Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια



Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.

Τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη στα νοσοκομεία της Αττικής

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν την Τετάρτη γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανογλείο, Αγ.Σάββας και Αττικόν, αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη

Ένα νέο φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου του προστάτη, πριν να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, κυκλοφορεί εδώ και περίπου έξι μήνες και στην Ελλάδα.

Της Νικολέττας Μπούκα

Από τη Θεσσαλονίκη στην… Αθήνα 15 νοσηλεύτριες του ΕΣΥ

Δεκαπέντε νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που καταργήθηκαν μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής.
Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι νοσηλεύτριες αυτές έχουν δύο επιλογές: ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Διαφορετικά, είναι αδύνατον με μισθό 800 ευρώ τον μήνα να συντηρούν δύο σπίτια.

Εισαγγελική έρευνα για τις μεταφορές μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα με τις μεταφορές μαθητών σε σχολεία του νομού.

Ποινικές ευθύνες στην ηγεσία του ΣΕΥΥΠ για “εξαφάνιση” πορίσματος


Ποινικές ευθύνες στην ηγεσία του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) ζήτησε να διερευνηθούν το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με αφορμή το κουκούλωμα πορίσματος-καταπέλτη, που αφορά σκανδαλώδεις προμήθειες στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Του Κώστα Καντούρη

Στην Κεντρική Μακεδονία για πολυήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αναχώρησε για το Άγιον Όρος, όπου θα παραστεί στον εορτασμό για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθω στο ελληνικό κράτος.

Αναδιανομή γης για 2.500 δικαιούχους

Στην καλλιέργεια κηπευτικών και άλλων προϊόντων, που ήδη παράγονται στην περιοχή τροφοδοτώντας μεγάλο μέρος της αγοράς της Θεσσαλονίκης, στρέφονται οι κάτοικοι των Βασιλικών, μετά την απόφαση του δήμου Θέρμης να προχωρήσει τον αναδασμό στο αγρόκτημα της περιοχής, έκτασης 9.500 στρεμμάτων.


Της Φανής Σοβιτσλή

Βαριά «καμπάνα» σε πρώην δημοτικούς συμβούλους στις Σέρρες

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος, επέβαλλε το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε επτά πρώην δημοτικούς συμβούλους του τέως δήμου Πετριτσίου στις Σέρρες.

Σημίτης: Χαιρετίζω την κίνηση των «58»

Θετικός εμφανίστηκε απέναντι στο κείμενο - μανιφέστο των 58 προσωπικοτήτων για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην πρώτη του, δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος.

Βιοκαύσιμο θέρμανσης από μαγειρικά έλαια σε σχολεία της Πάτρας

Βιοκαύσιμο θέρμανσης από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια προμηθεύονται σχολεία της Πάτρας, για να γεμίσουν τους καυστήρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμο Πατρέων βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, τα οποία μετατρέπονται, ύστερα από επεξεργασία, σε βιοκαύσιμο, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που υλοποιούν η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος.

Στους δρόμους βγαίνουν οι κτηνοτρόφοι

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή τους στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Πέμπτη στη Λάρισα.

ΒΒC: Η κρίση σκοτώνει τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα

Στην ελληνική μεσαία τάξη που έχει δεχθεί καίριο πλήγμα εξαιτίας της κρίσης είναι αφιερωμένο βίντεο του BBC στο οποίο μιλά ένας άστεγος που διαμένει σε καταφύγιο και βασίζεται στα γεύματα οργανώσεων για να επιβιώσει.

Η διαφθορά αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Εντονη ανησυχία προκαλούν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποθέσεις διαφθοράς, που αγγίζουν όλο και περισσότερα στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Η οργισμένη απάντηση του Πλούταρχου για τη λίστα του ΣΔΟΕ

Εκτός από το όνομα του τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου που φιγουράρει από τα πρώτα στη λίστα της φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές εντόπισαν και έναν πλαστικό χειρουργό και ένα δικηγόρο – βουλευτή, οι οποίοι ελέγχονται για φορολογικές παραλείψεις-παραβάσεις.

Μηχανή αναζήτησης ονόματι «Σπούτνικ» εγκαινιάζει η Ρωσία


Η ελεγχόμενη από το ρωσικό κράτος εταιρεία τηλεπικοινωνιών Rostelecom ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγκαινιάσει στις αρχές του 2014 μια νέα μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης με την ονομασία «Σπούτνικ».

"Ημέρα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας" στην Αιανή Κοζάνης

Η Λ΄ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής στο πλαίσιο της «Ημέρας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» οργανώνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 τη δράση:

«Ακολουθώντας το αρχαιολογικό εύρημα βήμα-βήμα»

Όλες οι εγκαταστάσεις της Λ΄ ΕΠΚΑ στην Αιανή θα είναι προσιτές στο κοινό από 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

Οζον και σωματίδια απειλούν το 90% των κατοίκων ευρωπαϊκών πόλεων

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Το 90% των κατοίκων των ευρωπαϊκών πόλεων εκτίθεται σε ρύπανση αιωρούμενων σωματιδίων, και ακόμη περισσότερο στο όζον, που ξεπερνά τα όρια που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος που εκπέμπει σήμα συναγερμού.

Θύμα οργανωμένης απαγωγής (;) η Μαντλίν

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Θύμα οργανωμένης απαγωγής ενδέχεται να έπεσε η μικρής Μαντλίν ΜακΚά, σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, πιστεύουν ότι ένας άνδρας που εθεάθη να μεταφέρει ένα παιδάκι λίγα μέτρα από το διαμέρισμα των γονιών του περίπου στις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας ήταν ο απαγωγέας της Μαντλίν.

Τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικος σε κώμα από αλκοόλ!

Δυόμιση χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από οξεία μέθη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ρέθυμνο, οι ιδιοκτήτες των μπαρ στην Κρήτη συνεχίζουν να χορηγούν οινοπνευματώδη ποτά σε ανήλικα παιδιά τα οποία καταλήγουν στο νοσοκομείο!

Η ασθενής μνήμη των «75»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από προτάσεις πάμε καλά. Κίνηση των 75, Κείμενο των 58 και πάει λέγοντας.
Οι μεν θεωρούν πως είναι δυνατόν να περισώσουν το ΠΑΣΟΚ εξωραΐζοντας τον Γ. Παπανδρέου και φθάνοντας στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για… ανατροπή του, οι δε θεωρούν πως η (χρεοκοπημένη) Ελλάς του 2013, είναι Ιταλία του 1995, όταν με το τρυκ της «Ελιάς», που γρήγορα έχασε τα φύλλα της, αλλά πρόλαβε να κυβερνήσει (λέμε τώρα), εμφανίστηκε επίπλαστα ενωμένη η ιταλική Κεντροαριστερά.

Κρήτη: Απόφαση - σταθμός για το ΙΚΑ για υπόθεση συνταξης νεκρής

Μια δικαστική απόφαση που θα αποτελέσει "μπούσουλα"  και για το ΙΚΑ κεντρικά, εξέδωσε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και αφορά στην περίπτωση ενός 44χρονου που αν και δικαιώθηκε πρωτόδικα για την είσπραξη της σύνταξης της θανούσης μητέρας του, το δικαστήριο έκρινε τελικά σε δεύτερο βαθμό, πως είχε δόλο και κακώς ελάμβανε από το λογαριασμό τα συγκεκριμένα χρήματα!

Νέο λίφτινγκ στον φόρο ακινήτων

Σε νέες αλλαγές στο παρά πέντε προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα επιβληθεί από το 2014, όπως προκύπτει από το σχέδιο που απέστειλε στην τρόικα.

Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ χτύπησε τις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, από το ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την περιοχή Μποχόλ στις Φιλιππίνες, στο κέντρο του αρχιπελάγους και κοντά στην τουριστική περιοχή Σεμπού.