Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η γη όταν λιώσουν οι πάγοι



Το ερώτημα τι θα γίνει αν λιώσουν οι πάγοι, θέτει το National Geographic που δημιούργησε και έναν διαδραστικό χάρτη με την "εικόνα" του πλανήτη, αν συμβεί κάτι τέτοιο (Pics)

Μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από την αρχή του 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, που μεταδόθηκε ζωντανά από το στούντιο και στην πρωινή εκπομπή του σταθμού. 

Χιλιάδες κόσμου την προσπερνούσε χωρίς να ασχοληθεί μαζί της

Η απόλυτη αδιαφορία στο κέντρο του Μιλάνου
Η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει μια γυμνή γυναίκα πεσμένη στο δρόμο στο κέντρο του Μιλάνου γύρω στις 5 εχθές το απόγευμα.

Φιλιππίνες: Καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν με τρεις νεκρούς


ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 687.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε παράκτιες ζώνες και σε περιοχές που απειλούνται με πλημμύρες σε 22 επαρχίες των Φιλιππίνων, εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν που πλήττει το αρχιπέλαγος.

Πόσο καλά γνωρίζετε τη Βουδαπέστη;

Η Βουδαπέστη συγκαταλέγεται στην λίστα με αυτές τις πόλεις που αφού την επισκεφθείς θα προσπαθήσεις να γυρίσεις σε αυτήν με την πρώτη ευκαιρία, ιδιαίτερα όταν βρεις τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στο travelplan.gr

Βραβεύτηκαν οι καλύτερες μαθητικές εφημερίδες


Με την απονομή των βραβείων στους νικητές ολοκληρώθηκε χθες ο μεγάλος διαγωνισμός του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος «Μακεδονία» για την ανάδειξη των καλύτερων σχολικών εφημερίδων γυμνασίων και λυκείων από την Κεντρική Μακεδονία.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Βραζιλία: Εντοπίστηκε άνδρας θαμμένος ζωντανός την ώρα που προσπαθούσε να βγει από τον τάφο

Με ένα άκρως σοκαριστικό θέαμα, βρέθηκε αντιμέτωπη μία γυναίκα σε νεκροταφείο του Σάο Πάολο, στην Βραζιλία, όταν συνειδητοποίησε ότι ένας άνδρας έκανε απέλπιδες προσπάθειες να βγει από τον τάφο του.

Πέταξε το πρώτο διαστημικό ταξί – Video με τη δοκιμαστική πτήση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ιδιωτικού διαστημικού αεροσκάφους Dream Chaser.

Το Dream Chaser είναι ένα από τα τρία διαστημικά ταξί που κατασκευάζει η εταιρεία Sierra Nevada Corp σε συνεργασία με τη NASA για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011.

Το πρώτο λογισμικό που σκέφτεται σαν τον άνθρωπο

Ένα λογισμικό που σκέφτεται σαν τον άνθρωπο και μπορεί να περάσει με επιτυχία τα τεστ ασφαλείας που διακρίνουν τους ανθρώπους από τους υπολογιστές στο Διαδίκτυο, ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Vicarious, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Πώς να καθαρίσετε ένα ρόδι σε λιγότερο από 10΄΄! Δείτε το βίντεο

Το ρόδι είναι ένα από τα πλέον «παρεξηγημένα» φρούτα καθώς αν και νόστιμο και θρεπτικό οι περισσότεροι δεν το προτιμούν και το αποφεύγουν επειδή είναι μπελαλίδικο στο καθάρισμα και στο διαχωρισμό των σπόρων από τη φλούδα.

Στη Χρυσή Αυγή μέσω… Τέξας!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φυσικά, όλοι το κατάλαβαν. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε κάτι να κάνει την ημέρα της επιστροφής του από το Τέξας, όπου εξέθεσε με μεγάλη ακρίβεια όσα πρόκειται να υποστεί η χώρα αν προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και βρεθεί εκτός ευρώ.

Στο κόμμα του είχε από την προηγουμένη αρχίσει η αναταραχή.

Κλείνουν λόγω εργασιών τα Τέμπη, Δευτέρα και Τρίτη

Εκτροπή κυκλοφορίας 7 π.μ. - 8 μ.μ λόγω της συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας.

Του Γιώργου Λιάλιου

Κλειστά θα παραμείνουν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τα Τέμπη. Η διέλευση των οχημάτων μέσα από την κοιλάδα θα διακοπεί για να πραγματοποιηθούν οι τακτικές εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, ενόψει του χειμώνα. Οσο για τα έργα, κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Στο στόχαστρο της τρόικας οι "ευγενείς" συντάξεις

Ως ένα από τα μέτρα για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το ψαλίδι στις "ευγενείς" συντάξεις ΔΕΚΟ και τραπεζών ακόμα και για ήδη συνταξιούχους.

Σε στοχευμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό και μέτρα μεγαλύτερης ευελιξίας στα εργασιακά φαίνεται να εστιάζει η τρόικα, με βάση το ειδικό ενδιαφέρον του τεχνικού κλιμακίου στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο διήμερο με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Την απαγόρευση των «κακών λιπαρών» σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Στην απαγόρευση των τεχνητών τρανς λιπαρών οξέων στα τρόφιμα στοχεύουν οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι αποτελούν απειλή για την υγεία και κυρίως για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ισχυρός τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες

Ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν ο πλέον ισχυρός που πλήττει τις περιοχές του Ειρηνικού το τρέχον έτος, χτυπά την Παρασκευή το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές κτιρίων στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας.

Ηλεία: 35 αιγοπρόβατα νεκρά από κεραυνό και πνιγμό στη Φιγαλεία!

Μεγάλη ζημιά έπαθαν οι κτηνοτρόφοι από τα Πετράλωνα Φιγαλείας καθώς μετά τη κακοκαιρία αντίκρισαν θλιβερό θέαμα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Δ.Πετραλώνων κ.Αποστολόπουλο.

Βρούτσης: Καμία πρόθεση για μείωση συντάξεων

«ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΤΟ 2020 ΣΤΟ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ»
«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Τα 17 ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που ανέδειξε η Unesco

Τα 17 ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που ανέδειξε η Unesco
Μία ξενάγηση σε εκπληκτικά 17 εκπληκτικά Μνημεία της χώρας μας!
Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς.

Χάρη στη γεωγραφική της θέσης, υπήρξε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που έχουν αφήσει παντού τα ίχνη τους, από την αρχιτεκτονική μνημείων και των οικισμών, μέχρι τις διατροφικές συνήθειες.