Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Η επιστημονική εξήγηση απέχει πολύ από τις θεωρίες συνωμοσίας

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ή υπάρχει επιστημονική ερμηνεία των γεγονότων;

Της Μαριάνας Παπαδάκη

Ο λόγος για τις λευκές γραμμές, τα... ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα στον γαλάζιο ουρανό και που όλοι κατά καιρούς έχουμε παρατηρήσει.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 19-11-2013

Τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες ασθενείς βροχές στις ανατολικές ακτές της Θεσσαλίας και επιεδείνωση του καιρού τις απογευματινές ώρες στα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013. Οι βροχές της Δυτικής Ελλάδας τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη θα επεκταθούν αντολικότερα επηρρεάζοντας αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το πρωί τμήμα του δεξιού κλάδου του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονικης -Σερρών - Προμαχώνα, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, καθώς και του ανισόπεδου 
 κόμβου Στρυμονικού.

Ξεκινά μια «Ψηφιακή Συμμαχία» για τη γυναικεία απασχόληση, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μεταξύ της Γενικής Γραμματέως κ.Βάσως Κόλλια και εκπροσώπων της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).
Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, τον χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο»

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε Liberation και Societe Generale

Χρυσής Αυγή. Στοχοποίηση βουλευτών και μελών της από τρομοκράτες

Γραφείο Τύπου
Την ώρα που όλα τα κανάλια και οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλλουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα, η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. επιμένει να αφήνει αφύλακτους τους κύριους στόχους των τρομοκρατών, δηλαδή τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ισόβια κάθειρξη στο «δράκο» της Ξάνθης

Σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας, το «δράκο» της Ξάνθης, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2012 βίασε, δολοφόνησε την 34χρονη γυναίκα και έκαψε το πτώμα της. 

Πρωτοποριακές και χρήσιμες εφευρέσεις «made in serres". Δείτε το βίντεο



seleo thessaloniki 18-11-2013 00002Συναγερμός τσάντας, παπούτσια που φορτίζουν το κινητό και άλλες πρωτοποριακές κατασκευές από Σερραίο εφευρέτη.

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό!

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες κήρυξαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και σε ενδεχόμενες απολύσεις, ξεκινώντας από σήμερα.

Συμμορία ανηλίκων είχε αρπάξει 59 οχήματα!

Μια συμμορία πιτσιρικάδων κρυβόταν πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές δικύκλων και αυτοκινήτων που είχαν αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου τους τελευταίους έξι μήνες! Οι νεαροί δράστες αναδείχθηκαν σε… ρέκορντμεν των κλοπών, με συνολικά 59!

Σωστά, κυρίες μου. Δεν θα πάμε πίσω. Ο Μωάμεθ θα σατιρίζεται…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες σχετικά με το επίμαχο σκίτσο του Χαντζόπουλου που σχεδόν εξελίσσεται σε… ελληνικό «σκίτσο του Μωάμεθ», θα μπορούσε να κλείσει με τη σκέψη πως θα ήταν ανησυχητικό αν δεν βρισκόταν ένας σκιτσογράφος να σατιρίσει τις σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το ραδιομέγαρο, την ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή.

Σύνταξη με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας

Πίνακες με παραδείγματα

Κρυφές ευκαιρίες που κάνουν ακόμη πιο ελκυστική τη συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία, ακόμη και πριν από τα 58, περιλαμβάνουν οι διατάξεις του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είχαν την πρώτη έναρξη της ασφάλισής τους πριν από το 1983 σε ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και στο δημόσιο.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Νέα δεδομένα στην πλαστική προσώπου δημιουργεί η εφαρμογή της νέας τεχνικής «face  lift SMAS 3 σημείων» που  παρουσίασε  διαπρεπής Έλληνας πλαστικός χειρουργός στο  10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής  Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2013.

Οι ρυθμίσεις για όσους συμπληρώνουν 10.500 ένσημα. Στα 53 χρόνια για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

  • Σύνταξη στα 55 με 35ετία
  • Μία επιπλέον εβδομάδα άδεια μητρότητας - Ασφάλιση ηλικιωμένων μακροχρονίως ανέργων

Θετικότερες από τις αναμενόμενες είναι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τη συνταξιοδότηση όσων συμπληρώνουν 35 έτη ασφάλισης (δηλαδή 10.500 ένσημα). Ολοι οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας ­ ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ­ συνταξιοδοτούνται τρία χρόνια νωρίτερα από τα ισχύοντα σήμερα όρια ηλικίας.

21.000 απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο - Ιδιωτικές εταιρείες να αναλαμβάνουν καθαριότητα και φύλαξη κτιρίων

- “Ξαφνικός θάνατος” υπηρεσιών φέρνει χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητα στο δημόσιο
- Καθαρίστριες σχολίων και δήμων στο στόχαστρο με ιδιωτικά συνεργία να περιμένουν στη... γωνία
- Τέλος και οι φύλακες σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις
- Κοινωνικές υπηρεσίες και πρόνοια στους ιδιώτες για να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το Ιλινόις


Μια σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις, έπληξε την Κυριακή πολλές δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 37 στο Ιλινόις.

Θανάσιμος τραυματισμός κυνηγού στην Κοζάνη

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 32χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα κοντά στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης. Ο άτυχος άνδρας είχε πάει για κυνήγι μαζί με έναν φίλο του στην περιοχή, η οποία θεωρείται δύσβατη.