Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Άνοιξαν» οι πόρτες στα Μουσεία: 777 θέσεις για ανέργους

Απασχόληση κοινωφελούς χαρακτήρα σε 777 ανέργους δίνει το υπουργείο Πολιτισμού εν όψει της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για φύλακες και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων.

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο


Ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης είναι οι δύο νεαροί που έπεσαν νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Το τρίτο άτομο που δέχτηκε, επίσης, τα πυρά των αγνώστων έχει τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Γαλλία: Εβγαλαν βόλτα με το τραμ ένα... λάμα



Ένα λάμα έγινε άθελά του το μεγάλο αστέρι των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία αφού είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια μιας ομάδας φοιτητών που το. . . απήγαγαν και το έβγαλαν βόλτα με το τραμ στο Μπορντό.

«Εισιτήριο» για τη μελλοντική ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης οι υποδομές

Οι υποδομές στη δυτική Θεσσαλονίκη αποτελούν ένα εισιτήριό της για την μελλοντική της ανάπτυξη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα “Οι υποδομές στη δυτική Θεσσαλονίκη”, που διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Στην κομπίνα στον Οίκο Ναύτου υπάλληλος με απόσπαση στο υπ. Παιδείας

Υπεύθυνη για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ήταν μία εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση χρηματισμού στον Οίκο Ναύτου

Ειδικότερα, υπάλληλος που πλέον εργάζεται με απόσπαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου συνελήφθη σήμερα επ´ αυτοφώρω την ώρα που μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ από κλινικάρχη.

Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα «ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ»

Πυρετό επαφών πυροδότησε στο Μέγαρο Μαξίμου η εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την πρώτη στιγμή άμεση ενημέρωση, ενώ στην πρώτη κυβερνητική αντίδραση ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Δελτίο τύπου
Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο


ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Δύο νεαροί έπεσαν νεκροί λίγο μετά τις επτά σήμερα το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος το αριθμού 240, μετά απο πυροβολισμούς που έριξαν εναντίον τους δύο άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θύματα είναι γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ και ο άλλος μέλος της, όπως και ο τραυματίας.

Στο χώρο του σοβαρού περιστατικού έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δε αστυνομικοί της αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που επέβαιναν στο δίκυκλο.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Star είπε ότι οι δύο νεκροί ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, νεαροί στην ηλικία, 22 με 23 ετών, και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν μπροστά στα γραφεία της οργάνωσης, τα οποία δεν ήταν κλειστά.

Ο κ.Κασιδιάρης κατήγγειλε ως υπεύθυνη την πολιτική ηγεσία της χώρας, τονίζοντας «ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας και υποδούλωσης».


"Εθνος"

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν πριν από λίγο στη λεωφόρο Ηρακλείου, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων, ενώ τουλάχιστον ένας ακόμα άνθρωπος τραυματίστηκε.

ΕΥΖΩΝΟΙ Τελωνειακοί έβλεπαν τα λαθραία να περνούν

Φορτία με λαθραία εμπορεύματα περνούσαν με την ανοχή τελωνειακών από τους Ευζώνους. Έρευνα των εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών κατέληξε στην εμπλοκή πρώην προϊσταμένου του τελωνείου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, όπως και ενός ακόμη τελωνειακού που έχει τεθεί σε αργία.

Του Κώστα Καντούρη

Νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Τα ονόματα των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.
Οι νέες διοικήσεις τοποθετούνται με βάση την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης, αλλά και με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Σε κλίμα συγκίνησης Κηδεύτηκε ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος

Στιγμιότυπο από την κηδεία του Νίκου Φώσκολου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης οικογένεια, τα αγαπημένα του παιδιά Ντέλα και Σπύρος, τα εγγόνια του, φίλοι, συγγενείς και πολλοί συνεργάτες αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης τον σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, ο οποίος έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή, σε ηλικία 87 χρόνων.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παραχώρηση σε ιδιώτες των Αποθηκών Δ΄ και 1΄ του Προβλήτα 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:
 "Οι Αποθήκες Δ΄ και 1΄ στον Προβλήτα 1 του ΟΛΘ, οι οποίες είναι διατηρητέα κτήρια (έτος κατασκευής 1904), έχουν μετατραπεί σε κινηματογραφικές αίθουσες και χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Σπάνια έκλειψη ηλίου την Κυριακή - Ορατή από την Ελλάδα


Μια σπάνια υβριδική έκλειψη ηλίου θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ελλάδα ως μερική, αλλά σε άλλες περιοχές του κόσμου η σκιά της Σελήνης θα καλύψει πλήρως τον ηλιακό δίσκο.

Κατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προωθεί στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, το οποίο θέτει φραγμούς στη ρατσιστική δράση οργανώσεων, προβλέπει αυστηρές ποινές και μπλοκάρει τη χρηματοδότηση κομμάτων και ενώσεων προσώπων, εφόσον θα παραβούν τις διατάξεις του νόμου.

