Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 26-11-2013

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας τις βραδινές ώρες.

Τροχαίο. Πληροφορίες για δύο νεκρούς-15 ασθενοφόρα σπεύδουν στα Τέμπη


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες, στο τροχαίο που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή απο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν παραληφθεί 4 τραυματισμένα άτομα και έχουν απεγκλωβιστεί άλλα 5.

Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στον τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη πρόσκληση του Μέτρου 123Α περί της «Αύξησης της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, που αφορά την ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών - πουλερικών, μελιού, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.

Επιτροπή θα πιέσει την κυβέρνηση για τον Ηρακλή


Ομόφωνα – πλην ΚΚΕ – πέρασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση του Απ. Τζιτζικώστα για την σύσταση επιτροπής που θα απαντήσει και θα αγωνιστεί ενάντι α στο υπουργείο Οικονομικών για την σωτηρία του Γυμναστικού Συλλόγου.

Τι δήλωσαν οι δήμαρχοι του πολεοδομικού στα πόθεν έσχες

Περικοπές φαίνεται πως έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους οι περισσότεροι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες, τις οποίες έχουν δημοσιοποιήσει.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Πού θα γίνουν απολύσεις το 2014

Ο κ . Μητσοτάκης έχει ήδη καταθέσει στα υπουργεία το σχέδιο για την αποχώρηση υπαλλήλων

Του Βασίλη Χιώτη

Μετά τη σιωπηρή παράταση που διασφάλισε από την τρόικα για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης βάζει φουλ τις μηχανές του υπουργείου του για να επιτευχθεί και ο στόχος των απολύσεων που έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο.

Βρούτσης: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων


Αποκλείει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της τρόικας.Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε» επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται στη Βουλή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές.

Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Τρίτη

Χωρίς νερό θα μείνουν την Τρίτη (26/11), για 8 ώρες κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ από τις 08:00 το πρωί εώς τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέων αγωγών του δικτύου ύδρευσης στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου με Πηνειού.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους απεργούς εργαζόμενους στην Coca Cola

Το Σάββατο 23/11/2013 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στο χώρο του εργοστασίου της Coca Cola στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά την απόφαση της Coca Cola 3E να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζόμενων και σε αποψίλωση των δραστηριοτήτων του εργοστασίου με στόχο το οριστικό κλείσιμό του.

53χρονος εκπαιδευτικός ένας από τους συλληφθέντες της ομάδας των ληστών με τα καλάσνικοφ



Ένας από τους συλληφθέντες της σπείρας των ληστών με τα 
καλάσνικοφ, είναι ένας 53χρονος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο της

Χαλκιδικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως στο σπίτι του έχει ένα πιστόλι και μία καραμπίνα. Φέρεται πως συμμετείχε σε τουλάχιστον μία από τις 5 ληστείες που πραγματοποίησε η εγκληματική ομάδα που απαρτίζονταν από 9 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί τα 7, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα 2.

Νέοι μέθοδοι στους ακρωτηριασμούς

Φρένο σε εκατομμύρια ακρωτηριασμούς (ποδιών και χεριών) πού γίνονται  κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο,   βάζει η εξέλιξη της μικροχειρουργικής με την μεταφορά αυτόλογων αγγειούμενων μοσχευμάτων (κρημνών) για την κάλυψη των οστών!
Πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, στην εξέλιξη αυτή παίζουν Έλληνες γιατροί, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πρωτοπορούν  έναντι των ξένων συναδέλφων τους.

Το νέο Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Το νέο Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος









Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 οι εκλογές
 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Πλειστηριασμοί: Νέα πρόταση του ΥΠΑΝ με προστασία ακινήτου έως 200.000 ευρώ

Νέα "φόρμουλα" στο θέμα των πλειστηριασμών θα παρουσιάσει στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής".

Αρχίζει η δίκη του Τάσου Μαντέλη

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που φέρεται να έλαβε από τη Siemens.

Πώς θα υπολογίζονται οι επικουρικές συντάξεις

Της Ρούλας Σαλούρου 

Στα φανερά, ήδη συμφωνημένα και κατά πολλούς προεξοφλημένα μέτρα που δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό ή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αλλά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το οποίο οι δανειστές πιέζουν να εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, περιλαμβάνονται οι μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.

Μειώσεις 8% στις συντάξεις ΔΕΚΟ, τραπεζών



Επίμονα ζητά η τρόικα να ισχύσει στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες το μοντέλο του ΙΚΑ. Η μείωση των εισφορών, που επιδιώκει να πετύχει, θα δημιουργήσει κενό 100 εκατ. Η κάλυψή του θα απαιτήσει ψαλίδισμα των συντάξεων. Στη ζώνη των περικοπών βρίσκονται κατά πρώτο λόγο οι ασφαλισμένοι που οι συντάξεις τους υπερβαίνουν τα 1.000€.

Αλλάζουν όλα σε ένα μήνα στο Ασφαλιστικό - Μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, αλλά και πλασματικά χρόνια για... λίγους τυχερούς


- Αλλάζουν τα όρια ηλικίας με πλασματικά χρόνια για τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς
- Μειώσεις 8% στις συντάξεις 137.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ καιΤραπεζών
- Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για γυναίκες και όσους έχουν βαρέαένσημα
- Περικοπή στο ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετώνΟ επόμενος χρόνος φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό όλων των κατηγοριών των εργαζόμενων στην Ελλάδα.

Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε οι Έλληνες τον Γοργοπόταμο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συνηθίζουμε να λέμε πως λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Αλλά για να γνωρίσει ένας λαός την Ιστορία του, πρέπει κάποιος να του την διδάξει.

Και οπωσδήποτε, η Ιστορία δεν διδάσκεται με τρόπο χρήσιμο για το μέλλον, όταν οι αναφορές σε ιστορικά γεγονότα γίνονται μεροληπτικά, αποσπασματικά, με απαλείψεις στοιχείων και παραλείψεις γεγονότων και προσώπων που δεν συμφέρουν τον «διδάσκοντα».