Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ηλιοφάνεια με αραίες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με πιθανότητα μεμονωμένων τοπικών βροχών στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στη σύνταξη 1 εκατομμύριο γυναίκες 50-60 ετών – Οι κρυφές προϋποθέσεις για όλα τα Ταμεία

Σύνταξη σε ηλικίες 50 ως 60 ετών με μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις μπορούν να κατοχυρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες από το 1 και πλέον εκατομμύριο ασφαλισμένες στα ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες) ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕ) και ανεξάρτητα απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Ο ενωμένος ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη τους

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙ «ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ»

ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ & ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη του Χαράλαμπου Ζαπουνίδη, του Δημήτρη Ανδρεαδάκη, της Χριστίνας Τζιόβα, του Αναστάσιου Θέμελη, του Γιώργου Γκανάτσιου και του Κυριάκου Λαζαρίδη, των έξι παιδιών που δεν γύρισαν σπίτι τους από την εκδρομή που έκαναν για να δουν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό αλλά έφυγαν για τον ουρανό στις 4 Οκτωβρίου 1999.

Εξιχνιάστηκε ο τραυματισμός 23χρονου υπαλλήλου κλάμπ

Ένας 22χρονος ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου υπαλλήλου κλάμπ, η διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην οδό Υμηττού, στο Παγκράτι.

32χρονη γέννησε νικώντας σοβαρές ασθένειες


Ένα υγιέστατο κοριτσάκι κατάφερε να φέρει στον κόσμο μία 32χρονη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρότι η ίδια έπασχε από δύο εξαιρετικά σοβαρές ασθένειες.
Ειδικότερα από τα 15 της χρόνια η γυναίκα αυτή έπασχε από ερυθηματώδη λύκο, ενώ κατά τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, καθώς παράλληλα είχε παρουσιάσει και νεφρική ανεπάρκεια.

Αναθεωρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τα απόβλητα και τις εκπομπές CO2

ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ Ο Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Τις ελληνικές θέσεις γύρω από τα θέματα της αναθεώρησης του Κανονισμού Μεταφοράς Αποβλήτων, της αναθεώρησης του Κανονισμού για τις Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα από τα αυτοκίνητα και τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία των διεθνών διαπραγματεύσεων για την κλιματική αλλαγή, με στόχο τη διαμόρφωση κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέπτυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στο σημερινό συμβούλιο υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Οι έξι προτάσεις για τον ανασχεδιασμό της πλατείας Ελευθερίας

Η ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας της και η παράλληλη απόδοσή της στους πολίτες ως ανοικτού χώρου αναψυχής αποτέλεσαν δύο από τους κεντρικούς στόχους του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης για τον ανασχεδιασμό της πλατείας Ελευθερίας.

ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΖΟΥΚΑ

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ Τσουνάμι οι αιτήσεις των δανειοληπτών στο ειρηνοδικείο

Με καταιγιστικούς ρυθμούς κατατίθενται πλέον οι αιτήσεις οφειλετών σε τράπεζες για να ενταχθούν στο καθεστώς των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Του Κώστα Καντούρη

Ταυτοποίησαν τον Μαζιώτη στη ληστεία της Εθνικής στα Μέθανα

Ο φυγόποινος Νίκος Μαζιώτης ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λέια 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.

Σε καθεστώς ρύθμισης 49.774 οφειλέτες στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Σε καθεστώς ρύθμισης βρίσκονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 49.774 από τους περίπου 350.000 οφειλέτες, με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλών άνω των 2.000.000.000 ευρώ.
Εξάλλου, από την έναρξη των διατάξεων ρυθμίσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ και μέχρι 10.09.2013, έχουν υποβληθεί 3.466 αιτήσεις στην πάγια ρύθμιση και 8.645 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση «νέας αρχής».

Ταϊλάνδη. Τέτοιου είδους παρκάρισμα πληρώνεται ακριβά και αν είσαι μεθυσμένος ακόμα ποιο ακριβά

Περισσότερα πατήστε εδώ


Πρόταση-σοκ του ΔΝΤ: Εφάπαξ «φόρος» 10% στις αποταμιεύσεις

Για να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους...

Κωστής Πλάντζος

Η ιδέα ήταν καλά κρυμμένη στην ίδια έκθεση του διεθνούς οργανισμού που προέβλεπε δημοσιονομικό κενό 6,5 δισ. για τη χώρα μαςΈντονες συζητήσεις αρχίζει να προκαλεί η πρόταση-σοκ τεχνοκρατών του ΔΝΤ, η οποία ήταν καλά κρυμμένη στην ίδια έκθεση του διεθνούς οργανισμού που προέβλεπε δημοσιονομικό κενό 6,5 δισ. για τη χώρα μας. Τι προβλέπει η ιδέα αυτή; Να επιβληθεί εφάπαξ φόρος κεφαλαίου 10% στους ιδιώτες, ώστε να επανέλθουν τα κράτη στα επίπδα χρέους του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η οικονομική κρίση.

Φοροδιαφυγή - μαμούθ 2,7 εκατ. ευρώ από πασίγνωστο τραγουδιστή

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ βρίσκεται γνωστός τραγουδιστής για φοροδιαφυγή - μαμούθ που ξεπερνά τα 2,7 εκατ. ευρώ. Ελέγχονται επίσης ένας πλαστικός χειρουργός καθώς και ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Χαλκιδική: Ελεύθεροι δύο από τους προφυλακισμένους για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά από 6 μήνες με αυτεπάγγελτη διαδικασία μετά από απόφαση του τριμελούς συμβουλίου πλημμελειοδικών, χωρίς χρηματική εγγύηση αλλά με περιοριστικούς όρους οι δύο από τους τέσσερις προφυλακισμένους για την εμπρηστική επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Σταθερά πρώτη η Ελλάδα στα πρόστιμα που επιβάλλει η Κομισιόν για κακή εφαρμογή της ΚΑΠ!


  • Από το 2007 μέχρι σήμερα μας έχουν επιβληθεί 1,3 δις ευρώ, δηλαδή το 26,8% των συνολικών προστίμων για τις 27 χώρες της ΕΕ !
  • Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Σχεδόν 1,3 δις ευρώ - περισσότερα από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ - έχει κληθεί να επιστρέψει στα Ταμεία της ΕΕ η Ελλάδα από το 2007 έως σήμερα, λόγω κακής εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Η Χρυσή Αυγή: "Η σκευωρία έχει καταπέσει"

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής: "Η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής έχει καταπέσει. Δεν υπάρχουν ούτε τανκς, ούτε γιάφκες με όπλα, ούτε 700 υπάλληλοι, ούτε μαύρα ταμεία. Υπάρχει μόνο η εντολή των διεθνών τοκογλύφων για πολιτική δίωξη εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε μετανάστες

Σε απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών διαμονής προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με το νέο Μεταναστευτικό Κώδικα που παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα.
Ο νέος κώδικας προβλέπει τη μείωση κατά 20 των απαραίτητων δικαιολογητικών και σε 19 από 50 των κατηγοριών αδειών διαμονής.

Ασπίδα Σαμαρά σε Στουρνάρα

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Φρένο στα σενάρια και στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα, μέσω δημοσιευμάτων σε μερίδα του Τύπου, περί δήθεν προβλημάτων στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών βάζει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στο ΙΚΑ πάνω από 365.000 ευρώ

Από έλεγχο που έγινε σε σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ πρόεκυψε πως τα δύο κόμματα, μόνο σε τρεις μήνες, χρωστάνε εισφορές που συνολικά ξεπερνούν τα 365.000 ευρώ.
Προσέξτε τώρα τη μεθόδευση που έγινε σε ένα θέμα το οποίο είναι ποινικό αδίκημα.

Βγήκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Σ.Πο.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Όλα τα αποτελέσματα!




Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές των Περιφερειακών συμβουλίων των Συνδέσμων Ποντιακών Σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Εδεσαν νεαρή σε κυπαρίσσι μέσα σε νεκροταφείο


ΦΡΑΓΚΑΒΙΛΑ, ΗΛΕΙΑ
«Σημεία και τέρατα» συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο νεκροταφείο που βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς στην περιοχή της Αμαλιάδας.

ΕΛΣΤΑΤ: Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ακόμη μια σοβαρή εκκρεμότητα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων, μοιραίο ήταν να διαλάθει της προσοχής μας ένα ακόμη κεφάλαιο από το μυθιστόρημα της ΕΛΣΤΑΤ.
Και όμως. Την ώρα που κάποιοι ασκούσαν κριτική στη Δικαιοσύνη για τις αποφυλακίσεις των τριών Καμπαλέρος της Χρυσής Αυγής (μπερδεύοντας τον Ποινικό Κώδικα με την Ποινική Δικονομία), η ΕΛΣΤΑΤ – πάντα… πρωτοπόρα, ως γνωστόν - είχε ήδη προηγηθεί.

ΟΑΕΔ: 100.000 αιτήσεις για 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Πλήρως ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας και της ανάγκης που υπάρχει για δουλειά στη σκιά της υψηλής ανεργίας αποτελούν τα στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν για τα προγράμματα κοινωφελής εργασίας μέσω ΟΑΕΔ.

Ξεκινά η μάχη για τις εργολαβίες ύψους 1,5 δισ. ευρώ του TAP


Ξεκινά η μάχη για τις εργολαβίες ύψους 1,5 δισ. ευρώ του TAP

Του Γιώργου Φιντικάκη

Ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι όπως ο λιβανέζικος Consolidated Contractors Corp (CCC), ο κυπριακών συμφερόντων J&P, καθώς και όλοι οι ισχυροί ελληνικοί, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τις τέσσερις -σύμφωνα με πληροφορίες- μεγάλες εργολαβίες που θα προκηρύξει η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Νέος καυγάς Ευρωπαίων – ΔΝΤ για την Ελλάδα! Άσμουσεν: Μιλάτε για τα λεφτά των άλλων!

Πραγματικό... ξεκατίνιασμα στην πλάτη της Ελλάδας έγινε στη σύνοδο του Δ.Ν.Τ.  και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε ξανά κούρεμα, με τον Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της ΕΚΤ, να της «απαντά» πως λογαριάζει με τα λεφτά των άλλων!

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο συγγραφέας Όσκαρ Ιχουέλος

Ο κουβανικής καταγωγής αμερικανός συγγραφέας Όσκαρ Ιχουέλος, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το best- seller μυθιστόρημα του «The Mambo Kings Play Songs of Love», πέθανε σε ηλικία 62 ετών ανέφεραν την Κυριακή οι New York Times.

Κολομβία: 11 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΝΤΕΓΙΝ
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας από την κατάρρευση ενός τμήματος- του πύργου 6- ενός πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύνταξη με 15 χρόνια δουλειάς!

Κι όμως υπάρχει τρόπος για να βγει κάποιος στη σύνταξη με μόλις 15 χρόνια εργασία ή για την ακρίβεια με 4.500 ημέρες εργασίας, τα παλιά ένσημα δηλαδή. Τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις ανά Ασφαλιστικό Ταμείο διαφέρουν. Ειδικά τα όρια ηλικίας είναι αυτά που καθορίζουν το πως και το πότε.

«Εφυγε» ο Φίλιππος Συρίγος

«Εφυγε» ο Φίλιππος Συρίγος
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 65 ΕΤΩΝ
Εφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 65 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος, Φίλιππος Συρίγος, νικημένος από τον καρκίνο.

Ισχυρός σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Κρήτη. Δείτε το βίντεο



Flashnews.gr - 


Σαντορίνη: Ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο αλιευτικό

Ενημερώθηκε, το πρωί της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Θήρας, για περιστατικό εντοπισμού 87χρονου άνδρα ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του ενώ αλίευε με κωπήλατη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Καμαριού στη Θήρα.