Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα μας Καρκινιάζουν!

ΤΡΟΦΙΜΑ ΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ

Νίκος Κατσαρός
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές :

Ντίσνεϊλαντ: Πεντάχρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά

Ένα πεντάχρονο παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όταν τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό εγκατάστασης της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα το ανήλικο παιδί έπεσε από βάρκα που έπλεε στα νερά εγκατάστασης που παραπέμπει στους Πειρατές της Καραϊβικής.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέα προκλητική κίνηση προχωρούν οι Τούρκοι, αυτή την φορά με την συνεργασία των «σωτήρων» της χώρας μας, των Γερμανών, βγάζοντας ένα ειδικό γερμανικό πλοίο για έρευνες κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη


Σε δωρεάν οδοντιατρική εξέταση θα μπορούν να υποβάλλονται οι Θεσσαλονικείς από τις αρχές Νοεμβρίου.

Της Νικολέττας Μπούκα

Συγκεκριμένα, οδοντίατροι της πόλης θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους από 1 - 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Μήνα Στοματικής Υγείας που είναι ο Νοέμβριος.

Πήρε 400 ευρώ για γέννα σε δημόσιο νοσοκομείο

Φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης σε γυναικολόγο του νοσοκομείου Σερρών, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι εισέπραξε “φακελάκι” 400 ευρώ από ζευγάρι, μετά τη γέννα της γυναίκας στο δημόσιο νοσοκομείο.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ποινή ενός έτους με αναστολή για τον «δράκο της Πάρου»

Στα δικαστήρια της Σύρου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κατηγορούμενος Πακιστανός για την κακοποίηση της Μυρτώς, πέρυσι το καλοκαίρι στην Πάρο.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος δικάστηκε σήμερα για το αδίκημα της ψευδορκίας αφού κατά τη διάρκεια των ερευνών είχε δηλώσει ότι είναι ανήλικος προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, από τις αρχές για την κακοποίηση του 16χρονου κοριτσιού το καλοκαίρι του 2012. 

Απαλλαγή ατόμων με αναπηρία από τα τέλη κυκλοφορίας

Δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν αυτοκίνητο απαλλαγμένο από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, δίνουν με κοινή υπουργική τους απόφαση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης.

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ «ΛΑΜΨΗΣ»
Έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 87 του χρόνια, ο Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στους χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτών, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας που παρατηρείται εντός της Πανεπιστημιούπολης, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας, σύμφωνα με καταγγελίες καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών, είναι τα αλλεπάλληλα κρούσματα μικροληστειών, αλλά και η εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.

ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Βρέθηκε δεύτερο ηλιακό σύστημα στο σύμπαν

Την ανακάλυψη ενός «δεύτερου ηλιακού συστήματος» που αποτελείται από επτά πλανήτες σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι παρόμοιο με το δικό μας, ισχυρίζεται ομάδα Γερμανών επιστημόνων.

Οι αστροφυσικοί στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ανακάλυψαν «το πιο εκτεταμένο πλανητικό σύστημα μέχρι σήμερα». Οι αστροφυσικοί ανακάλυψαν επτά πλανήτες σε κυκλική τροχιά γύρω από ένα άστρο που ονομάζεται KOI-351.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Τελικά έγιναν οι επιτροπές που… δεν έγιναν!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η άποψή μου για τις κοινοβουλευτικές εξεταστικές επιτροπές είναι γνωστή – οι κρίνοντες δεν μπορεί να είναι και κρινόμενοι, που επιβεβαιώνεται από την πάγια πρακτική «τόσα πορίσματα, όσα και κόμματα».

Αλλά στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση, δεν πρόκειται καν περί αυτού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εισπρακτικές εταιρείες καταγράφουν τις συνομιλίες με σκοπό...

Σοβαρές καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες κατά οφειλετών, έκανε στη Βουλή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Σύμφωνα με την Ένωση, οι εισπρακτικές εταιρείες αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες στη συνέχεια συντάσσουν «πρακτικά» τα οποία εμφανίζουν ως απόδειξη νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης 150.000 φοιτητές!

«Είναι το κρύο τσουχτερό»... Χωρίς επίδομα θέρμανσης αφήνει η κυβέρνηση 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος εξαιρεί από τους δικαιούχους όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω ομίχλη

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ
Πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε από νωρίς τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Από το πρωί, σε αρκετά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος η ορατότητα ήταν μηδενική, δηλαδή πολύ μικρότερη των 100 μέτρων.

Έρχονται νέες 1.270 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στους επόμενους 2 μήνες

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού στον προϋπολογισμό του 2014 που παρουσίασε η κυβέρνηση και απαιτεί νέες απολύσεις στο Δημόσιο
Έτσι και πάλι η κυβέρνηση αναζητά άμεσα και μάλιστα μέσα στους επόμενους δύο μήνες μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων, ανάλογη της ΕΡΤ ή πολλούς μικρούς οργανισμούς για να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες σχεδόν 1.500 άτομα.

Ινδία: Τουλάχιστον 44 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε λεωφορείο όταν προκλήθηκε έκρηξη στο ρεζερβουάρ του, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, νωρίς σήμερα το πρωί στη νότια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.