Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Μετατάξεις 58 δημοσίων υπαλλήλων για κάλυψη θέσεων ζητά η ΕΛΣΤΑΤ

Μέσω μετατάξεων από υπουργεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και ΔΕΚΟ μή εισηγμένων, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, προτίθεται να καλύψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή 58 θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία της και στην Υπηρεσία Στατιστικής Νομών.

Ανάβρα Μαγνησίας: ένα αυτόνομο και πλούσιο χωριό.


Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

BBC: Πως ακουγόταν η μουσική των αρχαίων Ελλήνων;

Την μαγεία της μουσικής των αρχαίων Ελλήνων, η οποία δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, επιχειρούν να ξαναζωντανέψουν, Βρετανοί καθηγητές. Μετά από επισταμένες έρευνες και την κατασκευή μουσικού οργάνου, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα δείγμα των αρχαίων ήχων.

Φωτογραφίες που βραβεύτηκαν: Εκπληκτικές εικόνες ανεπανάληπτα τοπία!


Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού για τον Φωτογράφο Άγριας Ζωής της Χρονιάς 2013 (σ.σ. pentapostagma.gr - Wildlife Photographer of the Year 2013) απαθανάτισαν την φύση στις πιο απροσδόκητες της στιγμές: ηφαιστειακές εκρήξεις, πολικές αρκούδες βυθισμένες σε παγωμένα νερά, «στέμματα» φτιαγμένα από μωρά κροκοδείλων, πιθήκους που «λούζονται» από παγωμένες νιφάδες χιονιού.

Νίκος Κιουτσούκης Γ.Γ ΓΣΕΕ: "Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ … “ΧΑΟΥΣ” ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥΣ & ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ ΑΙΣΧΟΣ…"

Ο αρχιτέκτονας του ΧΑΟΥΣ, ο άνθρωπος που μαζί με τον Σημίτη μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπούμε στο Ευρώ, ο υπάλληλος του ΣΕΒ που κάθε πρόβλεψή του ήταν λανθασμένη και ο μόνος στόχος του ήταν να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ και των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ που προμήθευε με λανθασμένα στοιχεία το Δ.Ν.Τ.,

ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ Έψαχναν τον Μπεν στο Δενδροπόταμο

Τον Μπεν Νίντχαμ, το παιδί από τη Βρετανία που χάθηκε τον Ιούλιο του 1991 στην Κω σε ηλικία ενάμισι έτους, αναζήτησαν οι δικαστικές αρχές πριν από έναν μήνα στον οικισμό των ρομά στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑ Περιορίζεται το… πλιάτσικο στα δάση

Περιορίζεται το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά τους αυστηρούς ελέγχους από τα κατά τόπους δασαρχεία και τις υπηρεσίες δασών των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Της Φανής Σοβιτσλή

ΓΓΚ: Προσοχή στις «εναλλακτικές» συκευές θέρμανσης για να μην ...καείτε

Την προσοχή των καταναλωτών για τις συσκευές που οι υπεύθυνοι των εταιριών υπόσχονται μεγάλα ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας εφιστά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, καθώς πολλοί από τους ισχυρισμούς τους δεν φαίνεται να δικαιολογούνται.

ΠΑΟΚ: Η επιστολή προς την ΕΠΟ


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΠΟ και τη ΚΕΔ για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα από τη διαιτησία.

Το περιεχόμενο της επιστολής δημοσίευσε η «Sportday», στην οποία γίνεται λόγος για προκατάληψη του διαιτητή Ιωαννίδη κατά του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΕΔΕ στο Ιπποκράτειο για υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων του ΟΑΕΔ

Τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για τη διερεύνηση υπόθεσης υπεξαίρεσης, από υπαλλήλους του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, κονδυλίων του ΟΑΕΔ,που προορίζονταν για την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, διέταξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Ξύλο σε συνεργείο του ΟΤΕ για ένα λάθος!

Ο δικαιούχος -που πλήρωνε κανονικά το λογαριασμό του- έγινε έξω φρενών όταν διαπίστωσε ότι είχε μείνει χωρίς τηλέφωνο και όρμησε εξαγριωμένος εναντίον του συνεργείου, φωνάζοντας και απειλώντας. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε μόνο στη... φωνή, αλλά σήκωσε και χέρι εναντίον των δυο υπαλλήλων του Οργανισμού που δεν τόλμησαν να αντιδράσουν!

Ερώτημα προς ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ή όχι δίκιο οι Βραζιλιάνοι διαδηλωτές;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι θέση παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι δύο σοβαρών μετώπων που έχουν ανοίξει στη Βραζιλία – ξέρετε, τη χώρα που στις αρχές του χρόνου επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας και μας την παρουσίασε ως «πρότυπο εξόδου από την κρίση με κοινωνική συνοχή».

Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης - Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

- Πλήττονται σχεδόν 1.500.000 ασφαλισμένοι
- Αλλαγές φαρμάκι για γυναίκες με ανήλικα παιδιά
- Αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης από 3 ως και 15 χρόνια σε όλα τα Ταμεία
- Περικοπές στις συντάξεις για ασφαλισμένους πριν το 1983Στην προσπάθειά του να μαζέψει τις δηλώσεις για περικοπές το υπουργείο Οικονομικών έκανε μια διαρροή που ανατρέπει τα πάντα σε ό,τι αφορά στις πρόωρες συντάξεις.

ΑΕΙ: Παράταση μέχρι τις 14:00 για την απογραφή των υπαλλήλων

Μικρή παράταση στην προθεσμία απογραφής των περίπου 2.000 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας έδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Η διορία έληγε τα μεσάνυχτα ωστόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι θα μπορούν να απογραφούν μέχρι τις 14.00 σήμερα.

Υποπτες πιέσεις από τους δανειστές

Εκβιαστικού χαρακτήρα μηνύματα στέλνουν οι Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι ζητούν πρόσθετα μέτρα 2 δισ. ευρώ και κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Σταθερή στις θέσεις της παραμένει η κυβέρνηση, πολύ περισσότερο που οι δείκτες της οικονομίας συνεχώς βελτιώνονται.

Συνάντηση Γκρούεφσκι - Φούλε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων


Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ την επόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ε.Ε, Στέφαν Φούλε.