Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΑ: Εντοπίστηκαν 70 άτομα που παίρνουν παράνομα σύνταξη χηρείας


Εβδομήντα περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων, λόγω θανάτου, σε «δικαιούχους» που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, έχουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό

Τι αλλάζει στα όρια συνταξιοδότησης-Ρύθμιση χρεών για τους οφειλέτες του ΟΕΚ-Επεκτείνεται το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία
Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή.

Επαιρνε για 30 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της

Μία 63χρονη συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, γιατί εδώ και 30 χρόνια έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της.
Η συλληφθείσα, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της (το 1980), παντρέυτηκε για δεύτερη φορά, χωρίς όμως να δηλώσει το γάμο στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας

Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο λόγω της απεργίας στα Πανεπιστήμια


Κινδυνεύει να χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο- ενώ έχει ήδη χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου- για χιλιάδες φοιτητές, καθώς τα δυο μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβειο Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα.

Τρεις συλλήψεις για ένοπλη ληστεία σε ίντερνετ-καφε στη Δράμα

Στην εξιχνίαση της ληστείας που διαπράχθηκε σε ίντερνετ καφέ το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική Οδό Δράμας- Καβαλάς, προχώρησε η αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους δράστες πυροβόλησε εντός του καταστήματος δύο φορές, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ τραυμάτισε τον υπάλληλο στο κεφάλι, χτυπώντας τον με το κοντάκι του όπλου. Στη συνέχεια οι ληστές πήραν τον αυτοκίνητο του υπαλλήλου και διέφυγαν.

Καταγγελία Χρυσής Αυγής για παράνομες παρακολουθήσεις βουλευτών

Δελτίο τύπου
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε από βήματος της Βουλής την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταλύσει το πολίτευμα μέσα από παράνομες παρακολουθήσεις συνομιλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για ανασφάλιστους και άπορους

Σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από 1-10 Νοεμβρίου οι ανασφάλιστοι και άποροι Θεσσαλονικείς.

Της Νικολέττας Μπούκα

Σαράντα γιατροί από δεκαέξι διαφορετικές ειδικότητες θα εξετάζουν τους ενδιαφερόμενους τις καθημερινές 09.00-13.00 και 17.00-21.00 και τα Σαββατοκύριακα 9.00-14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2315-555000 (12.00-17.00).

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Σε κινητοποιήσεις από σήμερα

Συγκεντρώσεις στα καταστήματα του οργανισμού κοινοτικών ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κατά τόπους σύλλογοι κτηνοτρόφων, έπειτα από σχετική απόφαση της πανελλήνιας ένωσής τους.

Θρήνος στην κηδεία της αδικοχαμένης 17χρονης μαθήτριας στο Αιτωλικό

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην κηδεία της αδικοχαμένης 17χρονης μαθήτριας που εξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη ύστερα από τον σοβαρότατο τραυματισμό της σε τροχαίο.

ΤΡΑΓΙΚΟ: Γυναίκα πέθανε πέφτοντας μέσα στον τάφο του συζύγου της

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο καθώς τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε μέσα στον τάφο του άνδρα της στην Πομπηία
Η άτυχη 75χρονη τραυματίστηκε από το πέσιμο και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «San Leonardo», όπου διαγνώστηκε πως είχε σπάσει το μηριαίο οστό και τη λεκάνη της.

ΠΑΟΚ: Πονάει… στην μέση


Τα πλάνα του για τον αγώνα του Σαββάτου (2/11) με τον Εργοτέλη κάνει ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος προσπαθεί να βρει λύσεις στην μεσαία γραμμή.
Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟΚ δεν έχει στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος είναι τιμωρημένος, όπως και ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Την ανάκληση 33 απολύσεων από την Coca Cola ζητά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Την ανάκληση 33 απολύσεων από τον τομέα της διανομής των προϊόντων της "Coca Cola" στη Θεσσαλονίκη, ζητούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ), η πανελλήνια ομοσπονδία εμφιαλωμένων ποτών και το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν απατεώνες «υπάλληλοι» της ΔΕΗ


Οι απατεώνες που εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Δομοκού.


