Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Τούμπα τα... γκάζια και 3-2 ο ΠΑΟΚ τη Μακάμπι



Τέλος καλό όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, που από 0-2 κατάφερε να... γυρίσει τα πάντα Τούμπα και να πάρει νίκη 3-2 επί της Μακάμπι Χάιφα που τον φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου και πιο κοντά στους 32 του Europa League.

EMMANUEL GOBILLOT: ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Ο πρώτος γκουρού ηγεσίας για την γενιά του MySpace θεωρείται η φρεσκότερη φωνή στην ηγεσία σήμερα. Αναλύει ποιο είναι το μέλλον της ηγεσίας και πώς μπορεί να προετοιμάζεται κανείς γι αυτό
"Αν δεχθούμε ότι το ζητούμενο είναι η θετική κινητοποίηση, τότε δεν μπορείς να πείσεις κάποιον παρά μόνον μέσα από το δικό σου όραμα, δείχνοντας τί πρεσβεύεις και προσελκύοντας τους άλλους ανθρώπους να συσπειρωθούν γύρω σου. Για τον λόγο αυτό, σε αρκετούς οργανισμούς οι ηγέτες δεν είναι στην πράξη αυτοί που κατέχουν τυπικά ηγετική θέση."

"Αν δεχθούμε ότι το ζητούμενο είναι η θετική κινητοποίηση, τότε δεν μπορείς να πείσεις κάποιον παρά μόνον μέσα από το δικό σου όραμα, δείχνοντας τί πρεσβεύεις και προσελκύοντας τους άλλους ανθρώπους να συσπειρωθούν γύρω σου. Για τον λόγο αυτό, σε αρκετούς οργανισμούς οι ηγέτες δεν είναι στην πράξη αυτοί που κατέχουν τυπικά ηγετική θέση."


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Νέοι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ

Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για μεταφορά 120 κιλών κοκαϊνης

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, για τη μεταφορά από τη Λατινική Αμερική εκατόν είκοσι κιλών κοκαϊνης, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ που είχε φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση γίνονται έρευνες από ΕΛ.ΑΣ, ΣΔΟΕ και DIA για το κύκλωμα διακίνησης.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις χοληστερίνης για ανασφάλιστους πολίτες

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για δυσλιπιδαιμία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σήμερα και αύριο άνεργοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΥΓΙΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η επιχειρούμενη απομόχλευση στις τράπεζες μπορεί να καταστρέψει το σύνολο της ελληνικής παραγωγικής μηχανής στην κρισιμότερη περίοδο για την ελληνική οικονομία

του Περικλή Βασιλόπουλου* 

Θέσεις και προτάσεις της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2014


ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ “ΑΡΕΣΤΟΙ” Ή “ΧΡΗΣΙΜΟΙ” ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ.

Στις κρίσιμες τούτες ώρες που διανύει η χώρα μας, στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνει ο ελληνικός λαός στο σύνολό του αλλά και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά ως συνέπεια της σκληρής δοκιμασίας και της αδιαλλαξίας που επιβάλλεται από τους “δανειστές” μας, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συντονίσουμε τη δράση και την αντίδρασή μας ενδυναμώνοντας τη “φωνή” της μαχόμενης και χειμαζόμενης κοινωνικής βάσης ώστε να υπάρξει επιτέλους οριστική βιώσιμη έξοδος της Ελλάδας από την περιδίνηση της κρίσης και τα μνημόνια.

Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας: 6,5 δις ευρώ για τη διαφύλαξη των αλιευτικών πόρων και την ανταγωνιστικότητα του τομέα

Έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο του χρηματοδοτικού σκέλους της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής

Την έγκρισή του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπερψηφίζοντας σχετική Έκθεση της Επιτροπής Αλιείας στο Στρασβούργο.
Το Ταμείο αποτελεί ένα ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο, ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ, που αποσκοπεί στην επίτευξη βιώσιμης αλιείας στις ευρωπαϊκές θάλασσες, με βάση τις ρυθμίσεις της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (Κ.Αλ.Π.), όπως αυτή ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες (Φεβρουάριος 2013).

