Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επανεξέταση του φόρου στα αγροτεμάχια συμφώνησαν Σαμαράς-Βενιζέλος

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Το "όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα" και το γεγονός ότι το βάρος θα δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, επικύρωσαν στη σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Επεισόδια και χημικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έχει φτάσει η πορεία η οποία ξεκίνησε από το σημείο που έπεσε νεκρός ,σήμερα τα ξημερώματα, ο 34χρονος.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε τουρίστα από έξι κουκουλοφόρους

Θύμα ληστείας έπεσε το μεσημέρι 35χρονος Πολωνός τουρίστας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι δύο πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οδεύουν προς αργία οι Γ. Τσαμασλής, Δ. Ψωμιάδης και Στ. Αβραμίδης

Σε προσωρινή αργία οδηγούνται από μέρα σε μέρα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στάθης Αβραμίδης.

Του Νίκου Ηλιάδη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;

Από ιστορικής πλευράς, οι αραβικοί λαοί ποτέ δεν γνώρισαν την δημοκρατία όπως αυτή αναπτύχθηκε στην Δύση, με αφετηρία της την ελληνική φιλοσοφική παράδοση. Κατά συνέπεια, το ερώτημα είναι τί μπορεί να προκύψει αν καταρρεύσουν τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Νέα χειρουργική τεχνική για την Διαδιαφραγματική Οισοφαγεκτομή

Σημαντικά πλεονεκτήματα στους ασθενείς που αφαιρείται ο οισοφάγος, λόγω καρκίνου, προσφέρει μια νέα χειρουργική τεχνική (Διαδιαφραγματική Οισοφαγεκτομή) η οποία εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας!

Θα μάθουμε επιτέλους τι εννοεί ο σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ Μπερντ Ρίξινγκερ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι πως αύριο, που θα βρεθεί στο Βερολίνο ως ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke, ο κ. Τσίπρας να θελήσει να λύσει όλες του τις απορίες σχετικά με τις απόψεις του επικεφαλής του κόμματος Μπερντ Ρίξινγκερ σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή στην Ελλάδα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Ισπανία: Ψάχνουν τον υπερτυχερό των 4,7εκατ. ευρώ στο λαχείο

Ισπανία: Ψάχνουν τον υπερτυχερό των 4,7εκατ. ευρώ στο λαχείο
ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ
Έρευνα για το νικητή ενός λαχείου αξίας 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Τέσσερις ομογενείς στη νέα κυβέρνηση της Αυστραλίας

Ο Νικόλας Βαρβαρής, ο οποίος κέρδισε την έδρα Μπάρτον της Νέας Νότιας Ουαλίας, είναι η νέα ελληνική παρουσία στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας. Αντιθέτως, η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος Σόφη Πανοπούλου-Μιραμπέλα έμεινε, τελικά, εκτός Βουλής αφού έχασε την έδρα του Ίντι από την ανεξάρτητη Κάθι Μαγκούαν.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΙ;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτείνουν το σημερινό φαύλο πολιτικό σύστημα να οδηγηθεί συνειδητά στην κατάρρευσή του, ώστε μέσα από αυτή να προκύψει το καινούργιο. Είναι, όμως, έτσι;

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Ιαπωνία: Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην πρόεδρος και της Toyota, Εϊτζι Τογιόντα

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, ο Εϊτζι Τογιόντα, ο οποίος ηγήθηκε της εξάπλωσης της ιαπωνικής εταιρείας στον κόσμο και ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρός της, απεβίωσε χθες Τρίτη σε ηλικία 100 ετών από καρδιακά προβλήματα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Χρυσή Αυγή για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Δελτίο τύπου
Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε αυτό.

Έκθεση-φωτιά του ΟΟΣΑ για συντάξεις και επιδόματα

Ριζικές αλλαγές στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και νέες ανατροπές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μέσω της περαιτέρω συγχώνευσης των υπαρχόντων ασφαλιστικών φορέων προβλέπει μελέτη του ΟΟΣΑ, που έχει ήδη στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. 

Αστεγος παρέδωσε στην αστυνομία σάκο με 42.000 δολάρια

Η πείνα ενδεχομένως να του «τρυπούσε» το στομάχι, αλλά εκείνος είχε το σθένος να αντισταθεί στον πειρασμό. Άστεγος στη Βοστόνη παρέδωσε στην Αστυνομία ένα σάκο γεμάτο χαρτονομίσματα και επιταγές συνολικής αξίας περίπου 42.000 δολαρίων. Τα βρήκε ξεχασμένα σε ένα εμπορικό κέντρο.

Αγρια νύχτα με έναν νεκρό, 6 τραυματίες, μία σύλληψη και 89 προσαγωγές

Άγρια νύχτα η χθεσινή, αφού σε δύο συμπλοκές στο Μοναστηράκι και το Κερατσίνι υπήρξε ένας νεκρός, έξι τραυματίες και 89 προσαγωγές.

Κύμα αλλαγών σε συντάξεις - επιδόματα

ΜΕΛΕΤΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΟΟΣΑ
Νέο γύρο ενοποιήσεων των Ταμείων προτείνει ο ΟΟΣΑ, με έκθεση που παρελήφθη από το υπουργείο Εργασίας. Ως φορείς κύριας ασφάλισης διατηρεί μόνο τρεις, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.