Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια τμήματα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Τρία ορεινά χωριά σε ενεργειακό πείραμα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που φιλοδοξεί να καταστήσει πρότυπα της πράσινης ανάπτυξης τρία ορεινά χωριά της Βόρειας Ελλάδας, εξελίσσεται στον Ελαιώνα Σερρών, την Ελάτη Κοζάνης και τη Διποταμιά Καστοριάς.

Του Σταύρου Γιακουβή

Πύργος: Εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα

Tραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Πύργου, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com, ένας εργάτης στην προσπάθειά του να φτιάξει την γκαραζόπορτα εργοστασίου βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς η γκαραζόπορτα φέρεται να τον καταπλάκωσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Καμπάνα με έκπτωση σε συνταξιούχο εφοριακό

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε σε εφοριακό υπάλληλο, προϊσταμένη ελεγκτικού τμήματος, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί, το ποσό των 113.656,47 ευρώ, καθώς η προέλευση του ποσού αυτού δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά της και τις εμφανείς πηγές εισοδημάτων κατά την εννεατία 1995- 2004.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο.

Πλήθος πιστών υποδέχτηκε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκεπτόμενος τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης, όπου εγκαινίασε τον  σταθμό συσσιτίων με την επωνυμία «Σταθμός Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως  Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως.

10 τεχνολογίες που έχουν χαθεί στο χρόνο! Δείτε το βίντεο

Τεχνολογία που θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα,όμως έχουν χαθεί το πέρασμα του χρόνου...
H τεχνολογία του σήμερα,σίγουρα βρίσκεται στα πιο υψηλά επίπεδα που έχουμε δει,όμως στα αρχαία χρόνια, πολλοί πολιτισμοί ανέπτυξαν τη δική τους τεχνολογία για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα τους,όμως με την πάροδο των ετών, πολλοί πολιτισμοί και λαοί χάθηκαν και μαζί τους και τα μυστικά της τεχνολογίας τους...

Αγροτικές επιδοτήσεις στη χοάνη της "κακής" ATE

«Χέρι» στις κοινοτικές επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών βάζει ο εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας. Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτικό κόσμο καθώς η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην παρακράτηση του συνόλου των επιδοτήσεων για περισσότερους από 10.000 αγρότες, οφειλέτες της πρώην Αγροτικής, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: “Διώκομαι για τις Ιδέες μου από ένα ανθελληνικό καθεστώς”

Η συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Στόχος"
Ήταν ξημερώματα Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου όταν συνελήφθη ο Αρχηγός της "Χρυσής Αυγής", Νικόλαος Μιχαλολιάκος, σε μια πρωτοφανή πολιτική κίνηση για τα ελληνικά δημοκρατικά δεδομένα, όπως αρέσκονται να λένε οι κατοικοεδρεύοντες στον "ναό της δημοκρα­τίας". Ήταν πάλι ξημερώματα, της 3ης Οκτωβρίου όταν ο ανακριτής απο­φάσισε την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Προσφυγές συνταξιούχων για τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς

Με αιτήσεις συνταξιούχων που υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι περικοπές των συντάξεων τους (κυρίων και επικουρικών) και του εφάπαξ (που έγιναν στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας) θα ασχοληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα η νοτιοανατολική Αυστραλία, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια.

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: «ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΩΦΡΟΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Ποιος δεν συγκινείται και μόνο στο άκουσμα, ότι συνάνθρωπός μας, όπου "εκ χρόνων ικανών, ιμάτιον ουκ ενεδιδύσκετο και εν οικία ουκ έμενεν", να κάθεται σήμερα στα πόδια του Ιησού "ἱματισμένος καὶ σωφρονῶν"; ποιος δεν δακρύζει , βλέποντας τούτο τον άνθρωπο που "ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν ἀλλ' ἐν τοῖς μνήμασιν" ήρεμο και ήσυχο στα πόδια του Ιησού και εν μέσω των μαθητών Αυτού; Αλλά και πόσες απορίες και ερωτηματικά δεν προβάλλουν για την απότομη και απροσδόκητη αυτή μεταβολή του ανθρώπου "ὅς εἶχε δαιμόνια ἐκ χρόνων ἱκανῶν"...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την μήνι του προέδρου του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», προκάλεσε ο σεβασμιότατος Πειραιώς, κ Σεραφείμ, (Pire Mitropolit), ο οποίος προ ημερών διοργάνωσε στην μητρόπολη του ημερίδα με θέμα τους Πομάκους της δυτικής Θράκης, παρουσία και του υφυπουργού Εξωτερικών, κ Γεροντόπουλου.

Έρχεται “ψαλίδι” στους υψηλόμισθους του Δημοσίου – Απέτυχε το ενιαίο μισθολόγιο

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής η κυβέρνηση ομολογεί οτι το πείραμα του ενιαίου μισθολογίου απέτυχε παταγωδώς και προσανατολίζεται σε κούρεμα των υψηλότερων μισθών για να πριμοδοτήσει τους πιο χαμηλούς.

Ο ύπνος «καθαρίζει τον εγκέφαλο από τις τοξίνες»


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Ένας καλός ύπνος το βράδυ μπορεί όντως να καθαρίσει το μυαλό μας. Σε μελέτη με ποντίκια αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στη διάρκειά του ο εγκέφαλος απαλλάσσεται από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στη διάρκεια της ημέρας.

Νεκρός 49χρονος δρομέας στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη

Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, αφού ένας 49χρονος δρομέας άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άτυχος δρομέας «έφυγε» προδομένος από την καρδιά του, αφού ήδη είχε διανύσει περίπου 15 χιλιόμετρα.

Ο Ήλιος άρχισε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα


Ο Ήλιος άρχισε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα
Μέσα στις επόμενες ημέρες στον Ήλιο είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές εκλάμψεις, οι οποίες θα προκαλέσουν στη Γη μαγνητικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, ο κίνδυνος των ηλιακών εκλάμψεων θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα.

Μητσοτάκης: Περπάτημα, ωμά λαχανικά και καλός ύπνος τα μυστικά της μακροζωίας


Τα «μυστικά» της μακροζωίας αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έκλεισε χθες τα 95 του χρόνια, τονίζοντας ότι η διατροφή, η άσκηση, ο καλός ύπνος αλλά και το χαμόγελο, παίζουν καίριο ρόλο στο να είναι κανείς υγιής ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

Οι φωτογραφίες της ημέρας



EPA / RAINER JENSEN

Η πανσέληνος διακρίνεται πίσω από το άγαλμα της Νίκης (Goldelse), που βρίσκεται στην κορυφή της Στήλης της Νίκης στο Βερολίνο.