Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καλύτερες φωτογραφίες από το National Geographic (pics)


Οι καλύτερες φωτογραφίες από το National Geographic (pics)Αφιέρωμα στις βραβευμένες φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ - Το τεύχος τουΟκτωβρίου θα διηγηθεί στους αναγνώστες μια ιστορία, για το πώς οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν επηρεάσει τη ζωή μας και πως αποτελούν  πειστήρια  μιας ιστορίας.

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου η άσκηση «Παρμενίων 2013»

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή εθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013».

Υπολογιστής «ολοκληρώνει» τον εντυπωσιακότερο Ναό του κόσμου ΒΙΝΤΕΟ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ SAGRADA FAMILIA
Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και γνωστούς στον κόσμο χριστιανικούς Ναούς χωρίς καν να έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Ναός της Αγίας Οικογένειας (La Sagrada Família) ξεκίνησε να χτίζεται στην Βαρκελώνη στις 19 Μαρτίου του 1882. 

Απίστευτο! Ένας στους δύο Βρετανούς πιλότους έχει κοιμηθεί κατά τη διάρκεια πτήσης

Την επόμενη φορά που θα σχεδιάσετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς στο Λονδίνο ή οπουδήποτε στη Βρετανία, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε την εθνικότητα του πιλότου!

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο

ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Αντισυνταγματική κρίθηκε, με την υπ' αριθμ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011) και την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011.

Στα 28 τα κρούσματα λύσσας

Την επανεμφάνισή της έπειτα από 25 χρόνια έχει κάνει στην Ελλάδα η λύσσα. Από τον Οκτώβριο του 2012 καταγράφονται εκ νέου κρούσματα σε ζώα, γεγονός αναμενόμενο επιδημιολογικά, εφόσον προϋπήρχαν περιστατικά σε γειτονικές χώρες.

Μίνι κρουαζιέρα στη λίμνη της Καστοριάς

Μία νέα τουριστική ατραξιόν απέκτησε πρόσφατα η πανέμορφη Καστοριά. Ονομάζεται “Ορεστειάς” και είναι ένα επιβατικό σκάφος χωρητικότητας 80 ατόμων, που πραγματοποιεί μίνι κρουαζιέρες στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας.

Του Κώστα Σιαμέλη

Η Χρυσή Αυγή για την επίθεση σε εβδομαδιαία εφημερίδα

 Δελτίο τύπου
Η Χρυσή Αυγή - ως θύμα της οργανωμένης βίας της αριστεράς - καταδικάζει κάθε πράξη βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται και όποιον κι αν στοχεύει. Στην προκείμενη περίπτωση όμως εγείρονται δύο ερωτήματα:

Προχωρά ο ΧΥΤΑ, αντιδρά το Παλαιόκαστρο

Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων για το ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών.

Εντολή Αρβανιτόπουλου για παράταση στις εγγραφές φοιτητών

Έγγραφη εντολή απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών.

«Σίγησε» η φωνή της Πόλυς Πάνου

Μια από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού σίγησε την Παρασκευή. Η Πόλυ Πάνου αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Ηταν 73 ετών.

ΟΗΕ: «Καμπανάκι» από τους ειδικούς - Πώς θα είναι το κλίμα στη Γη το 2100;

Η ευθύνη του ανθρώπου για την άνοδο της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας είναι πιο βέβαιη παρά ποτέ και η μέση θερμοκρασία της Γης πρόκειται να αυξηθεί κατά 0,3 ως 4,8 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, σύμφωνα με τη νέα έκθεση των επιστημόνων της Διακυβερνητικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Εξέλιξη το Κλίματος (IPCC) που υιοθετήθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη.

Μνήμη Παύλου Μπακογιάννη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Έκλεισαν χθες 24 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη.
Μια επέτειος που στις μέρες μας, μέρες νέου εθνικού διχασμού, βαραίνει τις μνήμες όλων μας περισσότερο από κάθε φορά.
Μια πολιτική δολοφονία απόλυτα στοχευμένη. Στόχος, να υποστεί καίριο πλήγμα η εθνική ενότητα, η εθνική συνεννόηση, η εθνική συμφιλίωση.

Καναδάς: Δημόσια επιστολή-«φωτιά» για τους αεροψεκασμούς από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανικής Κολούμπια


 
Ο Bill Vander Zalm, πρώην πρωθυπουργός της επαρχίας της Βρετανικής Κολούμπια, απέστειλε δημόσια επιστολή σε δεκάδες πολιτικούς στην συγκεκριμένη επαρχία αλλά και σε ολόκληρο τον Καναδά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα των αεροψεκασμών:

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι

Την ανάγκη να διατηρηθεί η προστασία των επαγγελματικών μισθώσεων στον κλάδο των πρατηρίων καυσίμων επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων.