Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες με γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.

Συνδικαλιστές εμπόδισαν έλεγχο εφημερίας σε νοσοκομείο

Υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, «Το ΕΣΥ δεν θέλει τέτοιους ανθρώπους, δεν τους χρειάζεται και δεν τους θέλει».

Έλεγχο εφημερίας σε νοσοκομείο της Κέρκυρας εμπόδισαν συνδικαλιστές, γεγονός για το οποίο, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, θα γίνει ένορκη διοικητική εξέταση. Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι θα φύγουν από το ΕΣΥ.

Ποινή-σοκ: Ισόβια για πλαστά αγροτικά τιμολόγια 8,5 εκατ. ευρώ!

Ποινή δίχως προηγούμενο από το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας, το οποίο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5 εκατ. ευρώ και μεγάλης φοροδιαφυγής, με επίκεντρο τη Μεσσηνία. 

Φράγκος Φραγκούλης: Μόνο οι στρατηγοί του καναπέ φοβούνται


Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ βάζει, στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως «μόνο οι στρατηγοί του καναπέ φοβούνται», ενώ με αφορμή τις αντιρρήσεις για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ότι «παρέλαση σημαίνει πρώτα απ' όλα εκπαίδευση».

Αυτοί είναι οι μισθοί σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς

Στοιχεία για το μισθολογικό κόστος υπαλλήλων τους διαβίβασαν στη Βουλή 12 από τα 18 υπουργεία στα οποία είχε κατατεθεί ερώτηση.
Την ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ζητώντας από κάθε υπουργείο να απαντήσει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων που απασχολούνται αλλά και ποιος είναι ο μέσος μισθός στους φορείς, τους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται σε κάθε υπουργείο.

Δύο συλλήψεις «τσαντάκηδων» στη Θεσσαλονίκη

Για αρπαγές τσαντών από γυναίκες συνελήφθησαν ένας 30χρονος και μία 29χρονη το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι από τον Αύγουστο είχε διαπράξει 25 αρπαγές τσαντών και τρεις απόπειρες, φορώντας κράνη και επιβαίνοντας σε δίκυκλο.

ΕΛΤΑ Προσλήψεις διανομέων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Την πρόσληψη 16 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου μερικής απασχόλησης και για διάστημα οκτώ μηνών ανακοίνωσαν χθες τα ΕΛΤΑ.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Διαμάχη με το δασαρχείο για την απαγόρευση υλοτομίας

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται κάτοικοι ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Λαγκαδά μετά την απόφαση του οικείου δασαρχείου να απαγορεύσει την υλοτομία για τις ανάγκες θέρμανσης, που έχουν αυξηθεί εξαιτίας του υψηλού κόστους για την αγορά πετρελαίου.



Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο …ΣΥΡΙΖΑ

Η πιθανή άνοδος του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία θα απέφερε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε έναν από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους της εποχής μας –και όχι μόνον…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αυτοκτονία στη γέφυρα Ρίου: «Σας αγαπώ, δεν αντέχω άλλο», τα τελευταία λόγια του 29χρονου

Άκαρπες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 29χρονου που έπεσε το πρωί στη θάλασσα από την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Η Χρυσή Αυγή για την διακοπή χρηματοδότησής της

Δελτίο τύπου
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ξεσκέπασε από του βήματος της Βουλής συλλήβδην το κλεπτοκρατικό τόξο που προωθεί με μια φωτογραφική τροπολογία την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Ελεύθερο ίντερνετ για όλους


Ογδόντα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων κεντρικές πλατείες και χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος, επέλεξε ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει στην ανάπτυξη υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι οποίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν προς όλους τους πολίτες.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Την επόμενη Τρίτη η ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης

Την ερχόμενη Τρίτη, όπως συμφωνήθηκε πριν λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την αναστολή χρηματοπδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο ΟΙΝΟΣ, ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το κρασί έπαιξε τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση και ανάπτυξη του ελληνικού πνεύματος και, επειδή καλλιέργησε την ανταλλαγή απόψεων, έγινε εργαλείο αναζήτησης της ελευθερίας

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Δείτε πώς μια γυναίκα-αράχνη εξαπάτησε 27 άτομα στη Θεσσαλονίκη

Μία 47χρονη συνελήφθη εχθές το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενη ότι εξαπάτησε 27 ανυποψίαστα άτομα σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, αποκομίζοντας σε διάστημα δύο ετών συνολικά 86.000 ευρώ.

Η Κομισιόν «εκφράζει την μεγάλη ανησυχία» της για τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών από τις υπερβολικές ώρες εργασίας των γιατρών

· Νίκος Χουντής: «Αντί η Κομισιόν να εκφράζει ανησυχίες, να στείλει την ελληνική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»
· Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή 

«Η Κομισιόν «εκφράζει την μεγάλη ανησυχία» της για τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και των γιατρών από τις υπερβολικές ώρες εργασίας των γιατρών στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας».

Αθέμιτος ανταγωνισμός τα φωτοβολταϊκά στις κατοικίες

Οι επενδυτές σε μονάδες φωτοβολταϊκών τονίζουν ότι η ΔΕΗ πληρώνει άμεσα το ρεύμα που εισφέρουν οι μικρές οικιακές εγκαταστάσεις, στερώντας πόρους από τον δοκιμαζόμενο από την έλλειψη ρευστότητας ΛΑΓΗΕ

Εφυγε ο άρχοντας του Δισπηλιού

Δάσκαλος ώς το τέλος, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης πέθανε χθες και κηδεύεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 

Πριν από αρκετά χρόνια, πάνω από 10, και προτού γίνει η Εγνατία οδός, πηγαίναμε με τον Γιώργο Χουρμουζιάδη και ακόμη έναν συνάδελφο στο Δισπηλιό. Μας πήγαινε με το μικρό μπλε αυτοκίνητο που είχε τότε και οδηγούσε ο ίδιος.

Το 65% των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να στέλνει e-mail!

Χαμηλών προσόντων και χωρίς έστω τις απλές γνώσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν «Τα Νέα»

Οι παρελάσεις γίνονται για να ενώνουν. Όχι για να διχάζουν!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτή η φαρσοκωμωδία, βάσει της οποίας το ΠΑΣΟΚ υποδύεται συγχρόνως την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, πρέπει να λάβει τέλος.
Ως γνωστόν, υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Βάσει αυτής, το ένα κόμμα ανέλαβε την ευθύνη κάποιων υπουργείων και το άλλο την ευθύνη άλλων υπουργείων.

Περπατώντας στα μονοπάτια του Πηλίου

Εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορίας στο βουνό των Κενταύρων

Περπατώντας στα μονοπάτια του ΠηλίουΤο Πήλιο, πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου, υψώνεται επιβλητικό πάνω από την πόλη του Βόλου, ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος.

Κένταυροι έχουν περπατήσει στα δασωμένα μονοπάτια του, νύμφες έχουν δροσιστεί στα τρεχούμενα νερά του, πολεμιστές έχουν διαβεί τα τοξωτά γεφύρια του, ευσεβείς προσκυνητές έχουν αναζητήσει το Θείο μεγαλείο στην ασφαλή αγκαλιά του…

Ηράκλειο: Κτηνοτρόφοι ξυλοκόπησαν πέντε Πακιστανούς επειδή δεν πήγαν για δουλειά

Κακά ξεμπερδέματα είχε η συνεργασία δυο κτηνοτρόφων με πέντε Πακιστανούς εργάτες στη Μεσαρά Ηρακλείου που κατέληξε με ... κλωτσιές και μπουνιές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του prismanews.gr, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν οι πέντε αλλοδαποί αρνήθηκαν να δουλέψουν τόσο λόγω της αργίας που επέβαλλε η θρησκεία τους, όσο και για το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι τους χρωστούσαν μεροκάματο.

