Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές, περιμένουμε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ζημιές και κατολισθήσεις από το μεγάλο σεισμό στην Κρήτη

Ζημιές και κατολισθήσεις από το μεγάλο σεισμό στην Κρήτη
6,2 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.11 το απόγευμα στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο χαρακτηρίζει τη δόνηση «σφοδρή».

Στο έλεος του κυκλώνα Φαϊλίν η Ινδία

Ο κυκλώνας Φαϊλίν έφθασε στη στεριά του κρατιδίου Ορίσα της νοτιοανατολικής Ινδίας, προκαλώντας σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις που ξερίζωσαν δέντρα και ηλεκτρικές γραμμές.

Έπεσε σε ΙΧ από το μπαλκόνι μετά τον σεισμό



Ένας εργάτης τραυματίστηκε ελαφρά μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων. Ο εργάτης πήδηξε από τον πρώτο όροφο με συνέπεια να πέσει πάνω στο σταθευμένο αυτοκίνητο που βλέπετε και να τραυματιστεί ελαφρά.

Κρήτη: Ο σεισμός των 6,3R έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους

Οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι μέσα από τα σπίτια τους και από τα καταστήματα αφού ο σεισμός ήταν ιδιαιτέρος δυνατός. Σε συνομιλία του protothema με τον δημοσιογράφο Κώστα Βεζυράκη που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο στο Ηράκλειο η εικόνα που μας μετέφερε είναι ότι ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έτρεχε προς τις εξόδους του εμπορικού κέντρου. Όλοι οι κάτοκοι βγήκαν απο τα σπίτια τους. 

ΒΙΠΕ Σίνδου Αποθήκευση χωρίς άδεια επικίνδυνων και τοξικών υλικών

Κλίμα ανησυχίας προκαλεί το θέμα των αδειοδοτήσεων και ασφάλειας των μεταφορών μεταλλευτικών φορτίων της «Ελληνικός Χρυσός» από τις εγκαταστάσεις του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από όπου διακινούνται προς την Κίνα και άλλες χώρες.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΠΙΕΡΙΑ Τρέχουν για την Κατερίνη

Πέρυσι έτρεξαν 410 άτομα. Αύριο το πρωί περισσότεροι από 600 δρομείς διαφόρων ηλικιών δίνουν ραντεβού στη Νεοκαισάρεια Πιερίας, για να τρέξουν μία διαδρομή μήκους 8 χιλιομέτρων, μέχρι την κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το φόρο στα ακίνητα


ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ
Το σχέδιο για το ενιαίο φόρο ακινήτων διορθώνει ξανά το υπουργείο Οικονομικών. Οι συντελεστές με βάση τους οποίους θα υπολογιστεί ο νέος φόρος σε όλα τα ακίνητα από το 2014 βελτιώνονται ώστε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις κυρίως για τους φορολογούμενους που κατέχουν οικόπεδα που βρίσκονται εντός οικισμών, αγροτεμάχια και κτίσματα αγροτικής χρήσης.

Απουσιολόγιο για δάσκάλους και καθηγητές


ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΤην απαρέγκλιτη εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών επιχειρεί να εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας. Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπεται η τήρηση απουσιολογίου για τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Σήμερα ο "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ" στα περίπτερα

 Με έντεκα ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το 2ο τεύχος του «Δικεφάλου»  Σήμερα Σάββατο.

1. Συνέντευξη Κώστας Νεστορίδης
2. Συνέντευξη Γιώργος Κατίδης
3. Αφιέρωμα στο Γιώργο Αμερικάνο
4. Κοινή συνέντευξη των παιχτών χάντμπολ Τσαούση και Παπαδόπουλου
5. Συνέντευξη του προπονητή μπάσκετ της ΑΕΚ Βαγγέλη Ζιάγκο

ΤΑΙΠΕΔ: Τρία επενδυτικά σχήματα για πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων

Τρία επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προσφορές για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.

Ελλάδα - Σλοβακία 1-0

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε τη Σλοβακία απόψε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με απίστευτο αυτογκολ του Σκρτσελ στο 44ο λεπτό, στον πρότελευταίο αγώνα του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του μουντιάλ της Βραζιλίας.