Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 2-10-2013

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά στη Μακεδονία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με εξαίρεση τις πρωινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η αλήθεια για τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα

«Με τον όρο βλαστοκύτταρα περιγράφουμε ένα σύνολο από ανώριμα κύτταρα, τα οποία έχουν δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: πρώτον πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα ή και ακατάπαυστα, και δεύτερο μπορούν να διαφοροποιηθούν σε πολλούς, διαφορετικούς μεταξύ τους ιστούς. Βλαστοκύτταρα όμως ονομάζονται και άλλα είδη κυττάρων.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο η ολυμπιακή φλόγα

Την ολυμπιακή φλόγα της λαμπαδηδρομίας των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας, υποδέχεται αύριο ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η φλόγα θα μπει στα όρια του δήμου στις 10.06 π.μ. από την οδό Ακριτών και τη Λαγκαδά και θα συνεχίσει την πορεία της στις οδούς Εγνατία, Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος.

ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος πλούτισε λαμβάνοντας μίζες, όπως συμβαίνει παγκοσμίως όταν πρόκειται για διακρατικές προμήθειες, κάποιοι άλλοι έχουν διαπράξει πολύ πιο σοβαρές ληστείες

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Χρυσή Αυγή: Ιδού οι «ανεξάρτητοι» εισαγγελείς: Χαλκευμένα εις γνώση της εισαγγελέως τα «στοιχεία» του πορίσματος

Δελτίο τύπου
Eίδαμε ότι στο πόρισμα που εκδόθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής και συνέταξε και υπέγραψε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπ' ευθύνη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, παρατίθεται ένα «καταστατικό», το οποίο ήδη αποδείξαμε ως γελοιότητα και όχι ως πειστήριο. Όμως υπάρχει και μία άλλη λεπτομέρεια.

«Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις στην COCA COLA 3Ε Θεσσαλονίκης»

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου και Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου: 

Επίσκεψη στους απεργούς της COCA – COLA 3E στο εργοστάσιο της Θέρμης πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου και Β’ Θεσσαλονίκης Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου. Οι εργαζόμενοι της COCA – COLA 3E Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία μετά την απόλυση ακόμα 33 συναδέλφων τους από το τμήμα διανομών.

Δήλωση Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

"Ακόμη μια Εταιρεία του ιδιωτικού τομέα Πανελλαδικής παρουσίας ανακοίνωσε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της λειτουργίας της, αφήνοντας στο δρόμο 820 εργαζόμενους, ενώ μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα, είτε μεταφέροντας την έδρα τους, είτε μεταφέροντας τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, σε χώρες όπου ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ η χρηματοδότησή τους.

Προς νέες περικοπές συντάξεων

«ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2014
Νέες παρεμβάσεις σε συντάξεις και εφάπαξ, για να καλυφθούν τα ελλείμματα, καθώς και αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων ζητά η τρόικα. Οι δανειστές ζητούν την εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος από το 2014, με αποτέλεσμα όπου υπάρχει «μαύρη τρύπα» να κόβονται οι παροχές.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Έρχονται τα αντιγριπικά

Στην αναμονή για την παραλαβή των αντιγριπικών εμβολίων της φετινής χρονιάς βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Της Νικολέττας Μπούκα

Οι πρώτες ποσότητες των περίπου 85.000 εμβολίων, που ήδη έχουν παραγγελθεί, πρόκειται να φτάσουν στα ράφια των φαρμακείων της πόλης και όλου του νομού στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ελεύθερα τα δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν στο Αγρίνιο

Ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου βρέθηκαν λίγο πριν τις 13.30 σήμερα, δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής Αγρινίου, τα οποία συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, σύμφωνα με πληροφορίες του cityvoice.gr.

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή: «Κατάλληλα για κατανάλωση τα μη προσβεβλημένα μέρη σφαγίου που έχει μολυνθεί με φυματίωση των βοοειδών»!

·         «Τα μη προσβεβλημένα μέρη σφαγίου που έχει μολυνθεί με φυματίωση των βοοειδών (BTB), θεωρούνται κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο»!! Αυτή είναι η καθόλου καθησυχαστική απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου για θέματα Υγείας Joe Borg, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Η Χρυσή Αυγή για την ενδεχόμενη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης

Γραφείο Τύπου
Η Χρυσή Αυγή έχει προ πολλού καταθέσει πρόταση Νόμου για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης όλων των κομμάτων. Όσα χρήματα λάβαμε μέχρι σήμερα τα διαθέσαμε ως επί το πλείστον για την υποστήριξη απόρων και ανέργων συμπατριωτών μας.

Η κυρίαρχη άποψη και οι ηθικοί αυτουργοί


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πολύ θα ήθελα να πληροφορηθώ πού έχουν κρυφτεί όλοι εκείνοι που από τον Μάιο του 2012 μας ζάλιζαν το κεφάλι με διάφορες ανοησίες του τύπου «μα τους έχουν ψηφίσει 500.000 Έλληνες»!
Μας επιτιμούσαν!
Μας ανακαλούσαν στην τάξη!
Αισθάνονταν ότι επιβεβαιώνονται κάθε φορά που η Χρυσή Αυγή εμφάνιζε δημοσκοπική άνοδο.
Πρόβαλλαν το γελοίο επιχείρημα περί νομιμοποίησης μέσω της ψήφου και όταν τους έλεγες πως και ο Χίτλερ με εκλογές βρέθηκε στην εξουσία, κουνούσαν το κεφάλι , αφήνοντας να εννοηθεί πως ναι, έτσι είναι, αλλά τι να κάνουμε;

Σήμερα η καταβολή συντάξεων του ΟΓΑ

Σε 738.574 συνταξιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθεί σήμερα η σύνταξη, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων ανέρχεται στο ποσό των 319.770.223,41 ευρώ.

Αυστραλία: Μεγάλες καταστροφές από ανεμοθύελλα στη Μελβούρνη

Αυστραλία: Μεγάλες καταστροφές από ανεμοθύελλα στη Μελβούρνη


Μεγάλες ζημιές και χάος προξένησε στη Μελβούρνη, η ανεμοθύελλα που έπληξε τις πρωϊνές ώρες την πόλη.

Ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού παραβάσεων σε διόδια της Αθηνών - Κορίνθου

Ο εντοπισμός παραβάσεων μη καταβολής διοδίου τέλους είναι ο σκοπός των ειδικών ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες ξεκίνησαν την λειτουργία τους την περασμένη Πέμπτη σε σταθμούς διοδίων κατά μήκος της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Καλημέρα Θεσσαλονίκη με το ουράνιο τόξο σου και καλό μήνα