Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δέκα φορές υψηλότερος του αναμενομένου ο κίνδυνος πρόσκρουσης αστεροειδή στη Γη

Σήμα κινδύνου για την αύξηση περιστατικών όπως αυτό που συνέβη στο Τσελιάμπινσκ τον περασμένο Φεβρουάριο αφήνοντας πίσω του 1.200 τραυματίες εκπέμπει σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / WILLIAM HONG

Αγαπήθηκαν στην Κίνα, παντρεύονται στην Κρήτη!


Αγαπήθηκαν στην Κίνα παντρεύονται στην Κρήτη! Ο λόγος για 32 ζευγάρια από την μακρινή χώρα που αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου με φόντο τα γραφικά τοπία ή τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού.

Χρυσή Αυγή Το κλείσιμο της Αμυντικής βιομηχανίας συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η εκκαθάριση των Αμυντικών Βιομηχανιών που προσυπογράφουν οι ενδοτικοί Σαμαράς και Βενιζέλος τελέσθηκε σήμερα. Η Ελλάδα γίνεται έρμαιο των μιζαδόρων εμπόρων όπλων και των υποτακτικών τους πολιτικάντηδων, αφού δεν θα μπορεί να κατασκευάσει ούτε μια σφαίρα για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία.

Νέες μονάδες για τα σκουπίδια ή επιστροφή στις χωματερές

Το πράσινο φως για την κατασκευή δύο νέων μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στη Μαυροράχη και τον Άγιο Αντώνιο στα Βασιλικά, ανάβει ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, διαμηνύοντας ότι οποιοδήποτε πισωγύρισμα στον εγκεκριμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα σημάνει, μοιραία, την επιστροφή του νομού στο αδιέξοδο των χωματερών.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Επιτρέπεται η διακίνηση ληγμένων τροφίμων «περασμένης διατηρησιμότητας» μέσα στην ΕΕ, εφ’ όσον τα έχουν ελέγξει οι ίδιες οι εταιρίες!

· Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Οι επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να διακινούν ελεύθερα εντός της ΕΕ ή ενδοομιλικά, τα ληγμένα τρόφιμα «περασμένης διατηρησιμότητας», ενώ εναπόκειται στις ίδιες τις επιχειρήσεις να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των τροφίμων αυτών!Αυτό προκύπτει από απάντηση του ευρωπαίου Επίτροπου για θέματα Υγείας και Προστασίας των καταναλωτών, Tonio Borg, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνει η Χρυσή Αυγή




Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει αυτό το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. μια μεγάλη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών (Δηλιγιάννη 50) και της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης (Καζαντζάκη 4) προς τιμήν των δύο συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα μνημόσυνο για τους δύο ήρωες της Χρυσής Αυγής.

Εξιχνιάστηκαν 76 διαρρήξεις σπιτιών στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
Συνολικά 76 διαρρήξεις οικιών στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Ανάληψης, της Πυλαίας και του Πανοράματος εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Λάμπρος Φουντούλης: «Ντροπή και αίσχος» η προβολή του βίντεο της δολοφονίας

Όσους παίζουν το βίντεο με τη δολοφονία του παιδιού του καταγγέλλει ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος Φουντούλης, σε μήνυμα που ανήρτησε σήμερα το μεσημέρι στο facebook.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Εκατομμύρια γυναίκες ,(πάνω από το 40% παγκοσμίως), ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν είναι σήμερα ικανοποιημένες από την εμφάνιση του στήθους τους, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες!
Λύση στο πρόβλημα των γυναικών αυτών ανά τον κόσμο δίνει η πλαστική χειρουργική και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2011 περισσότερες από 1.750.000 γυναίκες παγκοσμίως υποβλήθηκαν σε πλαστική για βελτίωση του στήθους τους!

Βόμβα στα ασφαλιστικά ταμεία

H τρόικα πιέζει για μέτρα που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση το Ασφαλιστικό. Ζητούν μείωση των εργοδοτικών εισφορών και επιμένουν σε κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
Τα «νύχια» της έδειξε η τρόικα με το «καλημέρα» της επιστροφής της στην Αθήνα, θέτοντας θέμα υλοποίησης της παλαιότερης δέσμευσης για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και μείωσης κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών.

Game on προς τη (νέα) καταστροφή με τους «σοφούς» του Παπανδρέου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά αυτήν την γλαφυρή περιγραφή που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του περί διάσωσης της ευρωζώνης στο πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας, προκειμένου να καταδείξει πώς θα είναι η χώρα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, γιατί δεν την κάνει στα πολιτικά όργανα του κόμματός του;

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Προσθήκη λεζάντας
Δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις

Στην τελική φάση επεξεργασίας από το ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για τους άνεργους πτυχιούχους και αποφοίτους λυκείου. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια. Καλύπτονται ανάγκες δήμων, δικαστηρίων, Ταμείων, μητροπόλεων.

Ο Γερμενής κατήγγειλε ότι τον καταδίωξε ύποπτη μοτοσικλέτα


Θύμα καταδίωξης έπεσε χθες το βράδυ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, όπως ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία.

Οπως είπε ο Γερμενής, λίγο μετά τις 20.00, μία μοτοσικλέτα αγωνιστικού τύπου, με δύο αναβάτες που φορούσαν σακίδια και κράνη άρχισαν να τον καταδιώκουν μέσα στην Αθήνα.