Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΕ Σήμα κινδύνου για την αυξημένη μικροβιακή αντοχή

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, η οποία αυξάνει την αντοχή επικίνδυνων βακτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι τα αντιβιοτικά, τα οποία στο παρελθόν ήταν «όπλο» των γιατρών για την αντιμετώπιση θανατηφόρων βακτηριακών λοιμώξεων, σήμερα γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Στις φυλακές τρεις για αρχαιοκαπηλία

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τρία άτομα που κατηγορήθηκαν για αρχαιοκαπηλία, και συγκεκριμένα για την εμπορία ενός χρυσού μακεδονικού στεφανιού και ενός βραχιολιού, η αξία των οποίων προσδιορίστηκε από τους αρχαιολόγους σε 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Έρευνα για τις προμήθειες ορθοπεδικών υλικών

Έρευνα-σκούπα για τον τρόπο καταχώρησης των προμηθειών ορθοπεδικών υλικών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ξεκίνησε χθες ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης.


Του Κώστα Καντούρη

«Γνήσια η προκήρυξη» για τις δολοφονίες μελών της Χρυσής Αυγής

ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ USB
Γνήσια είναι σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, η προκήρυξη που αφέθηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, για την ανάληψη ευθύνης για την δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οικογενειακή «επιχείρηση» πίσω από την τραγωδία στη Λευκάδα;

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τους δώδεκα νεκρούς μετανάστες έξω από τη Λευκάδα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. 
Μετά τον 20χρονο που συνελήφθη στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν, σύμφωνα με το cityvoice.gr, και τη μητέρα του.

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρό προβάδισμα της τάξεως του 1,6% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

Άντεξε στις φυλακές ενώ όλοι των θεωρούσαν νεκρό

Της Νατάσας Ευριπίδου

Οι άγνωστες ημέρες του Γλαύκου Κληρίδη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πέρα από μαχητής της πολιτικής, ο ιστορικός ηγέτης ήταν και μαχητής ζωής

Τι συντάξεις δικαιούνται όσοι «βγουν» από το 2015

Ανατροπές για όλους τους εργαζόμενους φέρνει το νέο ασφαλιστικό το οποίο θα έχει ως βάση τη σύνταξη των 360 ευρώ, την οποία μόνο αυτή θα χρηματοδοτεί και θα εγγυάται το κράτος από το 2015 και μετά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη χρεώνει τα σταθερά μας τηλέφωνα!

Μια νέου είδους απάτη βρίσκει έδαφος τελευταία σε βάρος των καταναλωτών και έχει ως σκοπό να τους αποσπά χρήματα από τον τηλεφωνικό λογαριασμό με δόλιες μεθόδους.

Δύο νεκροί από πρόσκρουση ελικοπτέρου σε ουρανοξύστη

Δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν ο έλικας του ελικοπτέρου τους προσέκρουσε σε έναν ουρανοξύστη ύψους 38 ορόφων, στη συνοικία Γκάνγκναμ, στο κέντρο της Σεούλ, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. 17 Νοεμβρίου: Ημέρα Μνήμης και Τιμής – Αφετηρία Διεκδίκησης και Αγώνα

Τέσσερεις δεκαετίες μετά την εξέγερση του “Πολυτεχνείου”, τα μηνύματα, η “αξιακή κληρονομιά” και η αγωνιστική του παρακαταθήκη είναι ίσως περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζεται σκληρά από τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης και χειμάζεται από τις “αριθμολάγνες” πολιτικές ακραίας λιτότητας “κατά παραγγελία” των Δανειστών μας.

Αυτό και αν δεν είναι κούρεμα! Κουρέας στην Ξηροκρήνη κουρεύει μόνο με 3 ευρώ

Κουρέας στη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, έκανε απίστευτο κούρεμα στις  προσφερόμενες υπηρεσίες του . Του λόγου του αληθές το αποδεικνύει ο κατάλογος που αναρτούμε και που μπορεί ο καθένας να συγκρίνει. Η κρίση βρίσκει τον  δάσκαλο της.

Σάλος με καθηγητή στην Πάτρα: Η πρώην τον «φέσωσε» και τον έβγαλε gay!

Η υπόθεση εξετάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών την περασμένη εβδομάδα.
Όπως γράφει το dete.gr, τα τελευταία δύο χρόνια ο καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης τραβούσε τον δικό του σταυρό του μαρτυρίου λόγω της συμπεριφοράς της εν διαστάσει συζύγου του η οποία όχι απλώς τον είχε φεσώσει, όπως ο ίδιος υποστήριζε μέσω μήνυσής του, αλλά ακόμα χειρότερα τον είχε εκθέσει σε όλο το φιλικό του περιβάλλον είτε ζητώντας δανεικά από δικά του άτομα, είτε αποκαλύπτοντας σε ορισμένους ότι... δήθεν ήταν gay!

Έπιασε στον αέρα τη γυναίκα του που προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Στο σύζυγό της και την ηρωική πράξη του χρωστάει τη ζωή της μία Κινέζα.
Ο άνδρας την έπιασε κυριολεκτικά στον αέρα, όταν εκείνη πήδηξε από το μπαλκόνι επιχειρώντας να αυτοκτονήσει.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι

Την απόφασή τους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.

Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή λόγω Πολυτεχνείου

Αποκλεισμένο θα είναι από το μεσημέρι της Κυριακής το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ τροχονόμοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.