Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. Kοριτσάκι ζούσε κλεισμένο σε πορτ μπαγκάζ επί μήνες

Η ανακάλυψη στη Γαλλία στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου ενός μωρού, το οποίο ζούσε εκεί ίσως από τη στιγμή της γέννησής του και χωρίς καμία φροντίδα, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη Γαλλία.

Δύο νεκροί στην Αγγλία από την σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη


Η Βρετανία βρέθηκε αντιμέτωπη σήμερα με τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δέκα ετών, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 130 χλμ. την ώρα και τη Mετεωρολογική Yπηρεσία να προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Για συντονισμένη επίθεση στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο η Χρυσής Αυγής από το εξωτερικό

Δελτίο τύπου
Από τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου σημειώνεται κύμα επιθέσεων από το εξωτερικό στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, την μοναδική ελληνική φωνή που αντιστέκεται στην ξενοκρατία. Ο συμβολισμός είναι αναπόφευκτος. Οι ξένες δυνάμεις κατοχής που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο χωρίς εθνική κυριαρχία, θέλουν να υποτάξουν την μόνη πολιτική δύναμη που πολεμά τα ανθελληνικά τους σχέδια.

Κώστας Γκουβέρος. Ο άνθρωπος που έγραψε την δίκη του ιστορία την περίοδο της κατοχής

  • Δείτε το βίντεο και ακουστέ την συγκλονιστική αφήγηση του. 
  • Πως βιωσε τον βομβαρδισμό της Πάτρας
  • Τι είδε και τι άκουσε στις φυλακές «Αβέρωφ».
  •  Τι είπε ο κρατούμενος Πάγκαλος.
  •  Πως γλίτωσε τα πυρά των Γερμανικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων. 
  • Τι είδε την ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας

Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός έδωσε ό,τι μπορούσε

«ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ»
Μήνυμα προς τους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

ΗΠΑ: Κατακρεούργησε μητέρα και τα 4 ανήλικα παιδιά της


Μία γυναίκα από τη Νέα Υόρκη και τα 4 παιδιά της βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στο Μπρούκλιν, ενώ ο ξάδελφος του συζύγου κατηγορείται για τις δολοφονίες. Τα θύματα πέθαναν από τραύματα που έφεραν από μαχαιριές, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές της Νέας Υόρκης.

Γ. Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν συντάξεις στα ευγενή Ταμεία

«Δεν θίγουμε κανέναν, δεν αιφνιδιάζουμε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με τα σενάρια που διακινούνται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ερευνα της αστυνομίας για κυκλώματα εμπορίας βρεφών στη Λαμία

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ
Εξονυχιστικούς ελέγχους στο νοσοκομείο Λαμίας κάνουν οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει και το ληξιαρχείο του δήμου Λαμιέων καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι υπάλληλοι έχουν παραποιήσει έγγραφα που αφορούσαν γεννήσεις παιδιών κυρίως από γυναίκες με καταγωγή από τη Βουλγαρία.

Βαρώνος Χιρς «Ο βαθύπλουτος Εβραίος Ευεργέτης της Θεσσαλονίκης»



Ο βαρώνος Μωρίς Χιρς υπήρξε επιχειρηματίας κεφαλαιούχος διεθνούς βεληνεκούς. Μετά τον θάνατό του το 1896 μέρος της περιουσίας του διατέθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έτσι υπάρχει σήμερα το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η φιλανθρωπική του δράση υπήρξε έντονη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τιμάται μέχρι σήμερα. Η Στοά Χιρς συνδέει τις κεντρικότερες οδούς της συμπρωτεύουσας (Μητροπόλεως και Τσιμισκή), ενώ η οδός Βαρώνου Χιρς είναι ένας πυκνοκατοικημένος δρόμος απέναντι από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.