ΝΕΑΠΟΛΗ Θέρμανση νηπιαγωγείου με... τηγανόλαδο


Τα 30 νήπια του 14ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης και οι παιδαγωγοί τους είναι οι φετινοί τυχεροί που θα ζεσταθούν τον χειμώνα με βιοντίζελ το οποίο έχει παραχθεί από υπολείμματα τηγανόλαδου, μετά την ενεργειακή αξιοποίησή τους. Χθες παραδόθηκαν 450 λίτρα βιοντίζελ στο συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε ισόγειο χώρο στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Καραολή και Ανατολικής Ρωμυλίας 10.

Της Φανής Σοβιτσλή

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Αποκαλύφτηκε δίκτυο παράνομων πρακτορείων


Πανελλαδικό δίκτυο «πρακτορείων» παράνομου στοιχήματος και ηλεκτρονικού τζόγου, με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, αποκάλυψε η ασφάλεια Πολυγύρου.


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Χρυσή Αυγή: "Ο ενιαίος φόρος ακινήτων και οι μαζικές απολύσεις είναι τα ύστατα μέτρα της κλεπτοκρατίας πριν την οριστική της κατάρρευση"

Δελτίο τύπου

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων και οι μαζικές απολύσεις είναι τα ύστατα μέτρα της κλεπτοκρατίας που συντρίβει έναν ολόκληρο λαό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων. Το θέατρο σκιών των βουλευτών της ΝΔ δεν θα περισώσει τις ψήφους και τις καρέκλες των ανθρώπων που κατέστρεψαν τη χώρα και είναι ένοχοι για χιλιάδες αυτοκτονίες.

Παράθυρο παράγει ενέργεια και μονώνει ανάλογα με το διαθέσιμο φως και τη θερμοκρασία

Ένα "Εξυπνο παράθυρο" που εξοικονομεί αλλά και παράγει ενέργεια και μπορεί να μειώσει ριζικά το κόστος θέρμανσης και ψύξης ενός κτιρίου δημιούργησαν Κινέζοι ερευνητές.

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές

-Καλείται για εξηγήσεις στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του Κ. Καραμανλή

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κλήση σε απολογία για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Θεσσαλονίκη: Απαλλαγή κατηγορουμένων για υπερκοστολόγηση αυτοκινητόδρομου πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των υπερβάσεων στις μελέτες και το κόστος κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μωυσίδης. 

Δημόσιος υπάλληλος έλειπε πέντε χρόνια μετ’ αποδοχών.

Τι αναφέρει η έκθεση της Δημόσιας Διοίκησης για τον ΟΣΕ

Της Εύας Καραμανώλη

Δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εμφανίζονται επί σειράν ετών στην υπηρεσία τους και παρ’ όλ’ αυτά αμείβονται κανονικά, γιατροί που προβαίνουν σε παράνομες συνταγογραφήσεις, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που δεν τιμωρούνται παρά το γεγονός ότι αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε εξαιτίας τους...

Είχε ξαναπαντρευτεί και έπαιρνε «μαϊμού» σύνταξη χηρείας

Ακόμη ένα περιστατικό παράνομης λήψης σύνταξης χηρείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τη σύλληψη ενός 63χρονου στον Ωρωπό.
Ο συλληφθείς λάμβανε σύνταξη χηρείας τα τελευταία 10 χρόνια, παρά το γεγονός ότι επτά μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του ξαναπαντρεύτηκε.

Ο καιρός περνά και η Ευρώπη… κλώθει!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επτά μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δίνουν την εντύπωση ότι εξακολουθούν να κυνηγούν την ουρά τους.

Αφού άφησαν ανοχύρωτη τη γηραιά ήπειρο έναντι της αμερικανικής οικονομικής κρίσης του 2008 και μετά έφεραν έναν ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ οργανισμό, το ΔΝΤ να… τη σώσει, αφού ακολούθησαν τις πιο αντιφατικές πολιτικές όσον αφορά στη μετανάστευση, αφού προκάλεσαν μια ψυχική απόσταση μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, καλλιεργώντας τη λογική ότι ο πλούσιος Βορράς πληρώνει για τον «άσωτο» Νότο, τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Συνάντηση Αν.Υπ. Εσωτερικών και ΓΓ Ισότητας με αντιπροσωπεία της FEMM Committee του Ευρ.Κοινοβουλίου.

Το πλαίσιο δράσεων στον τομέα της Ισότητας των Φύλων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Ιανουάριος-Ιούνιος 2014) ήταν το αντικείμενο συνάντησης της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (FEMM Committee), στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Την Αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος τέκνων

Τις προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σήμερα ξεκινά η διανομή δωρεάν τροφίμων από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, πρώτος σταθμός διανομής για μακαρόνια και κεφαλογραβιέρα θα είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες με διανομές και άλλων προϊόντων στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και περιοχές της Αθήνας.