Χρυσή Αυγή "Ακόμα μισός αιώνας μνημόνιο"

Δελτίο τύπου
Οι "αντιμνημονιακές" κορώνες Σαμαρά - Βενιζέλου είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Οι ίδιοι οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι διαψεύδουν και γελοιοποιούν τους υπαλλήλους τους.

Επεμβατική θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας

Θεαματικά αποτελέσματα, με ποσοστό επιτυχίας που κυμαίνεται από 95 μέχρι 99%, έχει η νεα  εξελιγμένη επεμβατική θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας –κιρσών των κάτω άκρων με ενδοαυλικό Laser!
Η μέθοδος, που  είχε παρουσιαστεί από τον αγγειοχειρουργό- αγγειολόγο Δρ Χαράλαμπο Ηλία για πρώτη φορά στην χώρα μας το 2010 στο 12ο Πανελλήνιο Αγγειοχειρουργικό Συνέδριο στο Ζάππειο , σήμερα έχει εφαρμοστεί από την ομάδα του με απόλυτη επιτυχία σε περισσότερους από 1200 ασθενείς.

Οι εκθέσεις που κρύβουν οι εχθροί της Ευρώπης 24/10/2013


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σχεδόν (για να μην πω εντελώς) απαρατήρητες πέρασαν οι εκθέσεις προόδου της Κομισιόν όσον αφορά στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.
Κάθε μια από τις κρίσιμες αυτές εκθέσεις αποτελεί πραγματικό καταπέλτη για τους γείτονές μας.

Νέο κύμα διαθεσιμότητας για το 2014 - Φεύγουν 11.000 υπάλληλοι από δέκα υπουργεία

Νέο σαφάρι ξεκινάει στο Δημόσιο αφού θα πρέπει να εντοπιστεί το νέο κύμα διαθεσιμότητας και να συμπληρωθεί λίστα με 11.000 δημόσιους υπαλλήλους που θα απολυθούν το 2014 βάσει της μνημονιακής δέσμευσης.

Προς διαβούλευση ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων - Ολόκληρο το νομοσχέδιο


Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Ποιοι φορολογούνται για πρώτη φορά

Πως θα υπολογίσετε τον φόρο ακινήτων



Μικρές ελαφρύνσεις στη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία φέρνει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, που για πρώτη φορά επιβάλλει φόρο σε ολόκληρη την ακίνητη περιουσία. Έτσι από την φορολόγηση δεν εξαιρούνται πλέον ούτε τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα χωράφια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. 

Φοροπρόστιμο 458.000€ σε Μονή

Κ­αταπέλτης είναι το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε το ΣΔΟΕ Κρήτης όσον αφορά την υπόθεση της λήψης εικονικών τιμολογίων, ύψους 229.000 ευρώ από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, στο πλαίσιο προγράμματος για την εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών.

Eπίτιμος διδάκτωρ του Παν. Μακεδονίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύτηκε με απόφαση της συγκλήτου του ιδρύματος και παρουσία του πρύτανη και των μελών της, σε εκδήλωση προς τιμήν του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πιθανό το «κόψιμο» των πρόωρων συντάξεων

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ως ένα από τα μέτρα που θα «κλείσουν» το δημοσιονομικό κενό του 2014. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε πως «θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Πρόωρες συντάξεις τέλος από το 2014

ΜΕΤΕΩΡΟΙ 350.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
Τέλος στις πρόωρες συντάξεις μπαίνει από το 2014, με στόχο να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 62ο έτος. Στη «ζώνη πυρός» βρίσκονται 350.000 ασφαλισμένοι που απειλούνται με αύξηση του ορίου ηλικίας ή με μεγαλύτερη περικοπή στη σύνταξη.