Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πώς μένεις ανώνυμος στο Ίντερνετ;


Εχετε αναρωτηθεί γιατί η τράπεζά σας δεν σας σας στέλνει ποτέ e-mail; Και, επιπλέον, σας προειδοποιεί πως, αν ποτέ σας σταλεί δήθεν e-mail της, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για απάτη;» ρωτάει...τους παρευρισκομένους ο Μάλτε Ντικ, ακτιβιστής για την ηλεκτρονική προστασία δεδομένων.

Γρήγορο ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές

Γρήγορο ίντερνετ σε 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές μέχρι το 2015, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας, υπόσχεται το υπουργείο Υποδομών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Εξελιγμένα Google Glass σε πολλά χρώματα !


Πολλοί από εμάς περνούν ένα σημαντικό μέρος της ημέρας τους «κολλημένοι» στα smartphones , ή σε άλλες «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές τους.
Η ανάγνωση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή ο ελέγχος του καιρό ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας θα καταναλώνει συνήθως όλη την προσοχή μας, γεγονός που καθιστά δύσκολο να κάνουμε τίποτα άλλο.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δεν χάνουν δικαιώματα οι κτηνοτρόφοι

«Οι κτηνοτρόφοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους κτηνοτρόφους που λόγω ανωτέρας βίας αναγκάστηκαν να θανατώσουν το κοπάδι τους. Δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο να χάσουν τις άμεσες ενισχύσεις, την ενιαία ενίσχυση ή τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής και στα σούπερ μάρκετ

Την κατηγορηματική αντίδρασή του στην πώληση συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών και από τα σούπερ μάρκετ εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

EΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Απαλλαγή των κατηγορουμένων για την υπόθεση των εμφυτευμάτων

Επτά χρόνια μετά την έναρξη της μεγαλύτερη έρευνας που έγινε ποτέ για προμήθειες-μαμούθ από τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε χθες την απαλλαγή και των 87 κατηγορουμένων.

Του Κώστα Καντούρη

Το σπανιότερο ζώο του πλανήτη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ μετά από 15 χρόνια (photo)

Κάμερα παρακολούθησης σε δάσος του Βιετνάμ κατέγραψε για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνιαένα από τα σπανιότερα ζώα του πλανήτη, τον ασιατικό μονόκερο.

Το ζώο μοιάζει με αντιλόπη και αν και έχει δυο κέρατα λέγεται μονόκερος λόγω της σπανιότητάς του.

Χρυσή Αυγή. Με υπογραφή Σαμαρά η οικονομική διάλυση της Ελλάδος

Γραφείο Τύπου
Το θέατρο της μνημονιακής συγκυβέρνησης περί «τελευταίων μέτρων» διαψεύδει ο προϋπολογισμός που προβλέπει επιπλέον επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου με 6 δισ. ευρώ. Η επίσκεψη Σαμαρά στη Μέρκελ αποδεικνύει πως ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως υποχείριο ξένων δυνάμεων, έχοντας παραδώσει το μέλλον της χώρας στα χέρια των τραπεζιτών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου στο σημείο του ατυχήματος σε φορτηγό με φορτίο της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή της Ρεντίνας

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 21/11/2013 φορτηγό, το οποίο μετέφερε στη Θεσσαλονίκη θειούχο μόλυβδο, σύμφωνα με το δελτίο αποστολής, από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς στα ελαστικά.

Κ. Πουπάκης: Αναγκαία η «σύζευξη» της κοινωνικής διαδικασίας με την παραγωγική δραστηριότητα

Κανονισμός για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Κοινωνική Αλλαγή και την Καινοτομία

Με σκοπό τη συνδρομή των προσπαθειών των κρατών μελών για την εκπλήρωση των κοινωνικών στόχων της Στρατηγικής «ΕΕ2020», υιοθετήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νομοθετικό Ψήφισμα σχετικά με την Πρόταση Κανονισμού «για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Κοινωνική Αλλαγή και την Καινοτομία». 

Ορίζοντας 2020 – το πρόγραμμα-πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία

79,4 δις ευρώ επενδύει η ΕΕ στην έρευνα και την καινοτομία. Αυξημένη αλλά ανεπαρκής η χρηματοδότηση σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή κ. Τσουκαλά

Ανήκουμε στην ΕΕ; Και ναι και όχι…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πιθανόν να μην θεωρείται άξιο της προσοχής μας, αλλά είναι ενδεικτικό της τρικυμίας εν κρανίω που επικρατεί στο δημόσιο βίο μας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε δύο κοινοτικές οδηγίες – μία για τη διασυνοριακή υγεία και μία για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων – επί των οποίων σε γενικές γραμμές συμφωνούσαν όλοι (πλην ΚΚΕ που επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και επομένως δεν ψηφίζει τίποτε προερχόμενο από την Ευρώπη).

Ο σκληρός δίσκος που θα αποθηκεύει δεδομένα για 1 εκατομμύριο χρόνια!

Μέχρι στιγμής οι μαγνητικοί σκληροί δίσκοι μπορούν να αποθηκεύσουν δεδομένα για λίγο περισσότερο από μια δεκαετία. Εξάλλου η τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων σε μαγνητικούς δίσκους υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 χάρη στην IBM.

Από υψηλή πίεση κινδυνεύουν όσοι κοκκινίζουν ενώ πίνουν αλκοόλ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα από τέσσερα ποτά την εβδομάδα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, άρα και να προσβληθούν αργότερα από καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τζον Κένεντι: H ημέρα που μια σφαίρα σκότωσε τα όνειρα εκατομμυρίων Αμερικάνων


Πάνε πενήντα χρόνια από τότε που ο ήχος τριών πυροβολισμών στο Ντάλας του Τέξας σήμανε το τέλος της εποχής της αθωότητας για τις ΗΠΑ. Η σφαίρα που βρήκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, σκότωσε και το όραμα των Αμερικανών για την αλλαγή, όπως τη φανταζόταν και μοιραζόταν με τους ψηφοφόρους του ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το χέρι, το οποίο όπλισε την καραμπίνα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963 δε δολοφόνησε μοναχά έναν χαρισματικό και επικοινωνιακό άνδρα, αλλά και το αμερικανικό όνειρο.

Θεσσαλονίκη: Δεύτερο ατύχημα με φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»


Ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε συμπύκνωματα χρυσοφόρου πυρίτη (αρσενοπυρίτη) σημειώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, στην περιοχή της Ρεντίνας.

Λετονία: Στους 12 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής

ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗ ΡΙΓΑ
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους όταν κατέρρευσε οροφή σούπερ μάρκετ στη Ρίγα, όπως ανακοίνωσαν οι λετονικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Στις 6 π.μ. (τοπική ώρα), 12 άνθρωποι είχαν βρεθεί νεκροί, τρεις απ' αυτούς ήταν μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της Λετονίας Βικτορία Σεμπέλε.

Έχω χοληστερίνη κάνει να τρώω φέτα;


Μια ερώτηση που την ακούμε συχνά ιδιαιτέρως σε μια χώρα όπου η φέτα έχει την τιμητική της. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι η φέτα και γενικά τα λευκά τυριά έχουν λιγότερα λιπαρά και χοληστερόλη σε σχέση με τα κίτρινα τυριά, δεν παύουν όμως να έχουν αρκετά.