Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Βλαστοκύτταρα κατά της καρδιακής ανεπάρκειας

Πρωτοπορεί και πάλι η πανεπιστημιακή Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”.

Της Νικολέττας Μπούκα

Τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμόζει την εμφύτευση βλαστοκυττάρων σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια με στόχο τη δημιουργία νέων αγγείων, που θα συμβάλουν στην καλύτερη αιμάτωση του μυοκαρδίου.

Από γραφένιο το μέλλον στα φωτοβολταϊκά thin-film


Οι φωτοβολταϊκές κυψέλες του μέλλοντος ενδέχεται να βασίζονται στο γραφένιο ως διάφανο στρώμα επαφής.
Ερευνητές του ερευνητικού Κέντρου Helmholtz του Βερολίνου για τα Υλικά και την Ενέργειαανακάλυψαν ότι το γραφένιο διατηρεί ορισμένες ιδιότητες πολύτιμες για τις ηλιακές κυψέλες ακόμα και όταν επικαλύπτεται από πυρίτιο.

Μας σερβίρουν ακόμα μολυσμένο κρέας αλόγου;

Μετά το νέο διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία, αποκαλύπτεται η «γύμνια» των ελεγκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην αγορά κρέατος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, στη Γερμανία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελείς ερευνούν καταγγελίες για μολυσμένο κρέας αλόγου.

Νεκρή η εξαφανισμένη μητέρα από τις Σέρρες

Τη δολοφονία της 52χρονης Ελένης Μπόνια από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, φέρεται να ομολόγησε συγχωριανός της στις αστυνομικές Αρχές, βάζοντας τέλος στο μυστήριο που κάλυπτε την εξαφάνιση της από τον περασμένο Μάιο. 

Κίνδυνος από το διάστημα: Δορυφόρος πέφτει στη Γη τις επόμενες ώρες

O ευρωπαϊκός δορυφόρος GOCE που τέθηκε σε τροχιά το 2009 για να χαρτογραφήσει το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να πέσει στη Γη.
Κανένας από τους αρμόδιους επιστήμονες για την παρακολούθηση της λειτουργίας του, να γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία.

Τραγελαφικό βίντεο: Συνταξιούχος πάει καροτσάκι Γερμανούς τουρίστες στο Εδιμβούργο

Ήταν ένα λεωφορείο στο Εδιμβούργο, γεμάτο με Γερμανούς τουρίστες που έβλεπαν την πόλη. Ήταν και ένα σκούτερ που "έτρεχε" μπροστά τους, επιμηκύνοντας κατά πολύ την ξενάγηση τους.

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Κλειστοί θα είναι το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός» του μετρό, λόγω τεχνικών εργασιών στον σταθμό «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Έτοιμοι για canoe kayak στον Πηνειό!

Η χώρα μας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για αθλήματα νερού όλο το χρόνο. Μια από τις δημοφιλείς αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι η μοναδική εμπειρία του canoe kayak. Τι καλύτερο από μια βόλτα στη μυθική κατοικία των Νυμφών στο θεσσαλικό κάμπο, τον πανέμορφο Πηνειό;

Κεγκέρογλου: Δεν συζητάμε για μειώσεις στις συντάξεις

Κάθε σενάριο για μείωση των συντάξεων διέψευσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε: «Απόφαση της κυβέρνησης, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για μειώσεις στις συντάξεις», αναφερόμενος στο περιεχόμενο των διαβουλεύσεων με την τριμερή.

Γυναίκα έπεσε από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στις Συκιές



Μια νεαρή γυναίκα που εδώ και λίγη ώρα απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, τελικά έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε στην οδό Βάρναλη, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Πόση ενέργεια καταναλώνουν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα; Έρευνα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε, για πρώτη φορά, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2011 – Σεπτεμβρίου 2012, την Έρευνα Κατανάλωσης Ενέργειας στα Νοικοκυριά, με την οποία συλλέχθηκαν πληροφορίες αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας και τα επίπεδα κατανάλωσης για διαφορετικές χρήσεις (θέρμανση – ψύξη χώρων, ζεστό νερό χρήσης, μαγείρεμα, φωτισμός κ.α.) στον οικιακό τομέα, καθώς και τις ποσότητες και τα είδη των χρησιμοποιούμενων καυσίμων.

Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για τις απολύσεις

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας με αφορμή την κινητικότητα και τις απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 100 νεκροί από τον τυφώνα-γίγαντα Χαϊγιάν

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν, δήλωσε το Σάββατο, ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Πολλά πτώματα βρίσκονταν στους δρόμους, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις δυνάμεις της αεροπορίας, στις πόλεις Τακλομπάν και Λειτέ στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανέφερε ο Τζον Άντριους αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων.