Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτο: Ελέφαντας "φίλησε" νύφη την ώρα που παντρευόταν. Δείτε το βίντεο

Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη νύφη θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι οι φωτογραφίες του γάμου της είναι πρωτότυπες, αφού δεν είναι και πολύ συνηθισμένο ενώ μόλις έχεις παντρευτεί, φοράς το νυφικό σου και κρατάς και την ανθοδέσμη να βρίσκεσαι στο στόμα ενός ελέφαντα.

Συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου στις ΗΠΑ

Σε συμφωνία για το τερματισμό του δημοσιονομικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ κατέληξαν οι δημοκρατικοί και οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η διορία που είχαν για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους. Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα και στα δύο σώματα του Κογκρέσου για να επικυρωθεί, ενώ πρώτη αναμένεται να ψηφισεί η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Βρήκαν κομμάτι του μετεωρίτη που έπεσε σε επαρχία της Ρωσίας

Ενα κομμάτι από τον τεράστιο μετεωρίτη που εξερράγη πάνω από την επαρχία Τσελιαμπίνσκ, τον περασμένο Φεβρουάριο, βρήκαν και ανέλκυσαν Ρώσοι δύτες που εργάζονταν σε μια λίμνη της περιοχής.

«Ανατροπή» θέσεων και απόψεων. Δείτε το βίντεο




Ο καθηγητής Γ. Κατρούγκαλος έκανε χθες βράδυ στην “Ανατροπή” ένα πολύ γρήγορο σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας στην κοινωνία, δημιουργώντας εκνευρισμό και σπασμωδικές αντιδράσεις στους...αγαπητικούς του μνημονίου.

ΑΠΟΒΛΗΤΑ Συναγερμός στην εισαγγελία για τις διαρροές

Στο “μικροσκόπιο” του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης βρίσκονται από χθες οι μεταφορές αποβλήτων από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” προς τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και το λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη

Τέλος οι «δωρεάν» φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τέλος οι «δωρεάν» φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Της Ελένης Πετροπούλου
Τέλος οι “δωρεάν” φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καλεί τους φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και προειδοποιεί ότι δεν θα εξυπηρετεί από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εάν δεν αλλάξει στάση το υπουργείο Υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ Χωρίς μεσάζοντες αλλά με… “συμβόλαιο”

Στα “βαθιά νερά” της συμβολαιακής γεωργίας μπαίνει για πρώτη φορά φέτος το κίνημα “Χωρίς μεσάζοντες” της Κατερίνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας, που πρωτοστάτησε πανελλαδικά στη διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους αγρότες στους τελικούς καταναλωτές, ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία.

ΚΙΑ Χτύπησαν την πόρτα του 10.000 ανασφάλιστοι ασθενείς


“Πριν από έναν χρόνο ήμουν σχεδόν πεθαμένος. Έχω διαβήτη τύπου 1 και η ζωή μου εξαρτάται από την ινσουλίνη. Ως ανασφάλιστος όμως δεν μπορούσα να προμηθευτώ ούτε μία ένεση ινσουλίνης. Όταν με βρήκαν στο σπίτι μου, ήμουν ένα βήμα πριν το θάνατο. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης με έσωσε. Χάρη στους γιατρούς που το στελεχώνουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς, εγώ μπορώ να παίρνω τα φάρμακά μου, που κοστίζουν τουλάχιστον 150-200 ευρώ το μήνα, και να είμαι ζωντανός”.

Της Νικολέττας Μπούκα

Υπερβολική η φορολογία στα αγροτεμάχια τονίζουν 60 βουλευτές της ΝΔ

Υπερβολική η φορολογία στα αγροτεμάχια τονίζουν 60 βουλευτές της ΝΔ

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με «αβάσταχτες» και «άδικες» φορολογίες, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, 60 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Ιορδάνη Τζαμτζή.

“Ένοχος” εσχάτης προδοσίας - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΛΑΣΠΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΟΥΣ

«΄Εχετε στην εξουσία σας τους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που θα τους πάρετε τα πάντα. 'Ομως από την στιγμή που θα τους αφήσετε χωρίς τίποτε, τότε δεν έχετε τίποτε. Είναι ελεύθεροι».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Η Δημοκρατία δεν διώκει ιδέες διώκει πράξεις. Διαφώνησα με την άρση ασυλίας ενός μόνο βουλευτή"

Διευκρινιστικά, αναφορικά με την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε τα εξής:

Έβρος: Θανατώθηκαν 2.792 πρόβατα που προσβλήθηκαν από ευλογιά

Μέχρι στιγμής, από τις 16 Αυγούστου που εμφανίσθηκε το πρώτο κρούσμα της ζωονόσου, έχουν θανατωθεί 2.500 αιγοπρόβατα, σε 17 εκτροφές των περιοχών Διδυμότειχου και Ορεστιάδας, καθώς και 292 ζώα στην περιοχή Σουφλίου.

Νικολόπουλος: «Πολιτική η δίωξη του Ηλιόπουλου - Συγκινήθηκα όταν μίλησε για την κόρη του»

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη και του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου στη Βουλή, οι οποίοι τάχθησαν στο πλευρό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για την άρση της ασυλίας τους.

Το 72% των Αυστριακών λέει «όχι» σε ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Το 72% των Αυστριακών λέει «όχι» σε ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΚΟΠΙΑ

Την σαφή αρνητική στάση της πλειονότητας των Αυστριακών —και μάλιστα σε ποσοστό 72%- απέναντι στην προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη, ενόψει της παρουσίασης στις Βρυξέλλες, της ετήσιας Έκθεσης Προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σπάνιο ψάρι-τέρας ξεβράστηκε στις ακτές της Καλιφόρνια

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε χθες η Αμερικανίδα εκπαιδεύτρια ναυτικών επιστημών Τζάσμιν Σαντάνα όταν την ώρα που κολυμπούσε ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνια, αντίκρισε ένα ψάρι-κουπί μήκους 5,5 μέτρων!

"Απαράδεκτες συνθήκες στις σχολικές εγκαταστάσεις του Δρυμού Θεσσαλονίκης"

Ερώτηση στην βουλή της κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου -Πασχαλίδου 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 14/10/2013 στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Δρυμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, κατέρρευσε τμήμα της οροφής, στο χώρο της κεντρικής εισόδου. Το γεγονός συνέβη μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και τη συνακόλουθη αποχώρηση των μαθητών και αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υπήρξαν τραυματισμοί μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Για σκευωρία έκανε λόγο στην βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δελτίο τύπου 
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ξεσκεπάζει από του βήματος της Βουλής την πολιτική σκευωρία πίσω από την παράνομη δίωξη κατά του Αρχηγού και των βουλευτών του Εθνικιστικού Κινήματος.

Κ. Πουπάκης: Η καταπολέμηση της φτώχειας είναι κοινωνική και δημοκρατική επιταγή.

17 Οκτώβρη: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειαςκαι 1 στους 8 υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό όταν κάθε τρία δευτερόλεπτα ένα παιδί χάνει τη ζωή του εξαιτίας της ανέχειας.

Σε 15 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Κλείτορος

Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Βασίλης Κουρσαράκος, για παραποίηση και νόθευση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τεράστιο σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τσέπωμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από επιτήδειους... επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ημερήσιος» της Αχαΐας με τη σύμπραξη υπεργολάβων, οι επιστήμονες δρούσαν επί χρόνια, αναθέτοντας απευθείας δουλειές στους εαυτούς τους και μάλιστα για αλλότριους σκοπούς που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Πάτρας.

Ο βουλευτής Ιωάννης Λαγός απαντά στον κ. Δένδια μέσα από τον Κορυδαλλό?

Δελτίο τύπου
"Βγήκε, λοιπόν, ο μασόνος Δένδιας και αποφάσισε ότι δεν θα απαντάει στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής. Δεν θα απαντάει σε 460.000 Έλληνες. Γιατί; Γιατί έτσι «γουστάρει» δημοκρατικά και πολιτισμένα. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα αυτό; Κανείς. Το αποφάσισε μόνος του, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου.

Κωλυσιεργεί η Κομισιόν στη διερεύνηση της απαγωγής Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα από την Αθήνα που ξαφνικά βρέθηκε κρατούμενος στην αντιτρομοκρατική της Κωνσταντινούπολης

·  Ερώτηση καταγγελία του Ν. Χουντή

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα κ. Bulut Yayla που απήχθη από το κέντρο της Αθήνας και βρέθηκε κρατούμενος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επικοινωνήσει με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες προκειμένου να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες και στη συνέχεια, εάν το κρίνει σκόπιμο, θα συζητήσει το ζήτημα με τις ελληνικές αρχές».

10 από τα καλύτερα αξιοθέατα της Ευρώπης


10 από τα καλύτερα αξιοθέατα της ΕυρώπηςΜακριά από τουριστικές παγίδες, δημιουργήματα του ανθρώπου και της φύσης που επιβάλλεται να επισκεφθείτε. Η Ευρώπη είναι διάσημη για δεκάδες τουριστικά αξιοθέατα, αυτά για τα οποία την επισκέπτονται ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Όμως πίσω από τη βιτρίνα βρίσκονται δεκάδες άλλα εξίσου όμορφα.

Ο ΕΟΠΥΥ προτείνει και να αγοράζει και να παρέχει υπηρεσίες Υγείας


Αδωνις Γεωργιάδης: Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο

Της Φυντανίδου Έλενας

Τέσσερα βήματα για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ προτείνει ομάδα ειδικών, με τη συμμετοχή στελεχών του Οργανισμού και της Εθνική Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Η πρόταση, η οποία παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό σήμερα,  δεύτερη ημέρα από την έναρξη του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, διατήρηση του αυξημένου ρόλου του ΕΟΠΥΥ.

Όλα τα είχαμε, οι «πόλοι» μας έλειπαν…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πιθανότητα να συνεννοηθούν όλοι εκείνοι στους οποίους απευθύνουν το προσκλητήριό τους οι «58», δηλαδή στις δυνάμεις της «σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού». 

Σε νέες περιπέτειες όσοι τακτοποίησαν με το νόμο Παπακωνσταντίνου

Υπουργική απόφαση

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση με το νόμο Παπακωνσταντίνου.

200.00 ιδιοκτήτες αλλάζουν οικόπεδο υποχρεωτικά!

220.000 στρέμματα αλλάζουν χέρια. Οι ιδιοκτήτες γης μέσω οικοδομικών συνεταιρισμών υποχρεωτικά θα αλλάξουν τίτλους και θα λάβουν νέους για γη κοντά σε μικρά χωριά. Τουλάχιστον 200.000 είναι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που θα υποχρεωθούν να παραδώσουν τους τίτλους τους στο Δημόσιο καθώς είναι μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών οι εκτάσεις των οποίων είναι σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί δασική.

Πετρέλαιο θέρμανσης με «δώρα»

Σε... μπαράζ προσφορών έχουν επιδοθεί οι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, προσπαθώντας να... ζεστάνουν την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυθαίρετα: 300.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να μείνουνε εκτός ρύθμισης – Τι να δηλώσεις για να το σώσεις

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που μπήκε από χθες σε διαβούλευση όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μπαίνουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο φάκελο του ακινήτου τους “δελτίο δομικής τρωτότητας” του φέροντος οργανισμού ή μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτηρίου.

Ξυλοκόπησαν Ολλανδό διπλωμάτη στη Μόσχα

ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ
Θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε την Τρίτη στη Μόσχα, μία εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν απαίτησε συγγνώμη για την επίθεση εναντίον ενός ρώσου διπλωμάτη στην Ολλανδία.

Φονικό πέρασμα του τυφώνα Ουίφα στην Ιαπωνία

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 ΝΕΚΡΟΙ
Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Ουίφα από την Ιαπωνία.

Τουλάχιστον 13 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους στο μικρό ιαπωνικό νησί Οσίμα, νοτίως του Τόκιο, ενώ μια γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της στο δυτικό Τόκιο, έγινε σήμερα γνωστό από την τοπική αστυνομία.