κιέβου και κατευθύνονται προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας, παρά την απαγόρευση των αρχών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Τα νέα πάρκα, ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος των Εποχών, ο Κήπος της Άμμου, ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου και ο Κήπος του Αλέξανδρου, κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα θαυμασμού των πολιτών που περπάτησαν για πρώτη φορά το ανακαινισμένο παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι

Μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλλει κανονικά, κάθε μήνα, τη μισθοδοσία, ενώ η διάρκεια καθυστέρησης των πληρωμών μπορεί να φτάσει και τους δώδεκα μήνες.

«Μισθός σε είδος. Το είδος μπορεί να είναι η δωρεάν διαμονή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή να αντιστοιχεί με την ημερήσια σίτιση που προσφέρει ο εργοδότης έναντι 8ωρης εξαρτημένης εργασίας».

Πραγματοποιήθηκε το 40ημερο μνημόσυνο του Τάσου Τακματζίδη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νυμφόπετρας Λαγκαδά το 40ημερο μνημόσυνο του Αναστάσιου Τακματζίδη. Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν την μνήμη του δικού τους ανθρώπου, τον δικό τους Τάσο.

Ασπίδα ενάντια σε καρκίνο και άνοια η ασπιρίνη

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας νέας μελέτης, της μεγαλύτερης του είδους της που έγινε παγκοσμίως, δείχνουν ότι η ασπιρίνη δεν είναι ένα ισχυρό όπλο μόνο για ορισμένες μορφές καρκίνου αλλά και για γεροντική άνοια.

Τι θα συμβεί με τις πρόωρες συντάξεις- Αυξάνονται τα όρια ηλικίας



Ανατροπές στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 - 3 έτη και αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων, ζητεί ο ΟΟΣΑ.
Στην έκθεσή του ο Οργανισμός κάνει έμμεση αναφορά γιαμειώσεις στις χαμηλές συντάξεις που έμειναν προστατευμένες από τις περικοπές του Μνημονίου, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Χαλκιδική: Μπούκαραν με τα όπλα στο σπίτι της

Με την απειλή όπλων δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν χθες βράδυ στο σπίτι μιας 59χρονης γυναίκας στην 'Ολυνθο της Χαλκιδικής. Με ένα περίστροφο και ένα πιστόλι, αλλά και τη χρήση σωματικής βίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από τη γυναίκα 110 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

Καραμανλής κατά Στουρνάρα: Ή αυτός ή εγώ!


Ούτε ζωγραφιστό φαίνεται πως δε θέλει να βλέπει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Και φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει εκλογών!Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ξεχάσει την κριτική του νυν υπουργού για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2007-2009.

Απαραίτητες οι αλυσίδες για χιόνια και παγετό στην Μακεδονία

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων -παγετός και χιόνια- διεξάγεται η κυκλοφορία οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις.