Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Δεσμώτης της χλιδής

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ 

Ο πολιτικός με την ταπεινή καταγωγή, που παρ' ολίγον να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, κατέληξε -μέσα από μια πορεία προκλητικά πολυτελούς βίου και αλαζονείας- να αναδειχθεί με δικαστική βούλα σε «εθνικό μιζαδόρο», δικαιώνοντας την προφητική -όπως αποδεικνύεται- ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου για τον «ωραίο Μπρούμελ» του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ

Γενική πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα

Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανότητα μεμονωμένων τοπικών βροχών το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

Β. ΕΛΛΑΔΑ «Θερίζει» το AIDS στις νέες ηλικίες

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει το AIDS σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα καταγράφεται θεαματική αύξηση των νέων περιπτώσεων HIV λοίμωξης, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Με το Άγιον Όρος ανοίγει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για την ειδική τελετή υποδοχής του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κεντρική Μακεδονία.

Της Μαριάνας Παπαδάκη

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Φέσι 70 εκατ. ευρώ από εταιρείες και πολίτες

Βρόχο για δήμο και δημότες αποτελούν οι υπέρογκες οφειλές των περίπου 70 εκατ. ευρώ προς το δήμο Θεσσαλονίκης, που έχουν συσσωρευτεί από διάφορες μεγάλες εταιρείες, από καταστηματάρχες αλλά και από δεκάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, που μπορεί να χρωστούν από μηδαμινά έως και αστρονομικά ποσά, τα οποία υπερβαίνουν και το 1 εκατομμύριο.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΝΔ: Μόνο το δυναμικό των αρμάτων της Θεσσαλονίκης στην παρέλαση

«Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων».

Απολογισμός και δήλωση μη υποψηφιότητας του Δ. Γαλαμάτη

Ο δήμαρχος Βόλβης παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του και ανακοινώσε ότι δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης στο δημοτικό κατάστημα Σταυρού, σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, από την έναρξη της θητείας του,  το 2011 έως σήμερα.

Εφυγαν άλλα 145.000 ραβασάκια της Εφορίας

Τη 14η σειρά 145.822 εκκαθαριστικών σημειωμάτων, απέστειλε η Γενική Γραματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στους φορολογούμενους. Με αυτήν ολοκληρώνεται η εκκαθάριση όλων των εμπρόθεσμων δηλώσεων, καθώς και των χρεωστικών δηλώσεων, που επανελέγχονται, αλλά οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν προσέλθει ακόμη στις ΔΟΥ.

Ινδία: 89 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου πηγαίνοντας να προσκυνήσουν

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κοντά σε έναν ινδουιστικό ναό στο κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας Μάντια Πραντές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν για κοινωνική θύελλα από τα σχολεία

Κάποιοι έλεγαν ότι θα ξεσηκωθεί μια κοινωνική θύελλα από τα σχολεία φέτος και ευτυχώς, διαψεύστηκαν, διότι κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα σχολεία και την ελληνική νεολαία ως ομήρους, προκειμένου να πετύχει τα δικά του πολιτικά μικροκομματικά οφέλη» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας,  φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σελίδα του ΑΣΕΠ τα ονόματα των «διαθέσιμων» στην Υγεία

ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ είναι ήδη αναρτημένα τα ονόματα των «διαθέσιμων» εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβουν όλοι τα νέα τους καθήκοντα.

Οι 22 αλλαγές στο ασφαλιστικό σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ

Ποιες είναι όλες οι ανατροπές του 2014 για τα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και οι παρεμβάσεις που προωθούνται για τη βιωσιμότητα τους. Διαβάστε αναλυτικά

Βγάζουν τον ΟΣΕ από τις "ράγες"

Συζητήσεις υψηλής έντασης γίνονται το τελευταίο διάστημα και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης έχει επισημάνει εδώ και καιρό τις αντιφάσεις που υπάρχουν μεταξύ των θέσεων που εκφράζουν οι ίδιοι οι δανειστές της χώρας.


Θεσσαλονίκη: Γέμισε το ντεπόζιτο του Ι.Χ κι έφυγε χωρίς να πληρώσει

Δεν φαντάστηκε, όμως, ότι ο πελάτης δεν είχε σκοπό να πληρώσει.
 Μάταια περίμενε να πληρωθεί όταν γέμισε το ρεζερβουάρ στο βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης και ο δείκτης «έγραψε» 104,01 ευρώ. 
Ο οδηγός προσποιήθηκε ότι θα έπαιρνε το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι, αλλά έβαλε μπροστά τη μηχανή του Ι.Χ. και έγινε καπνός.

Σε διαδικασία εξόδου από το Μνημόνιο η Ιρλανδία

Εως τα μέσα Δεκεμβρίου υπολογίζεται η έξοδος της Ιρλανδίας από το πακέτο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι.

Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Περού: Πενήντα νεκροί από πτώση φορτηγού σε χαράδρα

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περουβιανές Άνδεις από την ανατροπή και πτώση ενός φορτηγού αυτοκινήτου σε χαράδρα βάθους 300 μέτρων έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Το θαύμα των Άνδεων: 41 χρόνια μετά



Είναι φθινόπωρο του 1972. Η ομάδα ράγκμπι OldChristians, από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης μεταβαίνει αεροπορικώς στο Σαντιάγκο της Χιλής για φιλικό αγώνα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συμβεί σ’αυτό το ταξίδι...

Φλόγα φυσικού αερίου έκαψε 7.500 ωδικά πτηνά


Πάνω από 7.500 ωδικά πτηνά πέθαναν την περασμένη εβδομάδα ενώ πετούσαν πάνω από μια γιγάντια φλόγα φυσικού αερίου στην πόλη του Αγίου Ιωάννη, στο Νέο Μπράνσγουικ στον Καναδά.

Την Τρίτη η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 65.000 κτηνοτρόφους

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε συνολικά 65.000 κτηνοτρόφους.

Προϊστορικό ψάρι με «ανθρώπινο πρόσωπο» βρέθηκε στην Κίνα

Διεθνής ομάδα επιστημόνων στην Κίνα ανακάλυψε το αρχαιότερο πλάσμα με ευδιάκριτο πρόσωπο που έζησε στη Γη.

Πρόκειται για ένα ψάρι ηλικίας 419 εκατομμυρίων ετών, το οποίο εκτιμάται ότι αποτελεί τον χαμένο σύνδεσμο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των σπονδυλωτών ζώων.

Συνελήφθη για βιασμό και δολοφονία 4χρονης 22 χρόνια μετά

ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ
Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε τετράχρονο κοριτσάκι που είχε βρεθεί νεκρό σε ψυγείο πριν από 22 χρόνια, προχώρησε το Σάββατο η αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Αρχίζει από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος που χορηγείται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.