Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS: Η Ελλάδα στη δίνη του «υγρού Κυκλώνα» - Έκκληση για προληπτικά μέτρα!

Ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση που παρουσιάζουν οι υδροστρόβιλοι στο Ιόνιο Πέλαγος και το νότιο Αιγαίο.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το φαινόμενο στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά και ότι αποτελεί απειλεί για τη ναυσιπλοΐα. Παράλληλα, συνιστούν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επίμαχες περιοχές, αφού η ταχύτητα του υδροστρόβιλου φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και τοπικό τσουνάμι σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διαρρήκτης-φαινόμενο

Διαρρήκτης-φαινόμενο έπεσε στα χέρια της αστυνομίας Θεσσαλονίκης ύστερα από έρευνες των μελών του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας.

Του Κώστα Καντούρη

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόταση μομφής ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας
"Χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την ΕΡΤ", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακρωτηριασμοί διαβητικών: σωτήρια η έγκαιρη επίσκεψη στο γιατρό

Φρένο στους ακρωτηριασμούς των ποδιών όσων πάσχουν από διαβήτη βάζουν ο συστηματικός έλεγχος και η έγκαιρη επίσκεψη στο γιατρό.

Της Νικολέττας Μπούκα

H καλύτερη λιποδιάλυση γίνεται με μπαχαρικά -Ποια είναι τα πιο «δραστήρια»

Η διατροφή, με στόχο την απώλεια βάρους, είναι ταυτισμένη στο μυαλό μας με το άνοστο φαγητό. Κι όμως, υπάρχει δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη δίαιτα, χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, τα οποία όχι μόνο προσφέρουν επιπλέον γεύση, αλλά διαπιστώθηκε ότι αποτοξινώνουν και καίνε το λίπος, αυξάνοντας τον μεταβολισμό.

ΔΑΚΕ Ι.Τ "Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ…ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ"

Έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης και το “ΜΑΥΡΟ” της ΕΡΤ τον Ιούνιο, σήμερα με την κατάληψη των κτηριακών εγκαταστάσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ολοκληρώθηκε ο “ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ” της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕIΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας («Κορνηλία Καραναστάση»), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια).

Η Επιτροπή δεν έχει ακόμα θέση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών στην Ελλάδα

Απάντηση Όλι Ρεν σε Ν. Χουντή
Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων η Τρόικα συζητάει σήμερα με Έλληνες υπουργούς το θέμα της άρσης της αναστολής πλειστηριασμών των κατοικιών Ελλήνων δανειοληπτών, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή, γραπτή, απάντησή του (6.11.2013) προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή δηλώνει ότι «Η Επιτροπή, για να εφαρμοστεί το βέλτιστο πρότυπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζήτησε λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών.

Έκοψαν τα διαγνωστικά κέντρα την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τοις μετρητοίς πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να υποβάλλονται σε αρμοδίως συνταγογραφημένες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών.

Αν κάποιοι σκέπτονται ένα «νέο χρηματιστήριο», ας το ξεχάσουν…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η τελευταία φορά που η χώρα έζησε μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου, πραγματοποιήθηκε επί της περιόδου κατά την οποία έλαβε χώρα το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ήταν τότε που πάνω από 1,5 εκ. Έλληνες έχασαν τις οικονομίες τους, όταν το θηριώδες ποσό των 30 τρις δραχμών άλλαξε χέρια.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα στην ΕΡΤ

Γραφείο Τύπου
Το σημερινό σόου που στήθηκε στην ΕΡΤ είναι μία ακόμη απελπισμένη κίνηση του Σαμαρά για να αλλάξει την ατζέντα και ο κόσμος να ξεχάσει την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική του. Η άθλια συγκυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα που δημιούργησε το σήριαλ της ΕΡΤ πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα.

Εφορία: Κατάσχεση καταθέσεων με πάτημα ενός κουμπιού!

Σε χρόνο εξπρές οι κατασχέσεις. Ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ θα στέλνει αυτόματα και στις 28 τράπεζες τα αιτήματα. Πώς θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατασχετήριο. Αναμορφώνεται και ο κώδικας είσπραξης που μετρά ιστορία τεσσάρων δεκαετιών!

Κατασχέσεις καταθέσεων σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα θα μπορεί να κάνει από τον Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών, αντικαθιστώντας τα δρομολόγια των δικαστικών επιμελητών με το ηλεκτρονικό κατασχετήριο.

«Εισβολή» της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο εδώ και μήνες ήταν υπό κατάληψη, έγινε στις 4.20 σήμερα τα ξημερώματα. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο Ραδιομέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφάπαξ τα τέλη Ι.Χ., σε 3 δόσεις ο φόρος πολυτελείας

Μπορεί η επιτροπή να έχει παραδώσει εδώ και εβδομάδες το πόρισμά της σχετικά με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων στην χώρα μας ωστόσο ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο λόγος είναι πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που έχει ανατεθεί σε εταιρεία σχετικά με την φορολόγηση των αυτοκινήτων κατά την κτήση αλλά και την χρήση με βάση όχι τον κυβισμό του κινητήρα αλλά τις Αξίες Λιανικής.

Τυφώνας με ανέμους 300 χλμ/ώρα φτάνει στις Φιλιππίνες

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο «ΧΑΙΓΙΑΝ»
Ισχυρότατος τυφώνας με την ταχύτητα των ανέμων να είναι πιθανό να ξεπεράσουν και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, βρίσκεται προ των πυλών των Φιλιππίνων.

Οι κεντρικές Φιλιππίνες έχουν ήδη δοκιμαστεί από ένα φονικό σεισμό στα μέσα Οκτωβρίου και τώρα προετοιμάζονται για την άφιξη του ισχυρού τυφώνα Χαϊγιάν.