Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα , περιμένουμε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτιες περιοχές της Δ. Ελλάδας θα είναι τοπικά έντονα, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ και ο χαρακτηρισμός του κόμματος αυτού ως εγκληματικής οργάνωσης σε καμμία περίπτωση δεν καλύπτει ένα σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στην χώρα και το οποίο συνοδεύεται από ένα μόνιμο αντιφιλελεύθερο μένος.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

NSA: Νέα συνταρακτική αποκάλυψη για το μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης απλών πολιτών!

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – National Security Agency) διεξήγαγε μεταξύ του 2010 και 2011 ένα μυστικό πρόγραμμα σε πιλοτική βάση με στόχο τον έλεγχο των διαδικασιών συλλογής μαζικών δεδομένων:

Κατακεραύνωσε την εκκλησία των Σκοπίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εκτενείς αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αλλά και αμηχανία προκάλεσαν οι αναφορές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για τις πιέσεις που δέχονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, αλλά και λόγω της αδιάλλακτης στάσης της εργοδοσίας που δεν δίνει κανένα στοιχεία για το μέλλον της επιχείρησης, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών, Κώστας Γαβριηλίδης.

Επανακατέθηκε στο ΣτΕ το διάταγμα για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών

Σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ έχει μετατραπεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων, καθώς για τρίτη φορά ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος το κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Εφέτη ειδικό ανακριτή ζητά για τις Σκουριές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης, για να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερέυνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός", τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί με την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί με την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή
ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 1/1/2014
Την πλήρη αντίθεσή του στην προετοιμαζόμενη διαδικασία επιβάρυνσης των ασφαλισμένων κατά ένα ευρώ ανά συνταγή, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Δίωξη στον συνδικαλιστή που ζήτησε «μίζα» 50.000 ευρώ

Δίωξη για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», Βασίλη Κονιαδίτη, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 50.000 ευρώ, τα οποία φέρεται να είχε ζητήσει και λάβει από τη διοικήτρια του νοσοκομείου, προκειμένου να σταματήσει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις.

ΜΕΤΡΟ Ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία των αρχαίων


Δεκάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων αρχαιολόγοι, πολιτικοί και άλλοι φορείς, ενώθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον πολυσυζητημένο σταθμό μετρό της Βενιζέλου, εκφράζοντας το ηχηρό σύνθημα να παραμείνουν τα αρχαία του μετρό της Θεσσαλονίκης στη θέση τους και να μην αποξηλωθούν.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Νέα εμπλοκή στη δίκη για τις υπερβάσεις

Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε χθες στη δίκη για τις υπερβάσεις στην κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου, αυτή τη φορά λόγω… έλλειψης μαρτύρων κατηγορίας.

Του Κώστα Καντούρη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ Στο εδώλιο Εφραίμ, Αρσένιος και άλλοι 12

Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών παραπέμπεται ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, καθώς και δώδεκα ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των “ιερών ανταλλαγών” της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών με το δημόσιο.

Συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ η οδηγία για την Εκτίμηση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Νίκος Χουντής: Η κοινωνικοοικονομική συγκυρία να μην αποτελέσει άλλοθι για την αποδυνάμωση της οδηγίας.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο για την αναθεώρηση της οδηγίας σχετικά με την εκτίμηση ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, ως συντάκτης γνωμοδότησης εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών του ΕΚ.

Στις 30 Οκτωβρίου η χορήγηση του επιδόματος αεροθεραπείας

Το επίδομα αεροθεραπείας, ποσού 200 ευρώ, για το έτος 2013, σύμφωνα με σημερινή εγκύκλιο του ΙΚΑ θα χορηγηθεί στους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, οι οποίοι έχουν αναγγελθεί μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 στη μηχανογράφηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στις 30/10/2013 μαζί με τη σύνταξη του Νοεμβρίου και θα πιστωθεί στη σύνταξή τους.

9.690 δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν το βοήθημα

Τυχεροί είναι 9.690 δημόσιοι υπάλληλοι που θα προλάβουν να πάρουν το εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αποφύγουν τις νέες μειώσεις.

Μια νεκρή και τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην Κάτω Ιταλία

Μια γυναίκα τριάντα ετών έχασε την ζωή της και τρεις άνθρωποι αγνοούνται από κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την νότια Ιταλία.
Η τριαντάχρονη Ιταλίδα παρασύρθηκε από το μένος των υδάτων ενώ επέστρεφε σπίτι της με το Ι.Χ. της. Κοντά στην πόλη του Τάραντα, όταν ο ποταμός Μπράντανο υπερχείλισε, η ίδια έχασε τον έλεγχο του μέσου και το πτώμα της βρέθηκε, σχεδόν αμέσως, λίγα μέτρα απόσταση από το αυτοκίνητό της.

Και όμως. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι προς πανηγυρισμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναγνώσει κανείς μια δημοσκόπηση.

Μπορεί να πανηγυρίσει επειδή το κόμμα του έρχεται πρώτο, αλλά και μπορεί να προβληματιστεί για την μικρή απόσταση που το χωρίζει από το δεύτερο κόμμα – οπότε αν γίνει η «στραβή», τότε το πιθανότερο είναι οι σημερινοί του σύμμαχοι στην κυβέρνηση να σχηματίσουν κυβέρνηση με τον επόμενο νικητή.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ 500.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μαίνεται ο σιωπηρός πόλεμος όλων των κομμάτων για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους της ΧΑ που είναι αποφασισμένοι να μην ξαναψηφίσουν υπέρ μιας εγκληματικής οργάνωσης

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Βουτιά θανάτου για νοσηλεύτρια στην Κομοτηνή

Νεκρή στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε μόνη της βρέθηκε χθες το πρωί μια νεαρή νοσηλεύτρια από την Κομοτηνή.

Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης 9:00-16:00

Προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από 9:00-16:00, θα παρουσιαστούν σήμερα, εξαιτίας εργασιών της ΕΥΑΘ στη συμβολή των οδών Προξένου Κορομηλά με Καρόλου Ντηλ.