Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου η νέα... νέα παραλία

Την 1η Δεκεμβρίου, οπότε πεζοδρομείται εκ νέου πιλοτικά η λεωφόρος Νίκης, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια να απολαύσουν τον περίπατό τους στη νέα… νέα παραλία, η οποία αποδίδεται στη χρήση των πολιτών, καθώς τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στο χώρο βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Γενική πρόγνωση καιρού για τηνΤρίτη

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013. Στη Θράκη και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις.

Τα 12 πιο επικίνδυνα χημικά που βρίσκονται στα καθημερινά αντικείμενα


Λίστα με τους 12 πιο επικίνδυνους ενδοκρινικούς διαταρράκτες έδωσαν στη δημοσιότητα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Environmental Working Group» και ο Σύνδεσμος «Keep-A-Breast Foundation».
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα της υποκρισίας, της ασχετοσύνης και της εκτός πραγματικότητας λειτουργίας ενός κοινοβουλίου που έχει ήδη εξευτελιστεί καθώς λειτουργεί χωρίς βουλευτές, με προεδρικά διατάγματα και με διάφορες θεατρικές παραστάσεις χωρίς ακροατήριο, παρά μόνο τους ίδιους τους «ηθοποιούς» να καμαρώνουν την μαύρη του κατάντια. Αν αυτή είναι δημοκρατία, τότε οι ίδιοι είναι εξωγήινοι και ο λαός τους ζει κάπου στο φανταστικό υπερπέραν.

Κάθειρξη 10 ετών στον διευθυντή ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Πάτρας για το θάνατο ασθενούς

Ποινή κάθειρξης 10 ετών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, επέβαλε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, για τον θάνατο ασθενούς το 2002.

Ο χορός των "Ακριτών του Πόντου" Σταυρούπολης

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα δεξιώσεων «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» (περιοχή Δερβένι).
Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου και καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα σας ταξιδεύσουν σε μουσικά μονοπάτια των αλησμόνητων πατρίδων.

Θεσσαλονίκη: Δικαιώθηκαν αλλά δεν επαναπροσλαμβάνονται 600 απολυμένοι του δήμου

Στον «πάγο» μπαίνει, η επαναπρόσληψη 600 απολυμένων συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης, των οποίων την προσφυγή έκανε δεκτή το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (τμήμα εργατικών διαφορών), αλλά η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα 75 χρόνια από τον θάνατο του Ατατούρκ

Περισσότεροι από διακόσιοι Τούρκοι έδωσαν το «παρόν»


Η εκδήλωση έλαβε χώρο στο Τουρκικό Προξενείο, παρουσία του Τούρκου υπουργού Υγείας, Μεχμέτ Μουετζίνογλου 
Με την ευκαιρία της 75ης επετείου από τον θάνατο του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας διακόσιοι και πλέον Τούρκοι έφθασαν από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή και πήραν μέρος στην εκδήλωση στο σπίτι οπού γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το 1881.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας κατέθεσαν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους και για τα επόμενα τρία χρόνια, στο πρόσωπο του προέδρου Αθανάσιου Φραντζή, κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.. 

Σύνταξη με "μπόνους" 7 ετών για 650.000 δημοσίους υπαλλήλους

Τα μυστικά στην εξαγορά προϋπηρεσίας, στρατού, χρόνου παιδιών, σπουδών και γονικής άδειας πριν και μετά το 2010
Ευνοϊκές προϋποθέσεις για έξοδο από το Δημόσιο με 7 χρόνια μπόνους από πλασματικά έτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεμελίωση (25ετία) πριν και μετά το 2010 και για προσαύξηση της τελικής τους σύνταξης μπορούν να αξιοποιήσουν οι περίπου 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από αυτούς τους αριθμούς

Μια απάτη για να κερδίζουν λεφτά έχουν βρει απατεώνες που χρεώνουν χρήστες στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι απατεώνες κάνουν μια αναπάντητη από έναν αριθμό υψηλής χρέωσης σε κινητά στην Ελλάδα.

Αφού υπάρχει τόσο πολλή τροφή, γιατί πεινάνε τόσοι πολλοί άνθρωποι;

Από τη Σενεγάλη μέχρι τη Νέα Υόρκη, ο κόσμος σπαταλάει και πετάει απίστευτη ποσότητα τροφίμων κάθε χρόνο. Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο να μειώσουμε τα αποφάγια, να συμβάλουμε στη διάσωση του περιβάλλοντος , και να ταΐσουμε τους πεινασμένους; 

Γνωρίζατε την αρχική χρήση του αλουμινόχαρτου;

Το αλουμινόχαρτο εφευρέθηκε από τους Γάλλους το 1903, αλλά κανείς δεν υπολόγισε ότι θα μπορούσαμε με αυτό να τυλίγουμε τα τρόφιμα. 
Η πρώτη εμπορική χρήση του αλουμινίου στις ΗΠΑ, γύρω στο 1913 με 1914, ήταν για τις ταινίες αναγνώρισης που φορούσαν στα πόδια τους τα περιστέρια αγώνων.

Με ποιον συμφωνούν τελικά οι νεοναζί, κ. Τσίπρα;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά, ούτε και χθες έπεσε η κυβέρνηση. 

Ήταν από την αρχή βέβαιο. Ουδείς στη χώρα είχε την παραμικρή ανησυχία ή την παραμικρή ελπίδα (ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση).

Ουδέποτε πρόταση δυσπιστίας προς κυβέρνηση αντιμετωπίστηκε με τόσο μεγάλη αδιαφορία – από πολιτικούς και από πολίτες.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΦΗΒEΙΑ

Σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να κρύβονται πίσω από την πρώιμη εφηβεία των παιδιών (αγοριών και κοριτσιών), γι αυτό οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται έγκαιρα σε εξειδικευμένο Παιδίατρο Ενδοκρινολόγο.
Αυτό τονίστηκε στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοενδοκρινολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές  μελέτες η πρώιμη εφηβεία οφείλεται σε σοβαρές παθήσεις που μπορεί να απειλήσουν την υγεία των παιδιών!

Δεν διαψεύδει η Κομισιόν τα περί αλλαγής της έδρας και του καθεστώτος του ΤΑΙΠΕΔ.

·        Διπλασιασμό των ιδιωτικοποιήσεων απαιτεί η Τρόικα για το 2014.
·        Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Δεν διαψεύδει η Κομισιόν τα δημοσιεύματα (Financial Times) που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα και τα οποία έκαναν λόγο για αλλαγή της έδρας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και μετατροπής του σε  ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle), με ξένους μάνατζερς!! Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ανοίγει το Taxinet για τα τέλη κυκλοφορίας

Διαθέσιμη θα είναι από σήμερα Δευτέρα, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, Taxisnet.
Ακόμα θα μπορούν να ενημερωθούν για το φόρο πολυτελείας, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών.

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ


Με 153 «όχι» καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε στη μία και δεκαπέντε λεπτά τα ξημερώματα της Δευτέρας έλαβαν μέρος συνολικά 294 βουλευτές.