Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανία: Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στο Έσσεξ

Αναστάτωση δημιουργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Γουέστ Τάροκ, 28 χλμ. ανατολικά του Λονδίνου, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών.Σύμφωνα με πληροφορίες την έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας εργάτης, ακολούθησε διαρροή υγρής καυστικής σόδας.

Καταπληκτική φωτογραφία καταιγίδας εν πτήσει


Η φωτογράφος Haley Luna τράβηξε αυτή την καταπληκτική φωτογραφία, ενώ πετούσε πάνω από το Ντένβερ του Κολοράντο.
Ο τρόπος που ο ήλιος ξεπροβάλλει φωτίζοντας την καταιγίδα, είναι απλά υπέροχος, και δημιούργησε ένα απίστευτο θέαμα για την φωτογράφο που απαθανάτισε το φυσικό αυτό φαινόμενο.

Τι ζητάει η ελληνική πλευρά από την τρόικα, για τα ΕΑΣ

Τη θέση της ελληνικής πλευράς να ολοκληρωθούν πρώτα οι ανεκτέλεστες παραγγελίες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ύψους 250 εκατ. ευρώ συνολικά από Μαρόκο και ΗΠΑ, και στη συνέχεια να ακολουθήσει η σταδιακή σμίκρυνση και αναδιοργάνωση της επιχείρησης, πρότεινε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στους επικεφαλής της τρόικας, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών.

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Πρόγραμμα δράσεων με δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις υλοποιούν το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), που φέτος έχει ως μήνυμα «Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά».

Τρομοκρατική επίθεση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του Πρώτου Θέματος από τουλάχιστον 15 κουκουλοφόρους λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και κουτιά από μπογιές. Έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους τα οποία ανήκαν σε γείτονες. 

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: “Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την πολιτική μας Τιμή”

Δελτίο τύπου

Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου: "Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κίνημα, του οποίου η άνοδος δυσαρέστησε αυτούς που λεηλατούν τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού επί δεκαετίες, αυτούς που ξεπουλάνε σήμερα την Πατρίδα μας κομμάτι - κομμάτι. Η Χρυσή Αυγή θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική οντότητά της και την πολιτική της Τιμή.

Γέννησε το γιο της ενώ βρισκόταν σε κώμα και ξύπνησε όταν άκουσε τη φωνή του

Τώρα εκείνος μασά την τροφή της και την ταΐζει στο στόμα - Δείτε τις φωτογραφίες
Δεν είναι σπάνια εικόνα στο ζωικό βασίλειο οι γονείς να μασούν την τροφή και να την περνούν, στόμα με στόμα, στα μικρά τους. Μια μητέρα και ο γιος της, από την Κίνα, αποτελούν ένα σπάνιο παράδειγμα της ίδιας πρακτικής στον κόσμο των ανθρώπων, και μάλιστα αντίστροφα.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ …ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή EBR 

*Μεγάλη επιτυχία είχε η παρουσίαση στην Πάτρα του βιβλίου του κ. Γιάννη Μαρίνου «Ας Προσέχαμε», που έγινε στην αίθουσα του εκδοτικού οίκου Πολύεδρο και υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ). 

Ν. Νικολόπουλος: «Αβέβαιο το μέλλον 15.000 εργαζομένων, των ιδιοκτητών λεωφορείων, αλλά και του επιβατικού κοινού στα υπεραστικά ΚΤΕΛ»

«Έχετε ποτέ ταξιδέψει με ΚΤΕΛ κ. υπουργοί; Έχετε πάει ως επιβάτης σε σταθμό; Εκεί όπου η λειτουργία είναι άψογη γιατί παρεμβαίνετε; Γιατί απορυθμίζετε ένα από τα υγιέστερα μείγματα επιχειρηματικότητας και κρατικής μέριμνας που υπάρχουν στον τόπο;

ΗΠΑ: Ενενηντάχρονη πήρε απολυτήριο Λυκείου!

Ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και αν φτάσει κανείς μια «ανάσα» πριν τα 100 χρόνια! Ο λόγος για μια 99χρονη γυναίκα από την Αϊόβα, η οποία είχε εγκαταλείψει το Λύκειο πριν από 80 χρόνια.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "24 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη"

Σε μια χρονική περίοδο που οι Έλληνες πολίτες συγκλονίζονται από αποτρόπαιες πράξεις ωμής βίας, η θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται.

Χρυσή Αυγή: "Κάθε νόμιμο μέσο ενάντια σε μια παράνομη κυβέρνηση"

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή, γι΄ αυτό και χρησιμοποιεί παράνομες μεθοδεύσεις, υπερκοριούς που παρακολουθούν βουλευτές, ψευδομάρτυρες που δεν έχουν όνομα και στοιχεία.

Νίκος Χουντής: " Κυβέρνηση και Τρόϊκα αλλάζουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων για να «διευκολύνουν» την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων.

             Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου ότι η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις προκειμένου να μην απαιτείται έγκριση των ομαδικών απολύσεων από τον Υπουργό Εργασίας ή τον Περιφερειάρχη, ώστε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη φάση της αναδιάρθρωσης να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε για τους βοσκότοπους

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής Λάρισας, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Β’ Θεσσαλονίκης και Στέφανος Σαμοΐλης Κέρκυρας πραγματοποίησαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αποστολάκο, τους Αντιπροέδρους κα. Χαλικιά και κ. Οφίδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Μπαμπασίδη, ώστε να ενημερωθούν για το μείζον θέμα της καταγραφής και του χαρακτηρισμού των βοσκοτόπων.

