Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, τη Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, περιμένουμε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013. Το βράδυ με εξαίρεση το Ιόνιο, τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Τα νεότερα φάρμακα μειώνουν το κόστος θεραπείας του διαβήτη

Σύμφωνα με ελληνικές μελέτες

Το υψηλό κόστος του διαβήτη, λόγω των μακροχρόνιων επιπλοκών που προκαλεί, μπορεί να περικοπεί σημαντικά με τη βοήθεια των νεότερων φαρμάκων, σύμφωνα με δύο ελληνικές μελέτες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Αμερικανικό Ενδοκρινολογικό Συνέδριο και σκιαγραφούν την πραγματική εικόνα του διαβητικού ασθενή στην Ελλάδα αλλά και την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου ΙΙ από το ΕΣΥ.

Πυροβολισμοί έξω από το Καπιτώλιο - Πληροφορίες για τραυματίες

Πυροβολισμοί έξω από το Καπιτώλιο - Πληροφορίες για τραυματίες
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, κοντά σε ένα από τα κτίρια της Γερουσίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Απόφαση-χαστούκι για την Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Απόφαση-χαστούκι στο τουρκικό κράτος εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επιδίκασε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο αδέρφια, τα οποία επί χρόνια διεκδικούν την κληρονομιά της ελληνίδας αδερφής τους που έζησε και πέθανε στην Κωνσταντινούπολη.

Του Κώστα Καντούρη

Προφυλακιστέος ο «υπαρχηγός» Χρήστος Παππάς

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την πολύωρη απολογία του στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΗΠΑ Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου και νταλίκας με 8 νεκρούς και 14 τραυματίες.


Tην έλλειψη δικαιοσύνης φοβούνται οι Ελληνες

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, φοβίζουν τους Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Καπαresearch για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τα οποία ανακοινώθηκαν στο συνέδριο με θέμα: «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δημιούργησαν βενζίνη από μικρόβια

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά παγκοσμίως να αναπτύξουν βενζίνη από... γενετικά τροποποιημένα μικρόβια.

ΓΓΠΣ Για τα αγροτεμάχια μόνον οι αλλαγές στο Ε9

Νέες διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα φυσικά πρόσωπα που είτε έχουν υποβάλει οριστική δήλωση Ε9 είτε έχουν οριστικοποιήσει την περιουσιακή κατάσταση έτους 2013 μέχρι και τις 27.09.2013 δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Το Ίντερνετ υποκαθιστά τους γιατρούς!

Από το Ίντερνετ τείνουν να υποκατασταθούν οι γιατροί στη χώρα μας, λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν πλέον οι Έλληνες.Ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν την βασική πηγή ενημέρωσης για ιατρικά θέματα για το 58,8% των Ελλήνων, ενώ έξι στους δέκα κάνουν διάγνωση των ασθενειών βάζοντας τα συμπτώματά τους στις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου.

Κλείνουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία







Τέλος εποχής για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία όλης της χώρας. Όπως αναφέρει η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή, σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η αποασυλοποίηση και η οριστική κατάργηση των ψυχιατρείων, προκειμένου να μετασχηματιστούν σε δίκτυα ανοιχτών κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας, είναι άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας αλλά και διακηρυγμένος στόχος του Εθνικού Σχεδίου «Ψυχαργώς».

Πάτρα: Ανετράπη σκαπτικό μηχάνημα και εγκλωβίστηκε ο οδηγός

Από θαύμα γλίτωσε το πρωί ο οδηγός του σκαπτικού μηχανήματος του Δήμου που ανετράπη στην κεντρική πλατεία του Σαραβαλίου της Πάτρας, στην οδό Πετιμεζά στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίας.

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ιδιοκτήτη καφενείου στη Λαμία

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Λαμίας η στυγερή δολοφονία, που είχε συγκλονίσει τον Αχινό και όλη τη Φθιώτιδα, στα τέλη Αυγούστου.

Ιταλία: Ναυάγιο πλοίου με λαθρομετανάστες, τουλάχιστον 50 οι νεκροί


Τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής νεκροί κοντά στη Λαμπεντούζα της Σικελίας μετά το ναυάγιο του πλοίου που τούς μετέφερε, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Δεν ήταν επιτυχία της Χρυσής Αυγής, αλλά νίκη της Δημοκρατίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσοι (δηλαδή όλοι) παρακολουθήσαμε την συμπεριφορά των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς λόγους, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να δώσουμε μάχη για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας και να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σ’ αυτά τα άτομα.

Κλωτσιές, μπουνιές, χαστούκια, ύβρεις, απειλές – «όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια», «θα σταματήσουμε μόνο με σφαίρες», «θα τα κατεβάσουν κι’ άλλο τα παντελόνια όταν έλθει η ώρα».

Τα άτομα αυτά δηλαδή, συνεχίζουν να διαπράττουν αδικήματα – χωρίς ν’ αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποιόν τους και τις προθέσεις τους.

Το γεγονός πως δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν ούτε την κρίσιμη ώρα, προφανώς λέει πολλά.

Και το θέμα δεν είναι πια η ιδιότητα του βουλευτή, αλλά η ιδιότητα του ανθρώπου. 

Νίκησε τον καρκίνο του μαστού δύο φορές

Νίκησε δύο φορές τον καρκίνο. Το κορμί της υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις μαστεκτομής και δέχτηκε 56 ακτινοβολίες. Αρνήθηκε να κάνει έκτρωση στο δεύτερο παιδί της, όταν οι γιατροί της έλεγαν ότι εξαιτίας των ακτινοβολιών ήταν επικίνδυνο να το γεννήσει.

Της Νικολέττας Μπούκα

Υβριδικό, ηλιακό και 100% ελληνικό



Ονομάζεται Sunnyclist και είναι το πρώτο υβριδικό ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια.


Του Κώστα Σιαμέλη

Αρχίζει η αξιολόγηση των «κλειστών επαγγελμάτων»

Τα εμπόδια που περιορίζουν την πρόσβαση σε νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα ("κλειστά επαγγέλματα") αποφάσισαν να αξιολογήσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη.

Νέα διαρροή μολυσμένου νερού στη Φουκουσίμα

Και δεύτερη περίπτωση διαρροής μολυσμένου νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία παρατηρήθηκε όπως αναφέρουν σχετικές εκθέσεις την Πέμπτη τις οποίες επιβεβαιώνει ο διαχειριστής του εργοστασίου.

Προφυλακιστέοι Ν. Μιχαλολιάκος και Γ. Πατέλης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο «πυρηνάρχης» του κόμματος στη Νίκαια, Γ. Πατέλης.

Χρυσή Αυγή: "Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικηκαι αντισυνταγματική

Δελτίο τύπου
Η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδος εξελίσσεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας.