Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παγιδευμένα στο διαδίκτυο τα παιδιά

Στα δίχτυα του διαδικτύου βρίσκονται χιλιάδες ανήλικοι στην Ελλάδα, που εθίζονται. Συγκλονιστικές ιστορίες μετέφερε χθες σε εκδήλωση της λέσχης αστυνομικών Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Μανόλης Σφακιανάκης, ο οποίος εξήγγειλε και την επαναλειτουργία του αντίστοιχου τμήματος στη Θεσσαλονίκη.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναβαθμίζονται ιστορικές περιοχές σε Άνω Πόλη και Ξηροκρήνη

Νέα όψη πρόκειται να αποκτήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα ιστορικές περιοχές της Άνω Πόλης αλλά και της υποβαθμισμένης σήμερα δεύτερης δημοτικής κοινότητας, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει σειρά παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Ένα διαβητικό χωριό στην πλατεία Αριστοτέλους

Ένα πρωτότυπο χωριό με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη πρόκειται να στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο.

Της Νικολέττας Μπούκα

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκαλύπτει ότι είχε καρκίνο

Την απουσία του από τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που πέρασε πρόσφατα.

«Γιατί η κυβέρνηση προτίμησε να αναθεωρήσει τις συμβάσεις ΣΔΙΤ, αντί να επαναπροκηρύξει τα έργα των αυτοκινητοδρόμων ως Δημόσια Έργα;»

· Δήλωση Νίκου Χουντή για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Με αφορμή το χθεσινό επικοινωνιακό σόου που στήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΗΘΙΚΟ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Με κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων έμειναν άθικτα από την κρίση και, όχι λίγες φορές, βγαίνουν και κερδισμένα…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου  (EBR)

Χρ. Ζερεφός: Γιατί πρέπει να προσέχουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εκδηλώσεις της φύσης, που δεν έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Κι αν κανείς αναφερθεί σε μετεωρολογικές βόμβες στη χώρα μας, θα εννοεί μόνο τοπικά και περιορισμένα φαινόμενα και βέβαια σε καμία περίπτωση ανάλογα με αυτά των Φιλιππινών και τον υπερ - τυφώνα Χαΐγιάν.

Πάμε σε συντάξεις των 360 ευρώ και κάτι ψιλά


Εθνικό Φορέα Συντάξεων σχεδιάζει η κυβέρνηση. Θα οδηγηθούμε σε συντάξεις των 360 ευρώ προσαυξημένες με ό,τι προκύψει από τον μαθηματικό τύπο.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη συνέχιση των απεργιών

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου και Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τι δουλειά έχει η (γερμανική ) αλεπού στο παζάρι (των Σκοπίων;)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και τώρα που τελειώσαμε με άλλη μια «επανάσταση», ας ασχοληθούμε και με ένα ακόμη θέμα που πέρασε απαρατήρητο και που σοβεί από την περασμένη εβδομάδα.

Την προηγούμενη Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, η Άγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει μεγάλη κινητικότητα – πράγμα που δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό, αλλά αν συνδυαστεί με την παράλληλη υπερδραστηριότητα του άλλου ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του Οργανισμού, του Αλεξάντερ Ντάουνερ, μπορεί να είναι και κακό.

Ο Ηλιος έχει μισοαναποδογυρίσει το μαγνητικό του πεδίο

Ο Ήλιος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «αναποδογύρισμα» του μαγνητικού πεδίου του, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια περίπου και οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές έως τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.

Επανεκκίνηση για 4 οδικούς άξονες

350 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Τ.ΕΠ.
Λίγες μέρες -ίσως και μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου- απομένουν για την επανεκκίνηση τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων που θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Οι Γ. Στουρνάρας και Μιχ. Χρυσοχοΐδης κατά την υπογραφή των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Πως θα νομιμοποιούνται τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα

Συνολική λύση στα εκτός σχεδίου αυθαίρετα
 θέλει να δώσει το υπουργείο με το νέο σχέδιο νόμου που έρχεται μέσα στο μήνα. Βασικές αλλαγές στο νέο νόμο που αφορά στα ακίνητα εκτός σχεδίου είναι εκείνες που αφορούν στις αλλαγές των συντελεστών δόμησης, ενώ πλέον δίδεται η δυνατότητα νομιμοποίησης με “αντιπαροχή”

Φιλιππίνες: Νέα τροπική καταιγίδα - Κανείς Ελληνας στα θύματα του Χαϊγιάν


Νέα τροπική καταιγίδα έπληξε σήμερα τις ήδη ισοπεδωμένες από τον υπερτυφώνα Χαϊγιάν περιοχές των Φιλιππίνων. Στην πολύπαθη χώρα στέλνουν πλοία με εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία. Δεν υπάρχουν Ελληνες ανάμεσα στα θύματα του τυφώνα.

Τα σενάρια για τις 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Έτοιμοι, ακόμη και με εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές από την τρόικα οι προτάσεις αναφορικά με τις δεξαμενές απολύσεων, δηλώνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας μάλιστα ότι η αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, οφειλόταν αποκλειστικά σε αίτημα των τελευταίων, και δεν σηματοδοτεί εμπλοκή καθώς όλα τα προαπαιτούμενα της παρούσας φάσης έχουν υλοποιηθεί.