Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Ζητά την επαναφορά των συντάξεων σε 62.000 υπερήλικες

Την πρόταση της διοίκησης του ΟΓΑ για την εκ νέου απόδοση σύνταξης σε 62.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα θέσει ο Ξενοφών Βεργίνης υπόψη του υπουργού Οικονομικών, την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο διοικητής του ΟΓΑ, η πρότασή του είναι αποδεκτή και βιώσιμη και έχει ήδη δοθεί στον υπουργό Εργασίας ενώ θα απασχολήσει και την συνάντησή του με κ. Στουρνάρα, καθώς, όπως είπε, το θέμα αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 27-11-2013

Αρχικά βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης τις πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. "Κλειδώνουν" τα χαμηλότερα όρια για σύνταξη στις εθελούσιες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

 Κλειδώνουν  τα χαμηλότερα όρια για σύνταξη στις εθελούσιες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες
Πλήρη κατοχύρωση των χαμηλότερων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες δίνει το υπ. Οικονομικών σε εργαζόμενους ΔΕΚΟ και τραπεζών οι οποίοι μπαίνουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου εφόσον πληρώσουν εφάπαξ, έως τις 31 Ιανουαρίου του 2014, στα Ταμεία τις εισφορές για τα υπολειπόμενα έτη ασφάλισης. Η ίδια ευνοϊκή ρύθμιση θα ισχύει και για όσους έχουν αυτασφαλιστεί πριν από τις 14 Νοεμβρίου.

Απάγουν κατοικίδια για να εισπράξουν τα εύρετρα

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να λάβει σε ολόκληρη τη χώρα η κλοπή κατοικίδιων ζώων -κυρίως σκύλων- με σκοπό την είσπραξη αμοιβών από τους ιδιοκτήτες τους. Οι επιτήδειοι καρπώνονται σημαντικά ποσά εκμεταλλευόμενοι την αγάπη των αφεντικών για τα ζώα συντροφιάς τους.

Του Κώστα Σιαμέλη

Σκηνοθέτησε ληστεία στο πρατήριο όπου εργαζόταν

Υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Κορδελιό συνελήφθη κατηγορούμενος ότι σκηνοθέτησε με φίλο του ληστεία, για να μοιραστούν τις εισπράξεις, ύψους 18.000 ευρώ.

Δήλωση Νίκου Χουντή Συνέπεια λόγων και «Δημοσίων» έργων

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 12 Νοεμβρίου, πριν 14 ημέρες, στο πλαίσιο της «διαμάχης» μου με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη, για το σκάνδαλο των νέων συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους, το Υπουργείο, απαντώντας σε Δελτίο Τύπου μου, σημείωνε μεταξύ άλλων ότι, ‘Η πρόταση του κ. Χουντή να υλοποιηθούν τα έργα ως δημόσια έργα συνεπάγεται δύο χρόνια τουλάχιστον καθυστέρηση για τη δημοπράτησή τους και την εξασφάλιση εθνικών και κοινοτικών πόρων, οι οποίοι δεν υφίστανται, αφού το νέο ΕΣΠΑ δεν εστιάζεται στη χρηματοδότηση οδικών δικτύων και υποδομών’.

Παραγράφονται οι χρηματικές ποινές για όσους παύει η ποινική δίωξη

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε εγκύκλιο της (10/2013) προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας αναφέρει ότι μετά τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4198/2013 παραγράφονται και οι χρηματικές ποινές για όσους παύει η ποινική δίωξη.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ “Ποδαρικό” την Κυριακή

Στη χρήση των πολιτών αποδίδεται την Κυριακή η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης στο τμήμα της από τους ναυταθλητικούς ομίλους μέχρι και το Βασιλικό Θέατρο, το οποίο τα τελευταία δυόμισι χρόνια παρέμενε κλειστό λόγω των έργων ανάπλασης που εξελίσσονταν στην περιοχή.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Θεσσαλονίκη: Είχε κρύψε στο βαν... 28 μετανάστες - Δύο συλλήψεις διακινητών και στην Ορεστιάδα

28 μη νόμιμους μετανάστες μετέφερε ένας 52χρονος, μέλος κυκλώματος διακινητών, ο οποίος συνελήφθη στην Εγνατία οδό, στο ύψος του κόμβου Βαϊοχωρίου  Βόλβης. Αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν στήσει μπλόκο στο αυτοκίνητο, τύπου βαν, που οδηγούσε ο ελληνικής καταγωγής διακινητής και στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί, η καταγωγή των οποίων είναι από τη Συρία και τη Σομαλία.

