Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η απόλυση έφερε έγκλημα

Αμετανόητος για την άγρια δολοφονία του 31χρονου εργοδότη του εμφανίστηκε χθες 52χρονος υπάλληλος οδικής βοήθειας, ο οποίος επέμεινε ότι οργάνωσε σχέδιο απαγωγής του επειδή τον είχε απολύσει.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Μαχαιρώθηκε 20χρονος στο Κερατσίνι

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 20χρονος, ο οποίος μαχαιρώθηκε από έναν άνδρα στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 10:15 στην οδό Γαληνού 37. Οι άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος είναι περίπου 50 ετών. 

ΔΑΚΕ Ι.Τ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΑΙ… ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΧΙ"

Η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή.
Οι Έλληνες πολίτες Βιώνουν τρία χρόνια μια σκληρή ακραία λιτότητα που οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις την θεωρούν μονόδρομο και … ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

Αυτή είναι η νέα μαζική «ασθένεια» που πλήττει ολόκληρους πληθυσμούς - Ποια είναι τα συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του εθισμού στο αλκοόλ, το κάπνισμα, ακόμα και το διαδίκτυο. Πόσοι όμως γνωρίζουν το νέο είδους εθισμού που ακούει στο όνομα αδρεναλίνη;
Το σύνδρομο του εθισμού στην αδρεναλίνη, που είναι γνωστό με την πιο απενοχοποιημένη έννοια της εργασιομανίας δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι Financial Times, ήδη από το 1983 ιδρύθηκε το πρώτο κέντρο για Ανώνυμους Εργασιομανείς που ακολουθεί το μοντέλο συνεδριάσεων που ακολουθούν και οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί και Ναρκομανείς.
Η Μισέλ (το όνομα δεν είναι πραγματικό), διαπίστωσε ότι η ομάδα τη βοήθησε να αλλάξει τον τρόπο που εργαζόταν. Η «θεραπεία» περιλάμβανε λιγότερες ώρες εργασίας, και η Μισέλ διαπίστωσε ότι μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγική και πιο ξεκούραστη δουλεύοντας με έξυπνο τρόπο. «Η τεχνολογία αποσπά πολύ την προσοχή, γι αυτό προσπαθώ να κάνω ένα πράγμα κάθε φορά και τελικά έτσι γίνεται καλύτερη δουλειά» αναφέρει.
Οι ομάδες Ανώνυμων Εργασιομανών βοηθούν επίσης να εντοπίσεις τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την παιδική ηλικία. Πολλοί από το πρόγραμμα ανέφεραν πως κέρδιζαν την προσοχή των γονιών τους όταν η απόδοσή τους στο σχολείο ήταν υψηλή.
Το στερεότυπο του εργασιομανή είναι ένας αγχωμένος επιχειρηματίας με κοστούμι, αν και δεν είναι το μοναδικό μοντέλο. Η Μισελ προηγουμένως είχε εθιστεί στην εθελοντική εργασία και ακόμα και όταν έμενε σπίτι είχε διαρκώς την ανάγκη να είναι απασχολημένη και δεν μπορούσε με τίποτα να χαλαρώσει.
Παρά την αναγνώριση κάποιων συμπτωμάτων, δεν υπάρχει κάποιος κλινικός ορισμός για την εργασιομανία.
Ο όρος επινοήθηκε το 1968 από τον Γουέιν Όουτς, έναν Αμερικανό ψυχολόγο και παιδαγωγό που σε ένα κείμενό του ομολόγησε τον δικό του εθισμό στην εργασία. Οι περισσότεροι γελούν όταν ακούν τον όρο εργασιομανία και μερικοί ψυχολόγοι κάνουν λόγο για ποπ ψυχολογία.

Ωστόσο η Scandinavian Journal of Psychology δημιούργησε πέρσι την κλίμακα εθισμού Bergen για να αντιληφθεί κανείς αν είναι εθισμένος στην εργασία. Οι ερωτήσεις απαντώνται με την ακόλουθη κλίμακα: (1) Ποτέ (2) Σπάνια (3) μερικές φορές (4) Συχνά Και (5) Πάντα

● Σκέφτεστε πώς μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στην εργασία
● Περνάτε πολύ περισσότερο χρόνο στην εργασία σας από τον προβλεπόμενο
● Εργάζεστε προκειμένου να μειώσετε τα αισθήματα ενοχής, άγχους, αδυναμίας και κατάθλιψης.
● Σας λένε να μειώσετε τις ώρες που εργάζεστε αλλά δεν το κάνετε.
● Αγχώνεστε αν σας απαγορεύσουν να εργαστείτε.
● Βγάζετε από τις προτεραιότητες σας χόμπι, δραστηριότητες αναψυχής και άσκηση, λόγω της εργασίας σας.
● Δουλεύετε τόσο που επηρεάζετε αρνητικά την υγεία σας

Σύμφωνα με τη μελέτη, σημειώνοντας «συχνά» ή «πάντα» σε τουλάχιστον τέσσερις από τις επτά ερωτήσεις, αντιμετωπίζετε πρόβλημα.

