Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 30-11-2013

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θυελλώδεις ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο περιμένουμε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

ΥΠΕΚΑ Ανάπτυξη στα ανατολικά

Εγκρίθηκε έπειτα από χρόνια προσπαθειών το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της Θέρμης, δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στον ομώνυμο δήμο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Χρυσές δουλειές στην εθνική οδό

Κολόνες φωτισμού στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης είχαν βάλει στο στόχαστρο μέλη της μαφίας του χαλκού, που κατηγορούνται σε διαφορετικές περιπτώσεις ότι έκλεψαν καλώδια μήκους 7 χιλιομέτρων σε διάστημα περίπου ενός χρόνου.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Γερμανός αστυνομικός «σκότωσε και έφαγε τον εραστή του»

Σοκ προκαλεί η είδηση για την σύλληψη στη Γερμανία, 55χρονου αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να βασάνισε, να δολοφόνησε και πιθανότατα να έφαγε άνδρα τον οποίο φαίνεται ότι είχε γνωρίσει μέσω ιστοσελίδας.

Το πτώμα 59χρονου επιχειρηματία που ζούσε στο Ανόβερο και είχε εξαφανιστεί, εντοπίστηκε από την αστυνομία στα όρη Erz στην ανατολική Γερμανία και φαίνεται ότι ορισμένα μέλη του θύματος έχουν φαγωθεί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ Στην αναμονή για δίπλωμα

Σημαντική καθυστέρηση στον προγραμματισμό εξετάσεων υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων παρατηρείται στην υπηρεσία μεταφορών Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η αναμονή των υποψηφίων να φτάνει τους δύο μήνες, την ώρα που η νομοθεσία προβλέπει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εξετάζονται το πολύ σε 15 μέρες από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Βρήκαν σπάνια κοσμικά νετρίνα στα βάθη της Ανταρκτικής – Τεράστια ανακάλυψη


Τα πρώτα κοσμικά νετρίνα, σωματίδια –φαντάσματα που δημιουργούνται από βίαια περιστατικά στις παρυφές του σύμπαντος, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστροφυσικών στο Νότιο Πόλο.

Χρυσή Αυγή: "Η χούντα του μνημονίου και το παρακράτος"

Δελτίο τύπου
Με παράνομες αντισυγκεντρώσεις και αντισυνταγματικές απαγορεύσεις κράτος και παρακράτος ενώθηκαν και πάλι για να χτυπήσουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής. Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, αφού πρώτα έστησε παράνομες αντισυγκεντρώσεις αναρχικών εγκληματικών στοιχείων, στη συνέχεια τις χρησιμοποίησε ως αφορμή για να απαγορεύσει την πορεία της Χρυσής Αυγής προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Φωτοβολταϊκά: τα 4 σενάρια για το μέλλον του κλάδου – Glocalisation

Οι εξελίξεις και το διαμορφούμενο τοπίο στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο του ολοήμερου εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στοSteyer-Taylor Center for Energy, Policy and Financeτου Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

Το μέλλον στην τεχνολογία των μεταφορών

Πώς θα μετακινούμαστε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια
Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια τα αυτοκίνητα θα… οδηγούν μόνα τους μέσα σε προκαθορισμένες διαδρομές, κάνοντας την καθημερινότητά μας ακόμη πιο εύκολη. Τα τρένα θα κινούνται επάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές που βασίζονται στο μαγνητισμό. Θα κατασκευαστεί ένα «υπερτρένο» η ταχύτητα του οποίου θα φτάνει τα 800 μίλια την ώρα.

Η σύμπλευση (με τη Χ.Α.) ως κοινοβουλευτική πρακτική


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ενοχλεί και προκαλεί οργίλες αντιδράσεις, αλλά είναι η αλήθεια: 

Μέσα στη Βουλή το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ ψηφίζει, συμπεριφέρεται και εκφράζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 

Υπάρχει ταύτιση και σύμπλευση. 

«Είστε παράνομοι!», φώναξε η κ. Ζαρούλια κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας που περιελάμβανε την μείωση της τιμής των φαρμάκων και πήρε την ομάδα της και αποχώρησε. 

Νέος δήμαρχος Βόλβης ο Διαμαντής Λιάμας


Η δημοτική παράταξη πλειοψηφίας του δήμου Βόλβης, εξέλεξε νέο δήμαρχο τον Διαμαντή Λιάμα, στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Γαλαμάτη

Νέος δήμαρχος Βόλβης είναι ο κ. Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ανάμεσα στα μέλη της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αρχή. Μαζί για το αύριο».
Ειδικότερα, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Γαλαμάτη από τη θέση του δημάρχου Βόλβης, συγκλήθηκε η δημοτική ομάδα που πλειοψηφεί στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, για την ανάδειξη νέου δημάρχου, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Χαζέψτε την πιο παλιά και βαθιά λίμνη του κόσμου να γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν παγώνει

Πρόκειται για την περίφημη λίμνη της Βαϊκάλης κοντά στη πόλη Ιρκούτσκ της Ρωσίας, στη Σιβηρία. Είναι η παλαιότερη και η πιο βαθιά λίμνη του πλανήτη. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι υπάρχει εδώ και 25 εκατομύρια χρόνια και το βάθος της φτάνει τα 744,4 μέτρα.

ΘΟΔ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ…

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα του πολιτικού κόσμου, να διατηρηθεί εν ζωή ο ολέθριος για την χώρα κρατισμός, διαλύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας και εξόδου της από την βαθειά κρίση χρέους που την πνίγει

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013


1

μέγεθος [–] [+]


Δυστυχώς, όμως, τίποτε το ουσιαστικό δεν γίνεται προς την κατεύθυνση αυτή. «Έτσι», μάς λέει ο κ. Θ. Σκυλακάκης, «η κυβέρνηση εμφανίζει δημοσιονομικό πλεόνασμα που δεν είναι το προϊόν δημιουργίας πλούτου, αλλά αποτέλεσμα της καταστροφής που γίνεται στον χώρο της ιδιωτικής οικονομίας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Οι ναρκομανείς και τα στέκια της Αθήνας -Εικόνες του φωτογράφου Δημήτρη Μπούρα που προκαλούν φόβο [εικόνες]



Για όσους θεωρούν ότι τα ναρκωτικά είναι ροκ, «μαγκιά» και κουλτούρα, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν τι ακριβώς είναι: Αίμα, άνθρωποι-φαντάσματα, σαπίλα...Ένα απίστευτο φωτογραφικό ντοκουμέντο που καταγράφει με ωμό τρόπο τις πιάτσες των ναρκωτικών....

Η απίστευτη ιστορία του ομογενή που είπε «όχι» σε 10 εκατ. δολάρια!

Πόσες πιθανότητες έχεις να γεννηθείς μεσοαστός στην Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας (λίγο έξω από το Αγρίνιο) και να καταλήξεις πολυεκατομμυριούχος στη Νέα Υόρκη; Ο 73χρονος Λούις Γκριτσίπης είναι τα τελευταία χρόνια ιδιοκτήτης ενός τετραώροφου κτηρίου στη δυτική άκρη της 42ης Οδού στη Νέα Υόρκη. Μία εταιρεία ανάπτυξης του προσέφερε «χρυσάφι» για να πουλήσει το κτήριο, εκείνος ωστόσο αντιστάθηκε σθεναρά στο υπέρογκο ποσό.

Οι αλλαγές στους φόρους για 1 εκατ. επαγγελματίες

Τις σοβαρές συνέπειες από τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης θα υποστούν το 2014 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Αισθητά μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια θα είναι τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία για τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος.