Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να «σηκώσει» 60.000 ευρώ με πλαστή ταυτότητα

Να προχωρήσει σε ανάληψη ύψους 60.000 ευρώ με πλαστή ταυτότητα σε τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επιχείρησε ένας 69χρονος. Ο ηλικιωμένος επισκέφθηκε το υποκατάστημα της τράπεζας το μεσημέρι της Δευτέρας και επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα με στοιχεία άλλου ατόμου προσπάθησε να σηκώσει το παραπάνω χρηματικό ποσό από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους δικαιούχος φέρεται άτομο με στοιχεία ταυτότητας ίδια με του εγγράφου που προσκόμισε.

Ποδόσφαιρο. Ρουμανία –Ελλάδα 1-1


Τα μυστικά της Ακρόπολης... Τί κρύβεται κάτω απ΄τον ιερό βράχο;

Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους. Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά…

Σε θέσεις μάχης οι γιατροί σε ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ

Ξεσηκωμός επικρατεί και πάλι στον χώρο της υγείας. Οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναμένεται να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.

Της Νικολέττας Μπούκα

ΕΥΛΟΓΙΑ Στη μάχη ρίχνονται αστυνομία, στρατός και πυροσβεστική

Τις δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιστρατεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη μάχη για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων ευλογιάς, τα οποία παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αιγοπρόβατα στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

  • Τίτλοι τέλους για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη συνοχή! Μετά τη θεσμοθέτηση της λιτότητας στην ΕΕ, θεσμοθετείται τώρα και η υπο-ανάπτυξη.
  • Ψηφίζεται αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση για τις κοινές διατάξεις των ευρωπαϊκών ταμείων η οποία θεσμοθετεί την “μακροοικονομική αιρεσιμότητα”.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Ετοιμάζουν κόμμα για τις ευρωεκλογές

Κάθοδο στα Τέμπη και στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και... κόμμα που θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων στις επερχόμενες ευρωεκλογές ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΠΟΥ: Αρρώστια ο πρωινός τσιγαρόβηχας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΑΠ
Νόσος πρέπει να θεωρείται πλέον ο πρωινός βήχας των καπνιστών, υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς διαπιστώνεται δραματική αύξηση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) μεταξύ των καπνιστών.

Λάρισα: Έπιασαν αλλοδαπό «κυνηγό» καυσίμων

Μάταια θα περίμεναν γερανό οι οδηγοί που τα αυτοκίνητά τους είχαν μείνει από βλάβη στη Λάρισα. Τα οχήματα της εταιρείας οδικής βοήθειας ήταν αδύνατο να κινηθούν για να τα παραλάβουν, αφού ένας αλλοδαπός «κυνηγός» καυσίμων είχε... αδειάσει τα ρεζερβουάρ τους!

Στη δημοσιότητα οι μισθοί και τα επιδόματα των βουλευτών

Τις απολαβές των βουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα, αργά το βράδυ της Δευτέρας, για πρώτη φορά η Βουλή. Δείτε τον πίνακα με τους μισθούς των βουλευτών
Για πρώτη φορά η Βουλή των Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα τις αμοιβές, τις αποζημιώσεις και τις υπόλοιπες παροχές που λαμβάνουν οι βουλευτές.

Στην αγκαλιά της Κυπριακής γης ο Γλαύκος Κληρίδης

- Η σορός του πρώην Προέδρου ετάφη στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εν μέσω χειροκροτημάτων του συγκεντρωμένου πλήθους

- Μέλη της ΝΕΔΗΣΥ με μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν: «Οι ιδέες δεν πεθαίνουν - Σ' ευχαριστούμε πατέρα»

Θρήνος στην Ηλεία για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, Γιώργος Τσούκας, από την περιοχή της Γαστούνης του νομού Ηλείας, βυθίζοντας στο πένθος τόσο το χωριό του όσο και την ομάδα που αγωνιζόταν, τον Αίαντα.

Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου: "Στο σφυρί τ’ ασημικά της Βορείου Ελλάδας"

Δήλωση της Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνης ΕΕΚΕ Μακεδονίας – Θράκης
Στο σφυρί τ’ ασημικά της Βορείου Ελλάδας

Μετά τον Αγ. Ιωάννη και το Παλιούρη Χαλκιδικής σειρά στο «σφαγείο» κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν τα «φιλέτα» της Ασπροβάλτα του Δήμου Βόλβης, της Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας και της Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού, για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προσφοράς. Τα παραθαλάσσια ακίνητα – φιλέτα συνολικής έκτασης περίπου 600.000τ.μ προορίζονται για δόμηση τουριστικών εγκαταστάσεων (βίλες, παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κ.α).

Νίκος Χουντής: Κραυγαλέα υπαναχώρηση των δανειστών από την υποχρέωσή τους να επιστρέψουν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.


Ερώτηση προς Κομισιόν, Συμβούλιο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ενώ συνεχίζεται το «παζάρι» μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για τα «κενά του προγράμματος», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με ερωτήσεις του προς την Κομισιόν, το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναδεικνύει το θέμα της μη επιστροφής των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι δανειστές, το οποίο ο έλληνας ευρωβουλετής χαρακτηρίζει ως «κραυγαλέα υπαναχώρηση».

Τα πρώτα χιόνια στο Καϊμακτσαλάν

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνιση τους στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν στο νομό Πέλλας «καλωσορίζοντας» με τον τρόπο αυτό τον φετινό χειμώνα. Τις τελευταίες ώρες ξεκίνησε αραιή χιονόπτωση στην κορυφή του βουνού με τη θερμοκρασία να πέφτει, σε υψόμετρο 2.090 μέτρων, στους -0,5 βαθμούς Κελσίου.

Χρυσή Αυγή: " γιια τη δήθεν “διαπραγμάτευση” με τους διεθνείς τοκογλύφους"

Γραφείο Τύπου
Σαμαράς και Στουρνάρας συνεχίζουν το θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων με τους ξένους τοκογλύφους.Η «λογική συμφωνία» που διαφημίζουν αφορά νέα αιματηρά μέτρα λιτότητας και ύφεσης.

Περιοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα χωριά της Καβάλας

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ στα χωριά της Καβάλας και εκδήλωση στις Κρηνίδες για τα αγροτικά θέματα και την διέλευση του ενεργειακού αγωγού (ΤΑΠ) με την συμμετοχή των βουλευτών Η. Διώτη,  Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και του Τ. Κανταρά, υπεύθυνου Αγροτικής Πολιτικής της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν τα σπάσεις με τους δανειστές χρειάζεσαι άλλο σχέδιο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σίγουρα δεν έγιναν σοφότεροι όσοι την περασμένη Κυριακή έσπευσαν να αγοράσουν την «Αυγή» για να πληροφορηθούν το «σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς» - πρωτοσέλιδος τίτλος υπό τον οποίο φιλοξενήθηκε άλλη μια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο τίτλος ήταν παραπλανητικός. 

Ινστιτούτο Καταναλωτών: Καταγγελία για μετάδοση διαφημίσεων παιχνιδιών σε απαγορευμένες ώρες

Τη μετάδοση διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών από τηλεοπτικούς σταθμούς σε ώρες που δεν επιτρέπεται, αναμένεται να καταγγείλει με επιστολή του στο ΕΣΡ ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας), Γιώργος Λεχουρίτης.

Φονικές καταιγίδες σαρώνουν τη Σαρδηνία

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Σαρδηνία το βράδυ της Δευτέρας, παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα και προκαλώντας την κατάρρευση μιας γέφυρας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.