Κλειστή η Βασ. Όλγας από πτώση δέντρου!




Κλειστή είναι αυτή την ώρα οδός της Θεσσαλονίκης
λόγω δέντρου που έπεσε εξαιτίας του δυνατού αέρα.
Απότομα άλλαξε ο καιρός χτες το βράδυ, με τον
δυνατό αέρα να λυσομανάει. Αποτέλεσμα των
 δυνατών ανέμων ήταν η πτώση ενός δέντρου
που έκλεισε πριν λίγο την Βασ. Όλγας λίγο μετά
από το αστυνομικό τμήμα.

 

Κλέβουν τα εφάπαξ του Δημοσίου!

Πρόκειται για κανονική κλοπή και μάλιστα με την άδεια του ... νόμου! Αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η κίνηση του ταμείου Πρακαταθηκών και Δανείων του Δημοσίου να αρπάξει κυριολεκτικά τα 3/4 του εφάπαξ ενός συνταξιούχου παρά το γεγονός ότι πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του δανείου του!

Ασφαλιστικό: Οι αλλαγές πριν από τις... αλλαγές

Της Ρούλας Σαλούρου

Εν αναμονή της συγκρότησης σε σώμα, μιας ακόμα επιτροπής Σοφών για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και πιθανά, στην προσπάθεια του κράτους να καταβάλει απρόσκοπτα, τις έστω και μειωμένες συντάξεις, μέσα στο δύσκολο 2014, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που θεωρούνται σίγουρες.

Συναγερμός στο Λιμενικό: Θρίλερ με αυτοκτονία από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου, για τον εντοπισμό ενός νεαρού άνδρα που έπεσε λίγο μετά τις επτά το πρωί της Πέμπτης, από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Μερική έκλειψη Σελήνης αύριο

Στρέψτε τα μάτια σας στον ουρανό  κι αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν μπορεί να είστε τυχεροί και να απολαύσετε τη μερική έκλειψη της Σελήνης.  Η έκλειψη θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη, ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Ερώτηση στην βουλή του Νίκου Νικολόπουλου για το δάνειο του MEGA

Στην ερώτηση του ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:
"Δάνειο 10 εκατ. ευρώ που πήρε η πήγασος ανάβει φωτιές ! Πολύ θόρυβος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα για τα δάνεια, ύψος 1 0 εκατ. ευρώ που πήρε η Πήγασος η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα.

Λάος: Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται το αεροπορικό δυστύχημα με 49 νεκρούς

Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται το αεροπορικό δυστύχημα με αεροπλάνο του κρατικού αερομεταφορέα του Λάος Lao Airlines, το οποίο συνετρίβη χθες Τετάρτη στον ποταμό Μεκόνγκ, κοντά στην πόλη Πάξε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 49 επιβαίνοντες σε αυτό, ανάμεσά τους και υπήκοοι δέκα ξένων χωρών.

Συγχωνεύονται 60 ασφαλιστικοί κλάδοι – Νέες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ – Τι θα γίνει με τα ανεξάρτητα Ταμεία

- Οι ενιαίες εισφορές κόβουν τις συντάξεις  πρώην υπαλλήλων ΔΕΚΟ και Τραπεζών
- Μεγάλες μειώσεις στον ΟΑΕΕ  για να μην έρθει το “κραχ” στο ταμείο
- Πως θα εφαρμοστούν από το 2014 οι αυτόματες μειώσεις  20% στις συντάξεις.

Σκάνδαλο με τα εφάπαξ - Άλλαξαν σειρά για να μην έχουν μειώσεις – Υπάλληλοι ΔΕΚΟ πήραν εφάπαξ χωρίς μείωση

- Κάποιοι έχασαν ως και 35.000 ευρώ από το εφάπαξ χάνοντας τη σειρά τους

- Έρευνα σε 2.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ που ... ξαφνικά βγήκαν πρώτοι στη σειρά 

Μέγα σκάνδαλο με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται μετά από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.