Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγωδία: Πέντε μηνών βρέφος έπεσε σε ιμάντα αποσκευών

Τραγωδία: Πέντε μηνών βρέφος έπεσε σε ιμάντα αποσκευών
Τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος πέντε μηνών στο αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης Αλικάντε, όταν η μητέρα του, προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της, το άφησε στον κυλιόμενο ιμάντα παραλαβής αποσκευών.

Συμφωνία ΔΕΠΑ-Socar για προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία ΔΕΠΑ-Socar για προμήθεια φυσικού αερίου
ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Συμβόλαιο για την προμήθεια 1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου το χρόνο από το Αζερμπαϊτζάν, σε τιμές Δυτικής Ευρώπης, υπέγραψε στο Μπακού η διοίκηση της ΔΕΠΑ με την κρατική αζερική εταιρεία SOCAR και την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ.

Ιωάννινα: Είχε στο αυτοκίνητό του 203 κιλά χασίς

Μεγάλη ποσότητα χασίς, βάρους 203 κιλών, μετέφερε στο αυτοκίνητό που οδηγούσε ένας 29χρονος,άνεργος, από τα Τρίκαλα, ο οποίος συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων αργά το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Μήνυμα Ν.Γ.Μιχαλολιάκου


«Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα, απόλυτα και με κάθε τρόπο το τραγικό περιστατικό στο Κερατσίνι. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για αυτούς που κατευθύνουν τη δημόσια ζωή και οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, σε μια δίωξη του φρονήματος των Ελλήνων.

Άδωνις: Ο ΕΟΠΥΥ θα αλλάξει ριζικά

Θα κάνουμε διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους στη μορφή και το σχήμα του Οργανισμού

«Ο ΕΟΠΥΥ όπως τον γνωρίζαμε δεν φαίνεται να συνεχίζει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας-Ο ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει ο ασφαλιστικός «γίγαντας» της χώρας, ωστόσο θα επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας:

Δολοφόνησαν για λόγους «τιμής» νεαρό ζευγάρι στη βόρεια Ινδία!

Η αστυνομία στη βόρεια Ινδία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τη δολοφονία ενός νεαρού ζευγαριού επειδή παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της κοπέλας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα σήμερα.

ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ Κάντε μία κίνηση ματ στην… άνοια

Με μία παρτίδα σκάκι μπορούμε να κάνουμε κίνηση ματ κατά της άνοιας. Πρόκειται για ένα πνευματικό παιχνίδι, το οποίο, όπως έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες, μειώνει την πιθανότητα να νοσήσει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος από τη νόσο Αλτσχάιμερ ή από άλλες μορφές άνοιας.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Χωρίς χρέωση το τηλεφωνικό ραντεβού σε δικαιούχους ΕΚΑΣ

Καταργείται η τηλεφωνική χρέωση για τα ιατρικά ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ. 
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκηση του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι το μέτρο αφορά τόσο τους άμεσα ασφαλισμένους όσο και τους και τα έμμεσα προστατευόμενα μέλη.

Τραγωδία στη Δράμα: Πήγε για ψάρεμα και «έσβησε» από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης ένας 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας στο Οχυρό Δράμας. 
Ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να ψαρέψει σε λίμνες της περιοχής χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης. Όπως αναφέρει το trhrakitoday, τον χτύπησε το ρεύμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την αποψινή εκδήλωση στην Τ.Ο. Νίκαιας

Δελτίο τύπου
Η Χρυσή Αυγή ως δύναμη πολιτικής ευθύνης αναβάλει την αποψινή προγραμματισμένη ομιλία στα γραφεία της Νίκαιας για να μην δώσει πάτημα σε όσες δυνάμεις επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και σε όσους εκμεταλλεύονται ένα τραγικό και καταδικαστέο συμβάν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη για την πολιτική δολοφονία του Π. Φύσσα

Οι πράξεις ΒΙΑΣ και ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ είναι καταδικαστέες απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Η στυγνή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενός νέου ανθρώπου, του Π. Φύσσα, όπως κάθε άλλη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ή δολοφονική επίθεση, από ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ή από πολίτες μυημένους στην μισαλλοδοξία, στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό και στις διχαστικές πρακτικές, μόνον ΝΤΡΟΠΗ προκαλούν.

Επιτέλους, ας το καταλάβουν όλοι: Η βία είναι η μαμή της βίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ε, λοιπόν, όχι. Η βία δεν είναι η μαμή της Ιστορίας .
Η βία είναι η μαμή της βίας.
Για όσους έχουν ακόμη και την παραμικρή επαφή με την Ιστορία, ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φθάναμε ως εδώ.
Δεν χρειάζεται να είσαι μελετητής του ελληνικού ιστορικού παρελθόντος – με τους διχασμούς, τους εμφυλίους, τις προβοκάτσιες, τις δολοφονίες και την ηθική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας – για να αντιληφθείς πως η προχθεσινή δολοφονία στο Κερατσίνι ήταν ζήτημα χρόνου.

