Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, περιμένουμε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με τοπικές νεφώσεις.

ΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ. 54 χρονος σκοτώθηκε στο κυνήγι πέρδικας

Τραγωδία το απόγευμα της Τετάρτης στη Μουργκάνα Φιλιατών, όπου 54χρονος έχασε τη ζωή του στο κυνήγι ορεινής πέρδικας, όταν δέχτηκε σκάγια στο λαιμό και έπεσε σε γκρεμό.

Το 40% των ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φορολογία

Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις φορολογικές του υποχρεώσεις, διατυπώνουν οι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες, σε έρευνα της εταιρείας MARC με θέμα, «Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε σήμερα, στο συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων της Prodexpo.

ΠΑΟΚ: Με… γυναίκα πιλότο στην Ολλανδία

Με γυναίκα πιλότο και χωρίς -όπως τις άλλες φορές- τη συνοδεία οπαδών κατά το ταξίδι, έφθασε μετά το μεσημέρι στην Ολλανδία η αποστολή του ΠΑΟΚ, εν όψει του αυριανού αγώνα με την Αλκμααρ.

Σύλληψη 53χρονου για χρέη άνω των 900.000 ευρώ στο Δημόσιο

Για χρέη προς το Δημόσιο συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 53χρονος στη Θεσσαλονίκη, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας με αντικείμενο τη λειτουργία αίθουσας δεξιώσεων-παιδότοπου.

Στοιχεία σοκ: Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα -Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται

Χώρα συνταξιούχων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι αποτραβηγμένη από την αγορά εργασίας.

Κόβεται με νόμο η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο

Σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει αλλαγές στο δημόσιο τομέα, εκτός διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ψυχαγωγία στις όχθες της λίμνης Βόλβη

Μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα ανεπανάληπτο πρωινό παίρνοντας μαζικά μέρος σε οργανωμένες δραστηριότητες που ετοίμασε ο δήμος Βόλβης 

Εκλογές για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) καλεί σύμφωνα με το άρθρο 28 και επόμενα του καταστατικού τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση (Συνέδριο Αντιπροσώπων) στις 17 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή στην Θεσσαλονίκη (Αίθουσα εκδηλώσεων Ευξείνου Λέσχης, Λεωφόρος Νίκης 13-παραλία, 2ος όροφος, τηλέφωνο 2310241753) με θέματα:

Ελεύθεροι αφέθηκαν, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος μετά τις απολογίες τους.

Μήπως πεινάνε και στην Αυστρία;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά την κατάρριψη του μύθου (που, όπως είπαμε, κατέληξε σε «κυρίαρχη άποψη»), σύμφωνα με τον οποίο (και την οποία), ότι ακόμη και ο ναζισμός και το κοινό έγκλημα μπορούν να περιβληθούν μανδύα δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω της λαϊκής ψήφου, ένας ακόμη μύθος – κυρίαρχη άποψη οδηγείται σε κατακρήμνιση (αν και αποδεικνύεται πιο ανθεκτικός).

Το Συμβούλιο της ΕΕ μετά από πρόταση της Επιτροπής μπορεί να εκδώσει «σύσταση» σε κράτος μέλος για την επαναφορά των ελέγχων σε εσωτερικά σύνορα (αναστολή Σένγκεν) σε περίπτωση μεγάλων μεταναστευτικών ροών

· Απάντηση της Επιτροπής στον Ν. Χουντή

«Το Συμβούλιο είναι αρμόδιο να συστήσει σε ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα κράτη μέλη να αποφασίσουν την επαναφορά των ελέγχων σε όλα ή συγκεκριμένα τμήματα των εσωτερικών συνόρων τους. Η σύσταση του Συμβουλίου στηρίζεται σε πρόταση της Επιτροπής» αυτό απαντάει, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Κα Malmström, αρμόδια για τις εσωτερικές σχέσεις, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

«Ψαλίδι» σε συντάξεις - επιδοτήσεις

Σκληραίνει τη στάση της η τρόικα με νέες απαιτήσεις που προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά περικοπές και σε κύριες συντάξεις «ευγενών» Ταμείων, αυτόματη παρακράτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις για να καλυφθούν οφειλές αγροτών προς τον ΟΓΑ, τον προσδιορισμό των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο, άρση του καθεστώτος προστασίας των εμπορικών μισθώσεων και απελευθέρωση των πλειστηριασμών για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Προϊόντα σε μορφή σκόνης από γάλα γαϊδούρας, με υψηλή προστιθέμενη αξία

Προϊόντα σε μορφή σκόνης από γάλα γαϊδούρας, με υψηλή προστιθέμενη αξία, καθώς και μία καινοτόμος μέθοδος παραγωγής τους, με χρήση τεχνολογίας μεμβρανών, υψηλής ομογενοποίησης και κρυογενικής ξήρανσης, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τη Γεωπονική Σχολή του Ιταλικού Πανεπιστημίου του Μπάρι.

Το άγχος μπορεί να μας οδηγήσει στο "κατώφλι" της άνοιας

Τα υψηλά επίπεδα του στρες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας σε γυναίκες μέσης ηλικίας, σύμφωνα με τους ερευνητές .

ΗΠΑ: Ορμησε σε πάρκο και τραυμάτισε 5 άτομα με ψαλίδι

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 1 ΕΤΟΥΣ
Τον τρόμο σκόρπισε σε πάρκο της Νέας Υόρκης ένας άγνωστος, ο οποίος όρμησε με ψαλίδι και τραυμάτισε πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού μόλις ενός έτους. αστυνομία κατάφερε να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον ένοπλο.