Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Καλό και ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013. Λίγες βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στον Ιβάν Σαββίδη το «Μακεδονία Παλλάς» για 30 χρόνια

Ο Ιβάν Σαββίδης, με την εταιρεία LLC Atlantis Pak, σε συνεργασία με τον όμιλο Aldemar, αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς», με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ.

Καλούνται 54 κάτοικοι ως ύποπτοι για επεισόδια στις Σκουριές

Η Αστυνομία κάλεσε σήμερα άλλους 54 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης κ.ά.

Επιστρέφουν στις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα τμήματα

Έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια, τα μηχανοκίνητα τμήματα καθώς και τα αεροπορικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων θα πλαισιώσουν και πάλι τα πεζοπόρα τμήματα στις παρελάσεις, αρχής γενομένης από την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, από το ΓΕΕΘΑ.

Aυτός είναι ο αστεροειδής που θα χτυπήσει τη Γη

Περισσότεροι από 10.000 κομήτες και αστεροειδείς που πλησιάζουν τη Γη σε «σχετικά κοντινή» απόσταση 45 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ωστόσο μόνο 1.000 από αυτούς είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Στις φυλακές ο "εγκέφαλος" των διακινητών


Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης 51χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε εμπόριο ψυχών, στοιβάζοντας μετανάστες σε κρύπτες-κλουβιά τουριστικού λεωφορείου, προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία.

Του Κώστα Καντούρη

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΓΣΕΕ

"Τρισήμιση χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι της χώρας μας όπως και όλοι οι πολίτες δοκιμάζονται και χειμάζονται από τη ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ πολιτική λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης η οποία παράγεται από την εφαρμογή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.
Τρεις κυβερνήσεις, Τρία χρόνια, ίδια πολιτική…

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ


με νωπά τα σημάδια της επίθεσης
με νωπά τα σημάδια της επίθεσης

     Έκλεισε ένας χρόνος από την απόπειρα δολοφονίας κατά της 16χρονης Malala Yousafzai στο Πακιστάν από σκοταδιστικούς κύκλους γιατί υπερασπίστηκε το αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση και τη παιδεία και για τις κοπέλες.

Συγγνώμη, αλλά γιατί δεν υπάρχουν Ισπανοί χρυσαυγίτες;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή αρκετοί είναι στη χώρα μας αυτοί που επιμένουν είτε να στρουθοκαμηλίζουν, είτε να εκμεταλλεύονται πολιτικά την κρίση προσφέροντας πολιτική νομιμοποίηση στη Χρυσή Αυγή (και άφεση αμαρτιών στους ψηφοφόρους της), ας ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η καθολική ισπανική ΜΚΟ Caritas.

To τελικό σχέδιο για τον φόρο ακινήτων

Ενα βήμα πριν από τη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησαν και στις ειδικές διατάξεις του.

Σεισμική δόνηση 4,4 βόρεια της λίμνης Βόλβης


Πλούτισε βάζοντας τα ανήλικα παιδιά της να ζητιανεύουν στην Ερμού -Eίχε πέντε βιβλιάρια

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας μία 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία εξωθούσε κατ' εξακολούθηση τα τρία ανήλικα παιδιά της σε επαιτεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συλληφθείσα τον τελευταίο μήνα αφού εφοδίαζε τα τρία παιδιά της, ηλικίας 12, 13 και 14 ετών, με μουσικό όργανο, τα εξωθούσε σε επαιτεία στην οδό Ερμού.

Δέκα νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νοσοκομείο στη νότια Ιαπωνία, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Τα θύματα στην ορθοπεδική κλινική Φουκουόκα, πιστεύεται ότι είναι οχτώ ασθενείς και δύο μέλη του προσωπικού. Πέντε ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, ανέφερε το πρακτορείο Ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο δηλώσεις των τοπικών αρχών.
Όταν ξέσπασε η φωτιά, συνολικά 17 άνθρωποι βρίσκονταν εντός του τετραώροφου κτιρίου. Δύο εξ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν.
Σύμφωνα με τις αρχές, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 02:20 (τοπική ώρα), ενώ όταν κατέφθασαν τα πυροσβεστικά συνεργεία η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί. Τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα.
Όπως αναφέρει το Kyodo, η πυρκαγιά ξέσπασε σε μία μονάδα θεραπείας στο ισόγειο του κτιρίου.

newsbomb.gr