\yahoonews

Πολύ ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν

Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:30, ώρα Ελλάδος νοτιοδυτικά του Πακιστάν. Όπως σημειώνει η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πακιστάν ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,7 Ρίχτερ. Με βάση τα τοπικά μέσα κράτησε περίπου δύο λεπτά και έχει εκδοθεί «κόκκινος συναγερμός».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Απορρόφηση ρεκόρ στα κονδύλια του ΕΣΠΑ


Πρωτιά μεταξύ των δύο γειτονικών περιφερειών Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατακτά η Κεντρική Μακεδονία, καθώς το ποσοστό της άγγιξε το 62% στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Δεν θα πιστεύεις πως είναι το ακριβότερο τροχόσπιτο στον κόσμο

Newsbomb.gr | Εικόνα |

To εντυπωσιακό τροχόσπιτο κοστίζει 2,17 εκατομμύρια ευρώ και έχει μήκος 12 μέτρα.

Χρυσή Αυγή: "Να συλληφθούν οι συκοφάντες μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών της διαπλοκής"

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη: "Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τα κανάλια της διαπλοκής που έστησαν τηλεδίκες - παρωδία με ψευδομάρτυρες που τους πληρώνατε 50 ευρώ για να βγαίνουν και να λένε ψέμματα κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος.

Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ) ολοκληρώθηκε η πορεία της ΕΔΟΘ, ενάντια στη διαθεσιμότητα, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, πρωτοβάθμια σωματεία, κ.α.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
·         24% οι μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, μόνο το 2012.
·         25% οι μειώσεις δαπανών για την Παιδεία.
·         Οι περικοπές θα οδηγήσουν σε αύξηση της πρόωρης εγκατάλειψη του σχολείου.
·         Ενεδεχόμενη κατάργηση και των μηχανισμών υποστήριξης φτωχών μαθητών-φοιτητών.
Την Παρασκευή θα απαντήσει η τρόικα στο αίτημα που της υπεβλήθη εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για τουλάχιστον δίμηνη, και κατά προτίμηση τρίμηνη, παράταση στην υλοποίηση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας.

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στην Άνω Πόλη- Τον μαχαίρωσε γιατί είχαν... διαφορές!

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές δύο αλλοδαπούς συνέβη πριν λίγη ώρα σε καφενείο στην περιοχή της Άνω Πόλης.Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες, με καταγωγή από την Αλβανία, διαπληκτίστικαν σε καφενείο στην οδό Αισχύλου 5 για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

220.000 δολάρια δίνει η Τουρκία για την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στον Πόντο


Η κυβέρνηση αποφάσισε την επισκευή και αναστήλωση της

ΟΑΕΔ: 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Την ευκαιρία να απασχοληθούν για 5 μήνες σε δήμους , δίνει σε ανέργους το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε επιβλέποντες φορείς . Η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που εκδόθηκε σήμερα αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Στο μυαλό κάποιων, η έξαρση του ναζισμού οφείλεται στην ανάγκη για… περισσότερη δημοκρατία!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τον καιρό που η Ιταλία μάτωνε από τη δράση των Ερυθρών Ταξιαρχιών, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, από τη δεξιά ως το κομμουνιστικό κόμμα, ενώθηκε στην πράξη μπροστά στον κοινό εθνικό σκοπό της εξάλειψης της βίας.
Παραμέρισαν ιδεολογικές διαφορές και κοσμοθεωρίες και στις κηδείες των θυμάτων, πίσω από το φέρετρο και του τελευταίου καραμπινιέρου, βάδιζαν όλοι μαζί, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ασχέτως από το ποιο κόμμα, κάθε φορά, βρισκόταν στην κυβέρνηση – και, ως γνωστόν, η Ιταλία άλλαζε τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα, οι πολιτικές άλλαζαν, αλλά η τρομοκρατία παρέμενε.

Νέο εμβόλιο για όλα τα στελέχη της γρίπης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή Ajit Lalvani, η ανάπτυξη ενός εμβολίου για όλα τα είδη της γρίπης που εμφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο είναι απαραίτητη.

Νεότερο κατά 100 εκατ. χρόνια είναι το φεγγάρι

Το φεγγάρι είναι αρκετό πιο νέο από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες ως τώρα, κατά 100 εκατ. χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε νέες αναλύσεις των σεληνιακών πετρωμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, η Σελήνη έχει ηλικία 4,4 έως 4,45 δισεκατομμυρίων ετών και όχι 4,56 δισεκατομμυρίων.

Ευκαιρία για συνταξιοδότηση 500.000 υπαλλήλων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τρά πεζες

«Τυχεροί» είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς με τη συμπλήρωση της 25ετίας θεμελιώνουν δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας

Μεξικό: Τουλάχιστον 186 οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας

Οι καταιγίδες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα το Μεξικό άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 123 νεκρούς και 63 αγνοούμενους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτειρκών Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ.

Σκότωσαν αγρότη μέσα στο χωράφι του

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το στυγερό έγκλημα που έγινε στην Κυρτώνη Αταλάντης στη Λοκρίδα.
To άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κυρτώνη Αταλάντης στη Λοκρίδα. Το βράδυ ένας 53χρονος κάτοικος του χωριού βρέθηκε νεκρός σε χωράφι από συγχωριανό του.

Νέο 48ωρο «λουκέτο» στο Δημόσιο

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά, σήμερα και αύριο, η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν, στις 10:30 κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αύριο, Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα διοργανώνουν αντιφασιστικό συλαλλητήριο.