Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Νεφώσεις, πυκνότερες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές κυρίως ώρες στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτιες περιοχές της Ηπείρου θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Οριστική έξωση της «ΦΩΚΑΣ» από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Την οριστική έξωση της εταιρείας «ΦΩΚΑΣ» από το κτίριο της οδού Τσιμισκή, στην Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία και αποτελεί κάτοχος του εν λόγω κτιρίου.

Ληστές σήκωσαν στο πόδι ένα χωριό

Κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο χωριό στο Κιλκίς. Οι δράστες αγνοώντας την παρουσία κατοίκων μπήκαν με αγροτικό αυτοκίνητο σε ένα κοσμηματοπωλείο, από το οποίο πρόλαβαν να αρπάξουν κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τίμησε τον Μεγάλο Δάσκαλο της ποντιακής λαογραφίας Στάθη Ευσταθιάδη. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο των «Ε.Ν»

Στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε βίντεο - αφιέρωμα στο Δάσκαλο της ποντιακής λαογραφίας Στάθη Ευσταθιάδη.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Δυτική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 04 και 05-10-2013, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Τείχος χτίζει η Τουρκία για να ανακόψει το τσουνάμι των Σύρων προσφύγων

Τείχος ύψους δύο μέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, χτίζει η Τουρκία, κοντά σε περιοχή όπου συχνά σημειώνονται μάχες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την λαθρομετανάστευση και να αποτρέψει το λαθρεμπόριο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου στην κινητοποίηση των εργαζομένων της ΤΕΟ Α.Ε. στα διόδια των Μαλγάρων.

Το Σάββατο 5/10/2013 η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ Α.Ε) στα διόδια των Μαλγάρων. Οι εργαζόμενοι στην ΤΕΟ Α.Ε. βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καταργήσει έναν ακόμη σημαντικό δημόσιο φορέα.

Εννιάχρονος λαθρεπιβάτης ταξίδεψε στο Λας Βέγκας

Ένα εννιάχρονο αγόρι πέρασε κρυφά από τον έλεγχο ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο της Μινεάπολης «Σεν Πολ», επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Delta Air Lines και πέταξε στο Λας Βέγκας χωρίς κάρτα επιβίβασης, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος στους υπογόνιμους άνδρες

Βελτίωση κατά 90%  παρουσιάζει  η ποιότητα του σπέρματος στους υπογόνιμους  άνδρες μετά την λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης τους !
Αυτό δείχνουν,  σε παγκόσμιο επίπεδο, τα στατιστικά στοιχεία από χιλιάδες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια σε υπογόνιμους άνδρες για την αντιμετώπιση της κιρσοκήλης.

Να πράξει τώρα το καθήκον του και το υπουργείο Οικονομικών. Δεν το οφείλουμε στους Χρυσαυγίτες, αλλά στους Δημοκράτες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να ταχθεί κανείς στο πλευρό του οργανωμένου εγκλήματος και του ναζισμού.

Ούτε τα μνημόνια, ούτε η φτωχοποίηση, ούτε όλα μαζί τα δεινά που έχουν πλήξει τη χώρα συνολικά και ατομικά τον καθένα, μπορούν να δικαιολογήσουν την (ακόμη και δια της ψήφου) ένταξη στο οργανωμένο έγκλημα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 19 διαρρήξεις στην Πιερία

Σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα, ακόμη και… τροχοβίλες βρίσκονταν στο στόχαστρο μιας τετραμελούς σπείρας Ελλήνων διαρρηκτών που χτυπούσαν σε περιοχές του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς στη νότια Πιερία. Μέσα στις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχαν διαπράξει συνολικά 19 διαρρήξεις με λεία οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, είδη ρουχισμού και τρόφιμα!

Ένοχος για όλα τα αδικήματα ο Τσοχατζόπουλος

Οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε πεζό στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος ένας 58χρονος, που παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Η Κομισιόν θα διερευνήσει την οικολογική κατάσταση της Λίμνης Καστοριάς.


  • Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
«Η Κομισιόν θα διερευνήσει για το αν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της επιδείνωσης της οικολογικής κατάστασης της Λίμνης της Καστοριάς ώστε η κατάσταση τόσο των ενδιαιτημάτων όσο και των ειδών να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο ή να αποκατασταθεί».
Αυτό απαντάει η Κομισιόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή σε σχετική ερώτηση για την οικολογική κατάσταση της Λίμνης της Καστοριάς.

Προϋπολογισμός: «Υπεράνω όλων» το πλεόνασμα

της Έλενας Λάσκαρη
Πρωτογενές πλεόνασμα 350 εκατ. ευρώ το 2013 και 2,75 δισ. για το 2014 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Οι τέσσερις εναλλακτικές για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των 4,4 δισ. ευρώ. Οι αστάθμητοι παράγοντες και το χρέος.

Μεξικό: 9 νεκροί σε δυστύχημα κατά την διάρκεια αγώνα μηχανοκίνητων

Μεξικό: 9 νεκροί σε δυστύχημα κατά την διάρκεια αγώνα μηχανοκίνητων
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 79 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα τετρακινητήριο όχημα ανώμαλου δρόμου-monster truck- έπεσε πάνω στους θεατές ενός αγώνα extreme sports, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πόλη Τσιουάουα του Μεξικού.

Κατέκτησε το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής κόσμου είναι ο Ολυμπιακός, κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κύπελλο, με τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» Βασίλη Σπανούλη να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο και να αποθεώνεται από 100 περίπου Έλληνες ομογενείς της Βραζιλίας.

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύετε

Αλλάζει η λίστα με τις αποδείξεις που σας απαλλάσσουν από φόρο - Δείτε ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Αλλάζει για ακόμα μία φορά το καθεστώς συλλογής αποδείξεων που απαιτεί η Εφορία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Με ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, καταργούνται μία σειρά αποδείξεις που δικαιολογούσαν έξοδα και περιλαμβάνονταν στα εισοδήματα του 2013.

Η ώρα της ετυμηγορίας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Έπειτα από περίπου έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 60 συνεδριάσεις, έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Απεβίωσε ο Γιώργος Αμερικάνος

Φτωχότερη είναι από σήμερα τα ξημερώματα η οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ.
Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, ο εμβληματικός ηγέτης της «Ένωσης» Γιώργος Αμερικάνος,