Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Νέο γύρο ανατροπών σε κύρια και επικουρική ασφάλιση προεξοφλεί η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου για δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων (όπου θα ενταχθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), για «συνέργειες» στην επικουρική ασφάλιση και παράλληλη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.

Εντόπισαν γονίδιο του εμφράγματος

Τα άτομα που φέρουν τη μετάλλαξη αντιμετωπίζουν 15% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό επεισόδιο
Ένα γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ανακαλύφθηκε από γερμανούς ερευνητές. Επιστήμονες από το Γερμανικό Καρδιολογικό Κέντρο του Μονάχου εκτιμούν ότι τα άτομα που φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο αντιμετωπίζουν 15% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό επεισόδιο σε σύγκριση με όσα δεν το φέρουν.

Φυσικές καταστροφές: Τα χειρότερα έπονται;

Η πρώτη φυσική καταστροφή που μπορεί να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγα χρόνια.
Κανένας τυφώνας, πλημμύρα ή ξηρασία οπουδήποτε στον κόσμο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά η αδυσώπητη άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι ένας δείκτης ότι τα χειρότερα έπονται. Κυκλώνες, τυφώνες και τυφώνες είναι φαινόμενα που εξαρτώνται από τη θερμοκρασία.

Στο ΑΧΕΠΑ με έμφραγμα διεκομίσθη ο Δημήτρης Παρίδης

Παλιά δόξα του ΠΑΟΚ
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Παρίδης, παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέστη έμφραγμα. 

Η παλιά δόξα του «δικέφαλου» του Βορρά διεκομίσθη αρχικά σε νοσοκομείο της Καβάλας αλλά οι γιατροί έκριναν ότι η περίπτωσή του θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Μπαράζ προσφυγών κατά της διαθεσιμότητας

Μπαράζ προσφυγών στην ελληνική δικαιοσύνη αρχίζουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε καταργήθηκε τυπικά η υπηρεσία τους.

Της Βαρβάρας Ζούκα

H Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Έχεις ρόλο.

Δελτίο τύπου

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δομικής αναδιάρθρωσης της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα οι εκλογές ανάδειξης των νέων οργάνων.
Πιο συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί:

Χωρίς Δελτία Δωρεάν Μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χιλιάδες δικαιούχοι ΑμεΑ !

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με σωρεία καταγγελιών, τα Δελτία Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαντλήθηκαν πριν καλά-καλά προλάβουν να κυκλοφορήσουν  ! 
Ενώ είναι γνωστό ότι οι δικαιούχοι ΑμεΑ των Δελτίων  Μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεπερνούν κατά πολύ τους 10.000,  αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε, περίπου, 5000 μόνο δελτία, τα οποία και εξαντλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα από την έναρξη διάθεσής τους, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΑΕΙ Παράταση για τη διαθεσιμότητα

Παράταση λίγων ημερών πήρε η ολοκλήρωση της διαδικασίας μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Απάντηση Νίκου Χουντή στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για τους αυτοκινητόδρομους

Με χαρά διαπίστωσα ότι στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, είχαν απαλειφθεί κάποιες διαπιστώσεις και χαρακτηρισμοί των «συνεργατών» του Υπουργού, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσα την 12-11-2013, αποτελούσε «απόπειρα ναρκοθέτησης», «απόπειρα παρακώλυσης», «απόπειρα σαμποτάζ», της «οριστικής πια επανεκκίνησης των οδικών έργων», (ΒΗΜΑ, 13/11/2013). Βεβαίως παρέμειναν οι ισχυρισμοί περί «αστήρικτων καταγγελιών» και «άγνοιας».

ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓKΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Σε μία πολύ συγκεκριμένη και ειδική εξέταση για την ανεύρεση πιθανού αρχόμενου καρκίνου στο πάγκρεας (σε θεραπεύσιμο στάδιο) θα πρέπει να υποβάλλονται όσοι αναίτια και ξαφνικά εμφανίζουν Σακχαρώδη Διαβήτη!
Αυτό συστήνουν κορυφαίοι  επιστήμονες  απ’ όλο τον κόσμο, μετά από πρόταση Έλληνα παγκρεατικού χειρουργού στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Παγκρεατολογίας (American Pancreatic Association) το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου στο Miami.

Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από διαβήτη

Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των διαβητικών στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια


Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τη χώρα μας, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία εκτιμά ότι περίπου 1 στους 10 Έλληνες έχει σακχαρώδη διαβήτη. Ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια και εκτιμάται ότι περίπου 900.000 Έλληνες γνωρίζουν ότι είναι διαβητικοί. Ωστόσο, ένα ποσοστό, που κυμαίνεται γύρω στο 4% του πληθυσμού, δηλαδή άλλοι 400.000, ζουν με αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα χωρίς να το γνωρίζουν.

Νέα χρεοκοπία για το «παράδειγμα της Αργεντινής»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν έχει τέλος το κατάντημα των λατινοαμερικάνικων «εμπειριών» που πριν από έναν χρόνο (κατά την εκεί περιοδεία του τον Δεκέμβριο του 2012), ο κ. Τσίπρας θέλησε να μας παρουσιάσει ως… παράδειγμα προς μίμηση με την περίφημη δήλωση, σύμφωνα με την οποία «Αργεντινή και Βραζιλία κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους για να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή».

Ποιοι έχουν δικαίωμα για σύνταξη στα 55

Ευνοϊκές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας δίνουν ευκαιρία για συνταξιοδότηση 12 χρόνια πριν από το όριο του 67ου έτους της ηλικίας. Ποιοι οι μεγάλοι κερδισμένοι
Δικαίωμα για «έξοδο» σε σύνταξη σε ηλικία 55 ετών έχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι που πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα. Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΙΚΑ καθιστούν εφικτή τη συνταξιοδότηση δώδεκα έτη νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών.

Επιδότηση σε 6.000 νέους αγρότες

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αφορά 6.000 δικαιούχους, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Κεδίκογλου: Οχι σε πλειστηριασμούς α' κατοικίας ευπαθών ομάδων

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»
Στη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση θα προστατευθεί και θα εξαιρεθεί από πλειστηριασμούς, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Κλείδωσαν 62χρονη τυφλή για να της πάρουν σύνταξη και επιδόματα


Τη σύνταξη αναπηρίας και τα προνοιακά επιδόματα που λάμβανε η τυφλή αδελφή της ήθελαν να αρπάξει μια 64χρονη που μαζί με την 35χρονη κόρη της, κρατούσαν επί έναν χρόνο κλειδωμένη την άτυχη γυναίκα σε διαμέρισμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.