Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αναδρομικές μειώσεις για 110.000 συνταξιούχους

Τρία χρόνια μετά την επιβολή των μνημονιακών νόμων , το ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ κατάφερε να εντοπίσει 110.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από μια σύνταξη και να εφαρμόσει τις περικοπές που ήδη ισχύουν για δεκάδες άλλες κατηγορίες .

Ανακάλυψαν το γονίδιο που σταματά την εξάπλωση του AIDS

Ελπίδες γεννά η ανακάλυψη βρετανών επιστημόνων ενός νέου γονιδίου, που φαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού HIV στο σώμα.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη δηλητηρίαση παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό

Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό με τη δηλητηρίαση οκτώ νηπίων στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Παλαιάς Φώκαιας Αττικής. 

Η απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι (;) - Τι ανακάλυψαν επιστήμονες του Σέφιλντ (ΦΩΤΟ)

Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι: Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο Διάστημα  και μάλιστα παρουσιάζουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Πέντε απαγορευμένες τροφές για το βράδυ - Τι δεν πρέπει να φάει κανείς πριν πέσει για ύπνο [λίστα]

Υπάρχουν κάποιες τροφές που η κατανάλωσή τους το βράδυ, πριν πέσει κανείς για ύπνο, θεωρείται απαγορευτική. Οι λόγοι πολλοί. Πέραν του ότι ότιδήποτε καταναλώνεται τέτοια ώρα αποθηκεύεται στον οργανισμό ως λίπος, οι συγκεκριμένες τροφές προκαλούν καούρες, πόνους στο στομάχι αλλά και αϋπνίες.

Συνελήφθη Ρουμάνος για τη δολοφονία νεωκόρου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια 27χρονος Ρουμάνος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και διακεκριμένη κλοπή.Με βάση το πρώτο ένταλμα, ο συλληφθείς κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του νεωκόρου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου το Νοέμβριο του 2011 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Θα προτείνω δακτύλιο, ακόμη κι αν με μαυρίσουν

Αποφασισμένος να προτείνει την εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο της πόλης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το μεθαυριανό εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Σε εξέλιξη σύσκεψη για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υψηλόβαθμου στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Γιαν Κούπμαν, με αντικείμενο τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τις κρατικές ενισχύσεις προς αυτές τις τρεις επιχειρήσεις.

Ποινή 2 ετών και 6 μηνών στον πρώην οδηγό του Μιχαλολιάκου

Ποινή 2 ετών και 6 μηνών στον πρώην οδηγό του Μιχαλολιάκου

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.500 ΕΥΡΩ
Σε 2 χρόνια, 6 μήνες και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή, καταδικάστηκε ο 26χρονος πρώην οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί χθες στο αυτόφωρο στα δικαστήρια Πειραιά, καθώς ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα» και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες).

Σεμινάριο για δημοσιογράφους και bloggers με κεντρικό θέμα τις Ευρωεκλογές του 2014

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σας προσκαλεί σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί  στις 5-7 Νοεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες με τίτλο «Δράσε. Αντίδρασε. Επηρέασε: Επικοινωνώντας με τοπικούς και περιφερειακούς ψηφοφόρους».
cid:image001.jpg@01CEB617.DD875520
Το σεμινάριο απευθύνεται στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και έχει ως στόχο να παράσχει στους δημοσιογράφους τα απαραίτητα εργαλεία και τις κατάλληλες επαφές, ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών τους για τα ευρωπαϊκά δρώμενα ενόψει των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών τον Μάιο του 2014.

Διαλύουν το ΑΠΘ

Στους 1.655 ανέρχονται οι διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα -εκ των οποίων 240 από το ΑΠΘ- σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

Της Μαρίας Τερζούδη

Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες εχθροί των πυροσβεστών


Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες αποτελούν ένα νέο κίνδυνο για τους πυροσβέστες που απειλούνται από ηλεκτροπληξίες καθώς τα πάνελ δεν σταματούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ακόμα και όταν τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι εξοπλισμένα με διακόπτες, οποιαδήποτε πηγή φωτός τα διατηρεί ενεργοποιημένα.

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: - «Τι οφέλη προσδοκάτε από την παραχώρηση της ονομασίας «φέτα» στους Καναδούς;»

«Δεσμευθείτε απέναντι στους Έλληνες παραγωγούς»

Το θέμα της σχεδιαζόμενης παραχώρησης της ονομασίας «φέτα» στους Καναδούς φέρνει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. 

Μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής κατά Δένδια, καναλιών και εφημερίδων

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και όσων συνεχίζουν να συκοφαντούν. 

