Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Με «έξτρα» εισφορά οι πρόωρες συντάξεις

Tην επιβολή «έξτρα» εισφοράς στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται πρόωρα -σε ηλικίες κάτω των 62 ετών ή των 67 ετών (που έχουν θεσμοθετηθεί ως γενικά όρια συνταξιοδότησης από την 1/1/2013)- με «πλαφόν», ανάλογα με τις κλίμακες των ποσών κύριας σύνταξης και την ηλικία των συνταξιούχων, φέρεται να επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τις κοινωνικές και ενδοκυβερνητικές «αναταράξεις» τις οποίες προκάλεσε η προαναγγελία του υπουργού Oικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παρεμβάσεις είτε στο ύψος των συντάξεων των «ευγενών» ταμείων είτε στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των «παλαιών» (πριν από το 1992 ή ακόμη και πριν από το...1983) ασφαλισμένων.

Εστησαν αντίσκηνο μέσα στον Πύργο του Αιφελ

ΜΕΛΗ ΤΗΣ GREENPEACE

Δύο ακτιβιστές της Greenpeace αναρριχήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι σήμερα για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των μελών της οικολογικής οργάνωσης τα οποία συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στη Ρωσία πριν από έναν μήνα και πλέον.

Χρυσή Αυγή: "Οι Έλληνες στο πλευρό μας"

Δελτίο τύπου
Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής: "Παρά τις απαγορεύσεις και τις παράνομες διώξεις, χιλιάδες Έλληνες είναι εδώ στο πλευρό μας. Τα εκλογικά ποσοστά μας είναι υψηλότερα από ποτέ.

Δωδεκάχρονη αυτοκτόνησε για να δει τον μπαμπά της στον Παράδεισο


Ένα κοριτσάκι 12χρονών βρέθηκε κρεμασμένο στο δωμάτιό του. Το σημείωμα που είχε αφήσει έλεγε ότι πάει να βρει τον μπαμπά της που είναι στον Παράδεισο.
Η Μαρία Κίσλο ήταν συντετριμμένη από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, το 2009, από έμφραγμα.

ΝΕΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο»..


Τελικώς, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού: το λεγόμενο «χαράτσι», που επιβλήθηκε ως έκτακτος φόρος, μονιμοποιείται, καθώς ενσωματώνεται στον νέο, Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Μάλιστα, πλέον φορολογούνται όλα τα ακίνητα -ακόμη και οι πιλοτές, τα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια και τα βοσκοτόπια...

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

ΕΛΕΓΧΟΙ «Φύλλο και φτερό» τα ληξιαρχεία


Εξονυχιστικοί έλεγχοι ξεκινούν στα ληξιαρχεία όλης της χώρας, μετά τα τεράστια κενά που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΘΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Θερμό επεισόδιο μεταξύ των πλοίων της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Ίμια και της Λέρου, έγινε στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «Doğu Haberajansı», (πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία).

Άγρια δολοφονία 78χρονης στη Θεσσαλονίκη

Νεκρή βρέθηκε μία 78χρονη γυναίκα, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την ηλικιωμένη εντόπισε χθες το απόγευμα, συγγενικό της πρόσωπο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η 78χρονη έφερε χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο ήταν τυλιγμνένο με δύο πλαστικές σακούλες, ενώ εκτιμάται ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Πέθανε ο ερμηνευτής του «El porompompero»

Πέθανε ο ερμηνευτής του «El porompompero»
Πένθος σκόρπισε στην Ισπανία η είδηση για τον θάνατο, σε ηλικία 82 ετών, του θρύλου του ισπανικού πενταγράμμου Μανόλο Εσκομπάρ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε τα τραγούδια «El porompompero» και «Y Viva Espana», που επενδύουν μουσικά ακόμα και σήμερα τους μεγάλους αθλητικούς θριάμβους της Ισπανίας.

“Μπλόκο” στις πρόωρες συντάξεις - Στον αέρα 350.000 ασφαλισμένοι

- Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για μητέρες με ανήλικα παιδιά
- Ανατροπές και για όσους είναι ασφαλισμένοι πριν το 1983
- Μοντέλο ΙΚΑ για τα ευγενή ταμεία
Κυβερνητικοί παράγοντες: οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες

Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη

Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, για την απελευθέρωση της πόλης και για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Υγειονομική βόμβα στο ΕΣΥ οι ελλείψεις γιατρών

Υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί και να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας, αποτελούν οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου  θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.