Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Μικροτσίπ δίνουν φως σε τυφλούς

Ελπίδες σε άτομα που έχουν χάσει την όρασή τους δίνει η χρήση μικροτσίπ. Πρόκειται για μία σύγχρονη μέθοδο, η οποία προβλέπει την εμφύτευση μικροτσίπ στην ωχρά κηλίδα του ματιού και βοηθά τους τυφλούς να ξεχωρίζουν εικόνες και να έχουν ανεξαρτησία στην καθημερινότητά τους.

Της Νικολέττας Μπούκα

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Απαλλαγή μέσω... παραγραφής

Απηλλάγησαν χθες οι 26 κατηγορούμενοι για τις υπερβάσεις στις μελέτες και στην κατασκευή του δρόμου Ωραιοκάστρου - Θεσσαλονίκης.



Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Λάρισα: Δύο συλλήψεις για κλοπή ενός τόνου χαλκού από μετασχηματιστές

Έναν τόνο χαλκού, κλεμμένο από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, είχαν κρυμμένο σε φορτηγό κάτω από τσουβάλια κρεμμυδιών δύο Ρομά ηλικίας 42 και 34 ετών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Λάρισα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα!


«Μας πέταξαν έξω σαν τα γατιά» καταγγέλλει το ζευγάρι ανέργων που «έχασε» το σπίτι του.

Για ένα χρέος 1700 ευρώ από ανεξόφλητα κοινόχρηστα έχασε το σπίτι του ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην Ξάνθη!

Κίνα: Οχτώ τρομοκράτες πίσω από την επίθεση στην πλατεία Τιενανμέν

Η τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Πεκίνου Τιενανμέν πραγματοποιήθηκε με την κινητοποίηση οκτώ τρομοκρατών που είχαν προϋπολογισμό περίπου 4.800 ευρώ για την εκτέλεσή της, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας, την ώρα που μία οργάνωση Ουϊγούρων μουσουλμάνων κάνει λόγο για περίπου 50 συλλήψεις σε σχέση με το κτύπημα αυτό, για το οποίο ουδείς έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.

Λάμπρος Φουντούλης: Εκτέλεσαν το γιο μου σαν αρνί

«Ο γιος μου είπε πως πάει για καφέ. Βρέθηκε εκεί και τον εκτέλεσαν σαν να ήταν αρνί».

Με τα δραματικά αυτά λόγια, ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του νεκρού Γιώργου Φουντούλη, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, περιέγραψε τα συναισθήματά του για την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά του.

Τρισάγιο στην μνήμη του Γιώργου και του Μάνου σήμερα στις 7μμ

Δελτίο τύπου

Απόψε στις 7μμ θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη του Γιώργου και του Μάνου στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου 420 και Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Μητέρα Αλέξανδρου: «Να μη χυθεί άλλο αίμα- Δεν θα αντέξω να χάσω και άλλο παιδί»


Συγκλονίζει η έκκληση της μητέρας του Αλέξανδρου Γέροντα που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυρά αγνώστων κατά την χθεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο. «Να είμαστε όλοι ενωμένοι, να μην χυθεί άλλο αίμα», λέει η μητέρα του, Όλγα.

Κορυφαία πράξη αντίστασης, να μην ψωνίζει κανείς την Κυριακή!

Οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται ήδη σε απόγνωση ενώ όσοι ακόμη αντέχουν, ατενίζουν το μέλλον είτε με ανασφάλεια, στην καλύτερη περίπτωση είτε με αγωνία και τρόμο στη χειρότερη. Η προσέγγιση της σκέψης, εξαρτάται από την προσωπικότητα αλλά κυρίως από την πίστη στην αιώνια ζωή αφού η επίγεια έχει ήδη υποθηκευτεί έναντι της αδικαιολόγητης φοβικής εμμονής, της επιστροφής στη δραχμή και της εξόδου από την Ευρωζώνη – θηλειά.

Η Χρυσή Αυγή αποχαιρετά τον Γιώργο και το Μάνο

Δελτίο τύπου
Τα παιδιά της Χρυσής Αυγής αποχαιρετούν τον Γιώργο και τον Μάνο: Η δική σας ανάμνηση πυξίδα και φάρος που σε καιρούς σκοτεινούς φωτίζει την Ελλάδα

Μαθαίνουμε τα πάντα για τη συγκομιδή της ελιάς

Αποδράστε στην ελληνική φύση και δείτε από κοντά πως συλλέγεται ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της χώρας μας, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Έλληνας ο υπερτυχερός της γερμανικής λοταρίας

Το σόου της γερμανικής λοταρίας SKL στο Μόναχο τα είχε όλα: 20 υποψηφίους, 6 γύρους θεαματικών παιχνιδιών και έναν υπερτυχερό, τον Γεώργιο Βαλαβάνη που έγινε εκατομμυριούχος

10.000 νέοι επιτυχόντες για voucher εισόδου στην αγορά εργασίας

10.000 νέοι επιτυχόντες, που προέρχονται από τη λίστα των επιλαχόντων του προγράμματος “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών”, ανακοινώθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

«Καθαρό» πιστόλι τύπου Zastava χρησιμοποίησαν οι δράστες

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Από το ίδιο πιστόλι τύπου Zastava προέρχονται τελικώς όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, στη λεωφόρο Ηρακλείου.