Καταφύγιο για τους αστέγους στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ασπίδα προστασίας για τους αστέγους που περιπλανώνται αβοήθητοι στους δρόμους της πόλης αναμένεται να αποτελέσει το υπνωτήριο, το οποίο οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Φιξ.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Πεντάμηνη ανάσα σε 30.000 ανέργους προσφέρει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Μικρή ανάσα σε 30.000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο θα προσφέρει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται τον Οκτώβριο.

Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε στους επίγονους των νεοναζί να καταστρέψουν τη χώρα

Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε στους επίγονους των νεοναζί να καταστρέψουν τη χώρα

Μήνυμα μηδενικής ανοχής προς τα τάγματα εφόδου και όσους επιχειρούν να υποσκάψουν τα δημοκρατικά θεμέλια της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με μαγνητοσκοπημένη δήλωση - διάγγελμα μία ημέρα μετά την φασιστική δολοφονία στο Κερατσίνι.

Θεσσαλονίκη: Είχε κάνει «επάγγελμα» τη διάρρηξη αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οχημάτων που σημειώθηκαν σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 37χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι από πέρυσι τον Αύγουστο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, διέρρηξε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλα πέντε οχήματα, προκαλώντας φθορές στις κλειδαριές τους.

Ένα προφητικό κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι... από το 1993

Ο Μάνος Χατζιδάκις εκτός από μεγάλος συνθέτης υπήρξε και ένα σπουδαίος διανοητής που είχε μια μοναδική ικανότητα να αποκρυπτογραφεί με ευαισθησία την πραγματικότητα. Κυρίως όμως διαθέτοντας μια εκπληκτική συναισθηματική ευφυΐα προέβλεψε τις συνέπειες που θα είχε στην ελληνική κοινωνία ο σταδιακός απο-πολιτισμός της, η κυνικότητα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και κυρίως η συνθηκολόγηση της κοινωνίας που συναίνεσε στην κατεδάφιση του αξιακού της συστήματος.

Χωρίς αλλαγές ο ΠΑΟΚ με τη Σαχτιόρ

Την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε στο ματς πρωταθλήματος με τη Βέροια είναι διατεθειμένος να παρατάξει και στον αγώνα της Πέμπτης (19/9), με τη Σαχτιόρ στην Τούμπα, ο Χουμπ Στέφενς.

Η Γη θα αντέξει έως και 3,25 δισ. χρόνια ακόμα αλλά μετά θα... «ψηθεί»

Από 1,75 έως 3,25 δισεκατομμύρια θα συνεχίσει να φιλοξενεί μορφές ζωής η Γη σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων.
Οι ερευνητές της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του πανεπιστημίου East Anglia σημειώνουν, όμως, ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα σημειωθεί ένα καθολικό «ολοκαύτωμα» λόγω της δραματικής κλιματικής αλλαγής, καθώς ο ολοένα πιο καυτός Ήλιος θα εξατμίσει κάθε σταγόνα νερού και θα «ψήσει» κάθε ζωντανό οργανισμό.

Μικροβιακή μπαταρία παράγει ηλεκτρισμό από λύματα

Μικροβιακή μπαταρία παράγει ηλεκτρισμό από λύματα

«ΚΑΛΩΔΙΩΜΕΝΑ» ΜΙΚΡΟΒΙΑ
Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μια μικροβιακή μπαταρία, όπως την ονομάζουν, η οποία παράγει με φυσικό τρόπο ηλεκτρισμό από λύματα. Τα «καλωδιωμένα» μικρόβια λειτουργούν ως μίνι-σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, καθώς έχουν από τη φύση τους εξελιχτεί για να παράγουν ρεύμα, όταν απορροφούν και διασπούν τα φυτικά και ζωικά απόβλητα.

Γιος μεταναστών ο 45χρονος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα

Ο 45χρονος δράστης, που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Κερατσίνι ήταν «χαμηλών τόνων» και έκρυβε καλά την ιδεολογία του.

Kινηματογραφική αυτοκτονία 44χρονου στην Κρήτη

Με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο όσο και φρικιαστικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 44χρονος από την Αυστρία, ο οποίος διέμενε στην περιοχή της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Παραλύει για δεύτερο 24ωρο ο δημόσιος τομέας

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαμαρτυρία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ μετά το χθεσινό ογκώδες συλλαλητήριο (για 120.000 διαδηλωτές κάνει λόγο η ομοσπονδία) στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που μετατράπηκε σε αντιφασιστική διαδήλωση, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Μεξικό: 58 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην επαρχία Γκερέρο

Πενήντα οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση που έθαψε ένα μεγάλο κομμάτι μιας πόλης στο νότιο Μεξικό, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο.