Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Θεοχάρης: Στα μέσα της εβδομάδας η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα δοθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενημέρωσε μέσω twitter, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

ΘΑΣΟΣ Κάθε χειμώνα πιο… μακριά από την Καβάλα

Πολύωρη ταλαιπωρία και σημαντική οικονομική επιβάρυνση υφίστανται οι κάτοικοι της Θάσου, για να ταξιδέψουν στην Καβάλα τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της δραστικής μείωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις δύο πορθμιακές γραμμές που συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα.

Επιμέλεια: Σταύρος Γιακουβής
s.giakouvis@gmail.com

Πτώμα άγνωστου άνδρα περισυνελέγη στο Θερμαϊκό κόλπο

Πτώμα άνδρα, αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας, περισυνελέγη το απόγευμα στο Θερμαϊκό κόλπο μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν από αύριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από αύριο τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την απόφαση των γιατρών του Οργανισμού για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου.

ΖΕΑ Το αλεύρι που έπλασαν οι θεοί

Η Ζέα είναι το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Για τους περισσότερους Έλληνες είναι μία άγνωστη τροφή.
Όχι άδικα, θα έλεγε κανείς, αφού για πολλά χρόνια το δημητριακό είχε εξαφανιστεί από τη χώρα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 ένας νόμος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία απαγόρευσε όχι μόνο την καλλιέργεια της Ζέας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ακόμη και το να αναφέρεται ως όρος στα λεξικά. Από τη Zέα μπορούν να παραχθούν ψωμί, άλλα αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά.

ΚΙΝΟΑ Ο μαγικός σπόρος που προτιμά η ΝΑΣΑ

Το φυτό κινόα δεν είναι αληθινός σπόρος δημητριακών, χαρακτηρίζεται ως «ψευδοδημητριακό» και θεωρείται το πιο θρεπτικό είδος σπόρου στον κόσμο.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ θεωρεί ότι είναι τόσο θρεπτικό, που μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι και το μητρικό γάλα.

Ένα παράδειγμα κατασκευαστικής ευρεσιτεχνίας

Επιβλητικό και μνημειώδες στέκει κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.


Της Πηγής Παχίνη, 
αρχιτέκτονας μηχανικός

Το παλιό Τελωνείο -το διακρίνει κανείς και από στεριά και από θάλασσα- αποτέλεσε ορόσημο για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες αυτής της πόλης, μιας και η ανέγερσή του σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, η οποία έγινε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εκδυτικισμού της πόλης.

Ξύπνησε και πάλι η Αίτνα

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΥΟ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΙ
Ξύπνησε και πάλι η Αίτνα, το ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης και σκορπά τέφρα στους οικισμούς που βρίσκονται στους πρόποδές της αλλά και την κοντινή Ταορμίνα.

Σε λιγότερο από δύο μήνες λεφτά τέλος! Εαν δεν πάρουμε τις δόσεις δεν βγάζουμε τον Ιανουάριο

- Όλα θα κριθούν εως τις 11 Ιανουαρίου του 2014 όταν θα πρέπει να πληρωθούν ομόλογα 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ στέρεψαν τα ταμειακά διαθέσιμα

- Τα ταμεία έχουν αδειάσει γιατί δεν υπήρξε έγκριση από το Eurogroup ούτε για τη δόση του 1 δισ.ευρώ που έπρεπε να εκταμιευτεί από τον περασμένο Ιούλιο ούτε για τη τωρινή δόση των 4,9 δισ. ευρώ

Νεκρός ο ένας εκ των αγνοουμένων στη Ρόδο

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ
Νεκρός εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων στη Ρόδο, έγινε το τρίτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

Οι έξι πιο όμορφες και περίεργες γέφυρες του κόσμου!

Φτιαγμένες από τσιμέντο και σίδερο κι άλλες από πέτρα ή ακόμα και ρίζες δέντρων, οι γέφυρες που ακολουθούν έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να αφηγηθούν.

Επαναστατικά λάστιχα χωρίς αέρα σε ATV της Polaris (VIDEO)

Ο κίνδυνος κλαταρίσματος εξαλείφεται με τα λάστιχα χωρίς αέρα που θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά στο ATV Polaris Sportsman WV850.

Θρίλερ με επικίνδυνους δραπέτες από αλβανική φυλακή

Επτά ισοβίτες απέδρασαν το βράδυ του Σαββάτου από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ντρένοβα 170 χιλιόμετρα νοτίως των Τιράνων, όπως ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να περάσουν στην Ελλάδα.

«Δίδυμοι» σεισμοί ξύπνησαν την Κρήτη

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ
Δυό σεισμικές δονήσεις με διαφορά μόλις λίγων δευτερολέπτων σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.

Πόσο μειώνονται τα εφάπαξ στο Δημόσιο

Σχέδιο αποτροπής των μεγάλων μειώσεων στο εφάπαξ του Δημοσίου επεξεργάζονται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, στη βάση τριών εναλλακτικών σεναρίων σχετικών με τον τρόπο εφαρμογής του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του βοηθήματος, προκειμένου τα νέα ποσά να κινούνται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 17.000 ως 19.000 ευρώ (από 29.000 ευρώ που είναι σήμερα).

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Κυριακής 24/11 και από τα δυτικά με κατά τόπους ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές θα συνεχιστούν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και από τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:

Οπλοστάσιο σε σπίτι 52χρονου στη Σέρρες

ΒΡΕΘΗΚΑΝ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ, ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Στη σύλληψη ενός 52χρονου προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η αστυνομία στις Σέρρες με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, του νόμου περί προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και του νόμου περί ραδιοσταθμών.

Νεκρός 35χρονος σέρφερ από επίθεση λευκού καρχαρία

Οι αρχές της Δυτικής Αυστραλίας έκλεισαν προσωρινά όλες τις παραλίες κοντά στην περιοχή Γκρέσταουν όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία σε δημοφιλή παραλία για σέρφινγκ. Ο 35χρονος άνδρας από την περιοχή Μάργκαρετ Ρίβερ έκανε σερφ όταν του επιτέθηκε ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας. Όπως έγινε γνωστό του έλειπε ένα χέρι όταν ανασύρθηκε νεκρός από το νερό. Το σώμα του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την περιοχή. Νωρίτερα ο ίδιος καρχαρίας φέρεται να επιτέθηκε και σε άλλον σέρφερ.