Εγκαινιάστηκε το υπνωτήριο αστέγων στη Θεσσαλονίκη

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Ενα καθαρό κρεβάτι για να κοιμηθούν, ένα χώρο για να αλλάξουν τα ρούχα τους, να κάνουν μπάνιο και να βρουν προσωρινή στέγη όσοι το έχουν ανάγκη. Αυτά είναι τα βασικά που θα προσφέρει το Υπνωτήριο Αστέγων, που εγκαινιάστηκε σήμερα και θα λειτουργήσει μέσα στο Δεκέμβριο.

Τους έσπασαν στο ξύλο για 70€ (video ντοκουμέντο)

Επιτέθηκε με λοστό σε ηλικιωμένο ζευγάρι για 70 ευρώ.

Σκηνές σοκ κατέγραψε η κάμερα.
Θύματα ένας 72χρονος και η 71χρονη σύζυγός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Νίκος Χουντής: Είστε ικανοποιημένος με την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και την έρευνα της λίστας Λαγκάρντ;

·        Επίτροπος Σεμέτα: «Θα καλούσα τις αρμόδιες εθνικές αρχές να αναλάβουν δράση. Δική τους πάντως είναι η αρμοδιότητα».

Προτροπή προς τις ελληνικές αρχές να «αναλάβουν δράση» και να «ξεκινήσουν δικαστικές διαδικασίες» για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και τη διερεύνηση των διαφόρων λιστών μεγάλων φοροφυγάδων, όπως της λίστας Λαγκάρντ, έκανε ο Επίτροπος για θέματα Φορολογίας, κ. Σεμέτα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, στα πλαίσια της ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στην εξεταστική για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Γραφείο Τύπου
Η Χρυσή Αυγή στηρίζει απερίφραστα την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η διερεύνηση αυτής της βρώμικης υπόθεσης δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου, αλλά να αγγίξει όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί άμυνας τα τελευταία 15 αμαρτωλά χρόνια (Μεϊμαράκης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου κλπ).

ΔΑΚΕ Ι.Τ ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ!!! ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!!!

Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο στην Ελλάδα των Μνημονίων!!!

Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν η εταιρεία φύλαξης που υπέγραψε σε συνεργασία με το σωματείο και “νομιμοποίησε” με την ΣΣΕ την πληρωμή των υπαλλήλων της ανα τρίμηνο, είναι ο καλύτερος πάροχος υπηρεσιών του Δημοσίου…

Ψυχολογικές διαταραχές του του σχολικού εκφοβισμού

Σοβαρά συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών ,σε υψηλότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους εφήβους, εμφανίζουν τόσο οι μαθητές-θύτες όσο και οι μαθητές-θύματα του σχολικού εκφοβισμού , σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες! 
Μάλιστα τα αποτελέσματα των μελετών, τόσο ελληνικών όσο και ξένων, είναι αποκαλυπτικά για το προφίλ θυτών και θυμάτων αλλά και των οικογενειών από τις οποίες προέρχονται.

Πόλεμος για την τιμή των φαρμάκων: Το νέο αντιμνημονιακό χάπι του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέρες τώρα το πανελλήνιο προσπαθεί να αντιληφθεί για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά αρνητική στάση απέναντι στη μείωση των τιμών 6.000 φαρμάκων.
Μέχρι στιγμής αξιόπιστη απάντηση δεν έχει δοθεί. 
Όλα τα επιχειρήματα (λέμε τώρα) που έχουν ακουστεί είναι είτε έωλα, είτε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

4.850 υπάλληλοι πληροφορικής στους δήμους και τις περιφέρειες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το τέταρτο και τελευταίο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας για το 2013.
Η νέα προκήρυξη θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις με 5μηνες συμβάσεις στην ειδικότητα του υπαλλήλου Πληροφορικής από τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναμονή για προκήρυξη 4.850 θέσεων σε δήμους και περιφέρειες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το τέταρτο και τελευταίο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας για το 2013.
Η νέα προκήρυξη θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις στην ειδικότητα υπαλλήλου πληροφορικής από τις κατηγορίες πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας 

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

Στο χορό των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας στον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό με 48ωρη απεργία, ενώ συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών.

Τραγωδία στα Τέμπη με έναν νεκρό και 13 τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των διοδίων, όταν Ι.Χ αυτοκίνητο επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που κατευθυνόταν προς τη συμπρωτεύουσα και συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα με βουλγάρικες πινακίδες που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύνταξη σε 45 ημέρες

Πέφτουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούσαν την έκδοση της προσωρινής σύνταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επιβάλλεται η χορήγησή της εντός 45 ημερών ή το πολύ σε δυόμισι μήνες, αν εμπίπτει στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης. Λαμβάνεται πρόνοια και για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ.