Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Oι 8 τροφές που ανεβάζουν το κέφι - Διώχνουν την κατάθλιψη, φτιάχνουν τη διάθεση [λίστα]

Ασπίδα κατά του διαβήτη η μεσογειακή διατροφή
Υπάρχουν κάποιες τροφές που εκτοξεύουν τη διάθεση στα... ύψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες από τις ουσίες που περιέχουν επιδρούν θετικά στην ψυχολογία μας ανεβάζοντας μας το κέφι.

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών σημειώθηκε στα ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας και αμέσως εκδόθηκε προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου, έπληξε τις ακτές της επαρχίας της Φουκουσίμα.

Στον αντιεξουσιατικό χώρο εκτιμάται ότι ανήκουν τρεις συλληφθέντες ληστές

Στον αντιεξουσιαστικό χώρο εκτιμάται ότι ανήκουν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την προ ημερών ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.

Ανακαλύψτε τα πιο εντυπωσιακά πάρκα του κόσμου


Χαλαρώστε στα πιο όμορφα μέρη μέσα στις μεγαλουπόλεις

Εντυπωσιακά πάρκα, που μαγεύουν με την ομορφιά τους, είναι ανοιχτά για το κοινό σε Ευρώπη και Αμερική. Εσείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα ανακαλύψετε!

Θεσσαλονίκη:Τρεις καταδίκες για το σκάνδαλο με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ

Ποινές κάθειρξης από 7 έως 9 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρία άτομα, που κρίθηκαν ένοχα για το σκάνδαλο με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ.

Θυσίες της Ελλάδος: Αιτήματα και επανορθώσεις στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο

Στο συσσωρευμένο εθνικό εισόδημα 33 ετών ή τον προϋπολογισμό του κράτους για 130 χρόνια (!) υπολόγισε τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο αείμνηστος πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης (1913-1975) στην ιστορική του έκθεση, την οποία είχε συντάξει ως διευθυντής του υπουργείου Ανοικοδόμησης το 1946.

ΗΠΑ: Πήρε απολυτήριο λυκείου σε ηλικία 105 ετών

ΗΠΑ: Πήρε απολυτήριο λυκείου σε ηλικία 105 ετών
ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ
Τα 105α γενέθλιά του γιόρτασε ένας Αμερικάνος από την Φιλαδέλφεια και έχει δύο λόγους για να γιορτάζει. Μαζί με τα γενέθλια, μπορεί πλέον να καμαρώνει πως πήρε επιτέλους το απολυτήριο λυκείου.

Ο Πατριάρχης στο σπίτι του Κεμάλ. Δείτε το βίντεο

Δείτε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.






Με την συμμετοχή πλήθος πιστών, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, των λειψάνων του και της Ιερής εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης. Δείτε βίντεο και εικόνες

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του   Πατριάρχη Βαρθολομαίου


Η εξοικονόμηση ενέργειας το «κρυφό» καύσιμο του πλανήτη – Επενδύσεις 221 δισ. ευρώ

Στα 221 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν το 2011 οι επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας παγκοσμίως, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Αγοράς της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Οι γυναίκες και το Έπος του 1940


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Στο καλό πουλί μου, στο καλό. Σε στέλνει η Ελληνίδα του Σαράντα», γράφει ο Δημήτρης Σιατόπουλος για έναν δεκανέα πυροδότη που συνήθιζε έτσι να ξεπροβοδίζει τα βλήματά του. Στο μεγάλο προσκλητήριο της Πατρίδας δεν έδωσαν το «παρών» μόνο οι γιοι της, αλλά και οι θυγατέρες της.

Αλλά και ο Τίμος Μωραϊτίνης μια γυναίκα, τη Δέσπω, που κουβαλούσε στάμνες με νερό στους πολεμιστές, ύμνησε:

Κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό, δεν φέρει ίχνος του ιού του AIDS


Ένα βρέφος, φορέας του AIDS που υποβλήθηκε σε αντιρετροϊκή θεραπεία, αμέσως μόλις γεννήθηκε, δεν παρουσιάζει ίχνος της νόσου

Ένα τρίχρονο σήμερα κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό και υποβλήθηκε σε αντιρετροϊκή θεραπεία αμέσως μετά τη γέννησή του συνεχίζει να μην δείχνει κανένα ίχνος της νόσου ύστερα από 18 μήνες χωρίς αγωγή, ανακοίνωσαν ερευνητές ενισχύοντας την ελπίδα της θεραπείας νεογέννητων οροθετικών που υποβάλλονται εγκαίρως σε αγωγή.

Στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό είναι το πρώτο ξενοδοχείο των Χόμπιτ!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες - Η διαμονή γίνεται ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των μικρών ηρώων της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» 


Ενδεχόμενο αλλαγών στο όριο των ομαδικών απολύσεων

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο αλλαγών στο μηνιαίο όριο των ομαδικών απολύσεων που σήμερα είναι 5% εμφανίστηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Μπόλαρη.

Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη!

Δεν έχουν τέλος οι αυτοκτονίες στην Κρήτη.
To βράδυ της Πέμπτης και σήμερα το πρωί, στη «μαύρη» λίστα προστέθηκαν δύο ακόμη άνθρωποι οι οποίοι έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Αθώωση για τον Έλληνα «άνθρωπο της χρονιάς» στην Ουκρανία

Αθώο έκρινε η Ελληνική Δικαιοσύνη τον Γιώργο Δασκαλέα -άνθρωπο της χρονιάς στην Ουκρανία- για τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί το 2010 και αφορούσαν στην λειτουργία του στο Χρηματιστήριο.