Σαββίδης: Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ

Σαββίδης: Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ
Δυόμιση και πλέον ώρες κράτησε η ομιλία του Ιβάν Σαββίδη για το μέλλον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας ανέλυσε το μεγαλόπνοο πλάνο του για τον «δικέφαλο», έστειλε τελεσίγραφο στο κράτος για την αποπληρωμή των χρεών, το οποίο έδωσε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν μπαίνει σε κανένα άρμα και δεν ζητάει χάρες από κανέναν.
Θέλει να δημιουργήσει έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και να δώσει ζωή και θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας μέσα από την αναγέννηση του ΠΑΟΚ, ζήτησε την συμβολή όλων των φορέων και πολλοί βουλευτές που έδωσαν το «παρών» στάθηκαν αρωγοί αυτής της προσπάθειας και δέσμευσαν εαυτούς ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή.

Ενημέρωση των γονιών που έχουν παχύσαρκα η υπέρβαρα παιδιά

Άμεση ενημέρωση των γονιών που έχουν παχύσαρκα η υπέρβαρα παιδιά, εν όψει της νέας σχολικής περιόδου, συστήνει η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνη του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Πρέβεζα: Οργή για τους δολοφόνους – Την μαχαίρωσαν και την έπνιξαν

Μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης, οι πέντε Γεωργιανοί δράστες της δολοφονίας της Καίτης Δούβλη, οδηγήθηκαν στο Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας.
Με την οικογένεια της 67χρονης αδικοχαμένης γυναίκας και τους συγγενείς της να είναι παρόντες και έτοιμοι να τους επιτεθούν φωνάζοντας συνέχεια «δολοφόνοι».

Επικίνδυνη η ηθική νομιμοποίηση του ναζισμού, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Χρυσή Αυγή


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς έχω άπειρες φορές μιλήσει, γράψει, αναφερθεί, αρθρογραφήσει για το θέμα που αυτή τη φορά δυστυχώς μας απασχολεί με τον πιο οδυνηρό τρόπο, έχοντας εγκαίρως προειδοποιήσει πως πολλοί σ’ αυτή τη χώρα – πολίτες και κόμματα – υποτίμησαν αρχικά τον κίνδυνο (και κάποιοι εξακολουθούν να το κάνουν), επανέρχομαι για μερικές συνοπτικές και επιγραμματικές παρατηρήσεις:

Μείωση των επιτοκίων κατά 1,5 μονάδα στα επιχειρηματικά δάνεια

Σε γενναία μείωση των επιτοκίων κατά 1,5 μονάδα στα επιχειρηματικά δάνεια προχώρησε χθες η Εθνική Τράπεζα. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΤΕ, το επιτόκιο για δάνεια κεφαλαίου κίνησης καθώς και για χρηματοδότηση πάγιων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού μειώνεται κατά 1,5 μονάδα και διαμορφώνεται από 6% έως 6,35%.

Πυρκαγιά σε σπίτι στη Λαμία - Σώα η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης σε ισόγεια κατοικία στην οδό Κρυσταλλοπηγής στη Λαμία. Στο σπίτι διαμένει μια οικογένεια αλλοδαπών με τέσσερα μικρά παιδιά. Ο πατέρας ήταν στη δουλειά, ενώ η μητέρα ήταν στο σπίτι και διάβαζε τα παιδιά.

Τραγωδία δίχως τέλος στο Μεξικό - Πλησιάζουν τους 100 οι νεκροί

Διασώστες ξεκίνησαν την Πέμπτη την έρευνα για τους περίπου 68 αγνοούμενους σε ένα χωριό στο νότιο Μεξικό, που καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης, ενώ οι καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα από το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέβασαν τον αριθμό των θυμάτων κοντά στους 100.

Εύβοια: Στο νοσοκομείο ο αστυνομικός διευθυντής μετά από συμπλοκή αστυνομικών με μέλη του ΠΑΜΕ

Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Χαλκίδας, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έξω από το Super Market Carrefour, με αφορμή την απόλυση μιας υπαλλήλου του καταστήματος.
Όπως αναφέρει το eviazoom.blogspot.com, με πανό και συνθήματα ζητούσαν από την Διοίκηση του Super Market να πάρει πίσω την απόλυση και έκλεισαν την είσοδο του καταστήματος, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία για να τους απομακρύνει από το σημείο.

ΕΟΠΥΥ: Η «μαύρη τρύπα» του Μητρώου Ασφαλισμένων

Χάος επικρατεί στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Στην εποχή της πληροφορίας και της ψηφιακής επανάστασης ο ασφαλιστικός υπερ- Οργανισμός της χώρας αναζητεί ακόμη σε… κιτάπια τα μέλη του.