Ερευνα για μίζα 95.000 δολαρίων σε εφοριακό

Γυναίκα εφοριακός που υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη καταγγέλθηκε ότι εισέπραξε μίζα 95.000 δολαρίων από εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας προϊόντων καπνού, προκειμένου να εμφανίσει αύξηση ζημιών και να πληρώσει η εταιρεία λιγότερους φόρους κατά 3 εκατομμύρια ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη

Πώς φεύγουν άμεσα από το Δημόσιο 60.000 υπάλληλοι

Πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν άμεσα να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει 25ετή υπηρεσία, μέχρι το τέλος του 2012 και, επομένως, διασώζονται... από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αποκαλυπτική έρευνα: Κινητά χτυπάνε τα παιδιά και τους έφηβους

Στο ...κόκκινο μπαίνουν για την ανθρώπινη υγεία κινητή τηλεφωνία, ασύρματα δίκτυα, ηλεκτρικές γραμμές υψηλής τάσης, ραδιοτηλεοπτικές κεραίες...

Άθληση και ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβη

Κυριακάτικο πρωινό για όλη την οικογένεια στις όχθες της λίμνης με πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες προσφέρει ο δήμος Βόλβης

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και την υποστήριξη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, οργανώνει την εκδήλωση «Άθληση και Ψυχαγωγία στη λίμνη Βόλβης».

Πέθανε στα 62 χρόνια του ο άντρας με το μπλε δέρμα

Στα 62 του χρόνια άφησε τη τελευταία του πνοή ο άντρας που πριν λίγα χρόνια σόκαρε την κοινή γνώμη με το παράξενου μπλε - γκρι χρώμα που είχε στο δέρμα του.
Ο Paul Karason είχε αποκτήσει αυτή την ασυνήθιστη έως και τρομακτική απόχρωση στο δέρμα του μετά από μια θεραπεία που είχε κάνει για μια δερματική πάθηση από την οποία έπασχε.

Η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη και καθόλου ΔΝΤ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανία μετά τις εκλογές και τον θρίαμβο της Μέρκελ.
Αν και είναι πολύ πιθανόν τώρα που η Μέρκελ απελευθερώθηκε από το άγχος των εκλογών, που για την ίδια ήταν ένα προσωπικό στοίχημα επιβεβαίωσης της πολιτικής της μέσα στη χώρα της, θα ασχοληθεί περισσότερο με την Ευρώπη, τη σωτηρία του ευρώ, την ενοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής, ξεχνούμε το βασικό πρόβλημα – το οποίο, είναι αλήθεια, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι προκάλεσαν.

Εγραφαν εξετάσεις σε... νεκρούς

Κραυγαλέες περιπτώσεις υπερβάσεων στη χορήγηση ιατρικών παραπεμπτικών αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας. Γιατροί παρέπεμπαν για εξετάσεις ακόμη και νεκρούς έως και 12 χρόνια μετά τον θάνατό τους! Ενας συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός χορήγησε σε έναν μήνα παραπεμπτικά αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ!

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του προστάτη




Τα επιστημονικά ευρήματα που καταδεικνύουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού και των τυποποιημένων παραγώγων από τις πολυφαινόλες που περιέχει, είναι συνεχόμενα και επιβεβαιώνουν τις προγενέστερες έρευνες.

Εκτακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για κείμενο απόστρατων των ειδικών δυνάμεων

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο, μεταξύ των προϊσταμένων των εισαγγελιών, λίγο μετά τις καταθέσεις των δύο προστατευομένων μαρτύρων για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Η ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Μία ματιά στην παγκόσμια αγορά στελεχών επιχειρήσεων αναδεικνύει ποια είναι τα ουσιαστικά προσόντα για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Ζευγάρι υιοθέτησε παιδί που άλλοι το έλεγαν... ΚΑΤΑΡΑ!


Ένα ζευγάρι υιοθέτησε παιδί που άλλοι το έλεγαν… κατάρα!
Μέχρι την ημέρα που γεννήθηκε ο Αδάμ βρισκόνταν ασφαλής στην κοιλιά της μητέρας του, αλλά μόλις γεννήθηκε όμως,σ’ένα νοσοκομείο στο Αλιπούρ της Ινδίας το εγκατέλειψαν!!…
Είχε γεννηθεί με φρικτές παραμορφώσεις.Οι γονείς αρνήθηκαν να το πάρουν στο σπίτι.Κανείς δεν το ήθελε. Κανείς δεν άνοιξε την θύρα της καρδιάς του και του σπιτιού του για να το πάρει.Όχι μόνο αυτό αλλά ακούστηκε πως οι συγχωριανοί των γονιών του θα το δηλητηρίαζαν εάν κάποιος έπαιρνε το παιδί στο χωριό.
Έτσι ο Αδάμ περίμενε στο νοσοκομείο για να βρεθεί γι»αυτόν κάποια οικογένεια.Δεν άργησε να βρεθεί.

Αναστέλλεται η απεργία των καθηγητών

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Έκρηξη βόμβας στη ΔΟΥ Κηφισιάς

Λίγα λεπτά πριν τις πέντε το πρωί εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στη ΔΟΥ Κηφισιάς, για τον οποίο οι άγνωστοι δράστες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδα.