Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013. Τα φαινόμενα στη Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και μετά και από τα δυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση.

ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΗΔΕΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα όπως επιβεβαιώνουν το AP ,το ΑRΜΕΝPRESS κ.α ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στο σχολείο φοιτούσαν εκτός από ελληνορθόδοξος μαθητές και παιδιά άλλων χριστιανικών ομολογιών όπως αρμένιοι και καθολικοί. Τα λευκά μινιατουρίστικα φέρετρα περιφέρονταν ανοικτά στους δρόμους . Συχνές ήταν οι στάσεις της πομπής σαν το πλήθος να ήθελε να καθυστερήσει τον αποχωρισμό. Αυτά τα φέρετρα δεν θα κλείσουν ποτέ. 

Δείτε ποιο τρόφιμο είναι light, πλούσιο σε σίδηρο και χαμηλό σε αλάτι


Δεν είναι και τα πλέον συνηθισμένα τρόφιμα που μπαίνουν στο τραπέζι μας, αλλά για κάποιους αποτελούν μια αγαπημένη γεύση. 
Μιλάμε για τα σαλιγκάρια, τα οποία αν και δεν είναι γνωστά για τη θρεπτική τους αξία, εντούτοις αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Τα 100 γραμμάρια μας δίνουν μόλις 90 θερμίδες.

Και άλλο παιδί αγνώστων γονέων σε οικισμό ρομά


Παιδί που είχε δηλωθεί ως γόνος οικογένειας ρομά από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι δικό της ύστερα από έλεγχο DNA. Η νέα υπόθεση βγήκε στο φως μετά την έρευνα της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης σε 3.000 φακέλους γεννήσεων για περιπτώσεις παρόμοιες με αυτές της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε οικισμό ρομά των Φαρσάλων.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Παράνομα παιχνίδια σε καφενείο στη Θεσσαλονίκη

Δεκατρείς υπολογιστές στους οποίους παίζονταν παράνομα παιχνίδια βρέθηκαν εγκατεστημένοι σε καφενείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Αντιγόνη Βαλάκου

Αποχαιρετούν το μεσημέρι φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι την σπουδαία ηθοποιό του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, η οποία έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Η κηδεία της θα γίνει στις 15.30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

"Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσουν τα επιχειρήματα του πολιτικού λόγου, αλλά και του «πολέμου», που εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει από κάποιους- λίγους ευτυχώς- πολιτικούς προς τις γυναίκες μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Καταλήψεις και φαντάσματα από την «εμπειρία της Βενεζουέλας»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και επομένη της ημέρας κατά την οποία επιχειρήθηκε (ανεπιτυχώς) ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, κατάπληκτη η υφήλιος πληροφορήθηκε ότι στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο είχε την προηγουμένη στείλει… στρατό, ο οποίος… κατέλαβε αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών!

350.000 οι διακοπές ρεύματος κάθε χρόνο

Εξαρση καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ αλλά και στις παράνομες επανασυνδέσεις.

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νικόλαος Μάρτης

Απεβίωσε πλήρης ημερών (σε ηλικία 98 ετών) ο πρώην υπουργός Βορείου Ελλάδος και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νικόλαος Μάρτης. Η επικήδειος ακολουθία θα γίνει σήμερα το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών ενώ η ταφή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Μουσθένη Καβάλας.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Νέο σενάριο για τη μορφή που θα λάβει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ριζικές αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8.09 απόψε, με επίκεντρο νότια της Ιστιαίας, στην Εύβοια. Η δόνηση, που έγινε αισθητή και στην Αθήνα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.