Στοχεύουν, κυρίως, ηλικιωμένους στους οποίους λένε ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και ότι θέλουν να ελέγξουν τα ρολόγια και τους πίνακες.

Πάγκαλος: Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος!

Διευκρινίσεις μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς», έδωσε o Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Έχει πετύχει πολλά η ΕΥΠ. Κι άλλα που δεν μπορώ να τα πω» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Βήμα FM και πρόσθεσε: «Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος».

Σε νέα 48ωρη απεργία από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ενώ προτίθενται να συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 6 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών Κώστας Γαβριηλίδης.

Εθνικιστικές φωνές στα Βαλκάνια, μαθήματα περί… παρελάσεων στην Ελλάδα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που εδώ στην Ελλάδα τρώμε τις σάρκες μας με κάθε αφορμή και ευκαιρία, ακόμη και κατά τις ημέρες των εορτασμών του Έπους του 1940, στη γειτονιά μας – και περί τα αλβανικά βουνά όπου ακριβώς γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας – συμβαίνουν πράματα και θάματα. 

Νίκος Χουντής: «Μπορείτε να βεβαιώσετε αν με βάση τον Κανονισμό 472/2013 η Ελλάδα θα παραμείνει υπό αυστηρή εποπτεία ακόμα και μετά τη λήξη των Μνημονίων, έως ότου εξοφλήσει το 75% των δανείων που έχει λάβει;»


·        Όλι Ρέν: «Έτσι συμφώνησαν οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών (και η ελληνική) στο πλαίσιο του Συμβουλίου»

«Η ιστορία θα γράψει ότι η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ήταν αυτή που υπέγραψε και δέσμευσε την Ελλάδα να βρίσκεται υπό συνεχή και αυστηρή εποπτεία για πολλές δεκαετίες, ακόμα και μετά τη λήξη των Μνημονίων». Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά την απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρέν, σε ερώτησή του, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού 472/2013 για την «ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας στη Ζώνη του Ευρώ». Σημειώνεται ότι ο εν λόγω Κανονισμός (472/2013), συζητήθηκε, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Μάϊο του 2013. Δηλαδή, έτυχε της σύμφωνης γνώμης της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Έρχονται μειώσεις μισθών έως 55% για 500 χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους

Αύριο, 1η Νοεμβρίου, θα σημάνει η οριστική λήξη της ισχύος της κλαδικής σύμβασης των εμπορικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα επαναρρύθμισης των αμοιβών (μισθών και επιδομάτων) με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Φαρμακοποιός με αδήλωτη περιουσία 2,75 εκατ. ευρώ από πώληση αναβολικών

Πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά, φαρμακοποιό με αδήλωτη περιουσία 2,75 εκατ. ευρώ από την πώληση αναβολικών και δύο offshore εταιρείες με υπέρογκα χρέη στην εφορία εντόπισαν οι τελευταίοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Οι 10 θαυματουργές τροφές που κόβουν την όρεξη και μας γλιτώνουν απο περιττά κιλά [λίστα]

Μια «χρυσή λίστα» που περιλαμβάνει τις... μαγικές τροφές που μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους για πολύ ώρα «κόβoντας» 200 θερμίδες περίπου, κατάρτισε καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Πρόκειται για τις εξής τροφές:

Βλέπει μέλλον στην στέβια το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για την καλλιέργεια και αξιοποίηση της στέβιας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας Καρδίτσας, παρουσία του Βουλευτή κ. Σπύρου Ταλιαδούρου και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Ιατρίδη.

Μεξικό: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω διαρροής βενζίνης

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τα σπίτια τους σε περιοχή του δυτικού Μεξικού μετά την πρόκληση μεγάλης διαρροής βενζίνης από ληστές που αντλούσαν καύσιμο από έναν αγωγό της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex.

Δέκατη πέμπτη διάλεξη-συζήτηση: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στις 7.00 μμ

"Κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων και η λογική της αποκέντρωσης των δραστηριοτήτων - Η συνεργατική εναλλακτική της διαχείρισης των απορριμμάτων" είναι το θέμα της δέκατης πέμπτης διάλεξης-συζήτησης (στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου 2013) του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στις 7.00 μμ., στην Αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου.