Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. Βοσκός έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αγριογούρουνου


Τραγικό θάνατο από επίθεση αγριογούρουνου βρήκε 54χρονος βοσκός στο Δαμάσι Τυρνάβου. Τον δάγκωσε στον αριστερό μηρό, με αποτέλεσμα να του κόψει την κεντρική αρτηρία και να χάσει τη ζωή του από αιμορραγία.

Ξανά στο δικαστήριο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να επανεξεταστεί αύριο, σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Χρήστος Παππάς: Είμαστε η φωνή του ελληνικού λαού!

Αποκλειστική συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στην εφημερίδα "Εμπρός"



- Κύριε Παππά, Στις επιστολές που αποστείλατε τόσο εσείς όσο και οι συγκρατούμενοί σας, ρητά αναφέρετε ή αφήνετε σαφώς να εννοηθεί ότι η δίωξή σας είναι πολιτική. Γιατί πιστεύετε ότι η κυβέρνηση στοχοποίησε την Χρυσή Αυγή;

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL


Παιδιά παίζουν στην Καμπούλ, σκαρφαλωμένα σε διάτρητο από σφαίρες ερείπιο.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου

Ποινικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία, εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις «τσέπες» τους, ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Διάλεξη για τη χρεοκοπία από το Γιώργο με είσοδο 400 δολάρια

Στην αρχή της περασμένης βδομάδας κόντεψε να τρελάνει τους δημοσιογράφους του Bloomberg λέγοντας στον «αέρα» του αμερικανικού δημοσιογραφικού δικτύου ότι η καλύτερη λύση στο δημοσιονομικό χάος που έχει δημιουργηθεί είναι να δοθεί φωνή στους Αμερικάνους πολίτες προτείνοντας μάλιστα δημοψήφισμα!

«ΟΜΗΡΟΙ» 15.000 ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ Αγόρασαν ομόλογα αξίας 100.000 ευρώ, έμειναν με 15.000 ευρώ!

Μηνύσεις κατά των τραπεζικών ιδρυμάτων που τους έπεισαν ότι τα ελληνικά ομόλογα ήταν η ασφαλέστερη επένδυση ετοιμάζουν οι μικροομολογιούχοι, που είδαν τις οικονομίες μίας ζωής να εξανεμίζονται εν μιά νυκτί, όταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Εννέα συλλήψεις σε ελέγχους σε δύο καταυλισμούς τσιγγάνων

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε συνοικισμούς και καταυλισμούς τσιγγάνων, στο Ζεφύρι και την Αυλίζα Αχαρνών. Ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 105 προσαγωγές.

Κρήτη: 118 άτομα με χειροπέδες μέσα σε ένα τριήμερο!

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης έκανε από τις 18 έως έως και τις 20 Οκτωβρίου, τριήμερο ειδικών αστυνομικών  δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Ρωσία: Εξι νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο

Έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στην νότια Ρωσία, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της τάξης, την ώρα που ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση.

Ερευνα για κύκλωμα εμπορίας βρεφών ζητά ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη

Να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης εξαφάνισης του παιδιού τους, καθώς πιστεύουν ότι έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας βρεφών, ζητά ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης Dna που έδειξε ότι η μικρή Μαρία που βρέθηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων δεν είναι δικό τους παιδί.

Νέο Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου μέσα από την φυλακή

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Εθνική εφημερίδα "Εμπρός" που κυκλοφορεί




"Την Τρίτη έγινε στην βουλή μία ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Δεν μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι όλα τα κόμματα από ΚΚΕ μέχρι ΑΝ.ΕΛ. και Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν κατά της Χρυσής Αυγής.

Συγκροτήθηκαν σε σώμα όλα τα Δ.Σ. των Σ.Πο.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Συγκροτήθηκαν σε σώμα όλα τα Δ.Σ. των Σ.Πο.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έπειτα απο τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 σε όλη την Ελλάδα. Οι θητείες των Δ.Σ. είναι τριετείς.
Τα νέα Δ.Σ. έχουν ως εξής:


Χρυσή Αυγή: "Θεατρινισμοί Σαμαρά για εσωτερική κατανάλωση"

Δελτίο τύπου
Ο Σαμαράς παίζει θέατρο για εσωτερική κατανάλωση. Έχει υποταχθεί απόλυτα στους διεθνείς τοκογλύφους και οδηγεί την χώρα στην καταστροφή.

«Καμία δαπάνη δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για το πρόγραμμα Εθνικό Ληξιαρχείο που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ»

·     
·    Απάντηση Κομισιόν προς Νίκο Χουντή

Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για το μικρό κορίτσι που «βρέθηκε» στον καταυλισμό Ρομά και για το απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς δήλωσης των γεννήσεων στην Ελλάδα, το πρόγραμμα «Εθνικό Ληξιαρχείο» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην «ψηφιοποίηση του μητρώου των πολιτών, τόσο σε επίπεδο δήμων, όσο και σε εθνικό επίπεδο», βρίσκεται ακόμη στο σημείο «μηδέν», αν και έχουν περάσει ήδη 4,5 χρόνια από την έγκρισή του!!

8 τροφές που απαγορεύεται να μπουν στην κατάψυξη

Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι εποχές της αφθονίας έχουν παρέλθει. Η άσκοπη υπερκατανάλωση, έχει ευτυχώς εγκαταλειφθεί προ πολλού. Πλέον ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε με μέτρο, ενώ είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις ποσότητες τροφίμων που προμηθευόμαστε. Αποκτάμε, δηλαδή, σταδιακά και κάποιες καλές συνήθειες.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Η κοροϊδία (μιας ακόμη Εξεταστικής) και η αμνησία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και ξαφνικά, τρικυμία εν ποτηρίω. 

Όχι επειδή δεν υπάρχει θέμα με την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Αλλά επειδή την προηγούμενη εβδομάδα προκλήθηκε μια εντελώς (κατά τη γνώμη μου σκόπιμα) αποσπασματική συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή μια «περιορισμένης ευθύνης» επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης



Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος,  στα πλαίσια της παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.    Πλήθος  πιστών είχε συγκεντρωθεί από το πρωί στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου και επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον αρχηγό της Ορθοδοξίας.

Νεκρός κυνηγός από τα πυρά του αδελφού του

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε το κυνήγι για μια παρέα πέντε ατόμων στην περιοχή Ασπριά, της ορεινής Ναυπακτίας, όταν ένας 24χρονος έπεσε νεκρός, από το όπλο του 26χρονου αδελφού του.

Οι νέες αλλαγές στο σύστημα συλλογής αποδείξεων

Νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει με την είσοδο του νέου έτους.

Οι συναλλασσόμενοι με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μέχρι και 40%. Αντιμέτωποι με το μέτρο βρίσκονται κυρίως γιατροί, νοσηλευτές, δικηγόροι. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.